Coșul este gol. Adăugați un produs

Urostim 50mg comp. N10

192,79 lei
198,75 lei
Adaugă în coş
UROSTIM 50 mg comprimate
Liofilizat de celule bacteriene
1. Ce este Urostim 50 mg comprimate şi pentru ce se utilizează
Urostim este un remediu imunostimulator polibacterian, care creşte rezistenţa naturală a organismului şi imunitatea specifică faţă de diverse infecţii ale tractului urogenital. Urostim contribuie la activarea imunităţii sistemice şi locale.
Urostim se utilizează la adulţi pentru tratamentul şi profilaxia infecţiilor acute şi cronice recidivante ale tractului urogenital (ale vezicii urinare, rinichilor, ureterilor, prostatei), independent de tipul microorganismelor, care le provoacă.
La necesitate Urostim se indică în asociere cu antibioticele, îndeosebi e important şi benefic indicarea de Urostim la pacienţii, care pe fondalul antibioticoterapiei prelungite se determină o activi tate imunologică redusă.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Urostim 50 mg comprimate
Nu luaţi Urostim în cazul:
- dacă aveţi alergie (hipersensibilitate) la componentele acestui medicament;
- dacă aveţi tulburări ale imunităţii cu creşterea sinezei anticorpilor.
Atenţionări şi precauţii
înainte să luaţi Urostim, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Urostim împreună cu alte medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripţie medicală.
Nu sunt înregistrate interacţiuni ale Urostim cu alte medicamente.
E posibilă indicarea lui în asociere cu alte medicamente, inclusiv cu antibioticele.
Urostim împreună cu alimente, băuturi şi alcool
Urostim se utilizază dimineaţa pe nemâncate.
Sarcina şi alăptarea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu se recomandă de utilizat Urostim în 1-1 trimestru de sarcină.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Administrarea de Urostim nu influenţează asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informaţie importantă privind unele componente ale Urostim
Urostim conţine amidon de grâu. Pacienţii care au alergie la grâu (afecţiune diferită de boala celiacă) nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Produsul conţine formaldehidă în cantităţi nu mai mari de 0,02 % (sub formă de impurităţi). Poate provoca jenă gastrică şi diaree.
3. Cum să luaţi Urostim 50 mg comprimate
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul daeă nu sunteţi sigur.
De obicei, doza recomandată este de 1 comprimat o dată pe zi, dimineaţa pe nemâncate.
Adulţilor în caz de infecţii urogenitale acute, concomitent cu antibioticele se recomandă 1 comprimat Urostim dimineaţa pe nemâncate. Tratamentul se prelungeşte până la dispariţia simptomelor, dar nu mai puţin de 10 zile.
în caz de infecţii urogenitale cronice şi recidivante - 1 comprimat dimineaţa, pe nemâncate, timp de 2-3 săptămâni. La necesitate tratamentul cu Urostim poate fi repetat peste 3 luni.
Urostim poate fi utilizat pentru profilaxia complicaţiilor postoperatorii. în acest caz administrarea medicamentului se iniţiază cu 1 lună înainte de intervenţia chirurgicală şi se prelungeşte după operaţie încă timp de 1 lună - 1 comprimat o dată pe zi.
Dacă luaţi mai mult Urostim decât trebuie
Nu sunt date privind supradozajul cu aceste medicament. Dacă aţi luat mai multe comprimate, decât a fost recomandat, adresaţi-vă imediat la medic.
Dacă uitaţi să luaţi Urostim
Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă aduceţi aminte. Dacă se apropie momentul următoarei doze, nu luaţi o doză dublă, ci continuaţi să administraţi medicamentul după cum e recomandat, respectând intervalele obişnuite între prize.
Dacă încetaţi să luaţi Urostim
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile
în cadrul studiilor clinice reacţii adverse la Urostim nu au fost semnalate.
Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www. amed. md sau e-mail:farmacovigilenta@amed. md
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
5. Cum se păstrează Urostim 50 mg comprimate
A se păstra la temperaturi sub 25°C.
A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXR
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine Urostim 50 mg comprimate
Substanţa activă este: celule bacteriene moarte liofilizate. 1
comprimat conţine: 50 mg celule bacteriene moarte liofilizate ale următoarelor tipuri de microorganisme:
Escherichia coli 29 (3x106 * 9 celule bacteriene); Escherichia coli J5 (3x109 celule bacteriene); Proteus mirabilis; Klebsiella pneumonia; Enterococcus faecalis în cantităţi de 0,4x109 celule ale fiecărui microorganism şi dextran 40 în calitate de stabilizator.
Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină (tip 101), amidon din grâu, dioxid de siliciu, povidonă K25, stearat de magneziu.
Cum arată Urostim şi conţinutul ambalajului
Urostim se prezintă sub formă de comprimate rotunde biconvexe, de culoare de la albă până la cafeniu-deschis cu structură mozaică şi miros caracteristic nerânced.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător GM Pharmaceuticals Ltd.
  • Țara producător Georgia
  • Article 90379
  • Cod medicament 1209340021
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat