Coșul este gol. Adăugați un produs

Metronidazol 500mg comp. N10

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI
Comprimate rotunde, neacoperite, biconvexe, cu aspect uniform, de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie sau galben-deschisă, structura compactă şi omogenă, inscripţionate cu „BP” pe una din feţe. INDICAŢII TERAPEUTICE

Tratamentul infecţiilor provocate de bacteriile anaerobe din genul Bacteroides, Fusobacterium,

Clostridium,

Eubacterium, cocii anaerobi şi Gardnerella vaginalis, precum şi de protozoarele Trichomonas,

Entamoeba histolytica,

Giardia lamblia şi Balantidium.

Profilaxia infecţiilor postoperatorii, provocate de bacteriile anaerobe, inclusiv şi din genul Bacteroides,

Streptococcus.

Tratamentul infecţiilor provocate de bacteriile anaerobe (sepsis, bacteriemie, peritonită, abces cerebral, pneumonie, osteomielită, febră puerperală, abces în zona pelviană, endometrită, inflamaţia plăgilor chirurgicale după intervenţii chirurgicale).

Trichomoniază genito-urinară atât la femei, cât şi la bărbaţi.

Vaginită bacteriană.

Amoebiază.

Lamblioză.

Gingivită ulceroasă acută.

Periodontită acută.

Ulcere trofice ale membrelor inferioare şi escare.

Terapia combinată a ulcerului peptic cu eradicarea simultană de Helicobacter pylori.

DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE

Profilaxia infecţiilor provocate de bacterii anaerobe

Adulţilor şi copiilor peste 12 ani: la începutul tratamentului câte 1 g (4 comprimate a câte 250 mg) într-o singură priză, ulterior câte 1 comprimat a câte 250 mg de 3 ori pe zi, în timpul sau după masă, până la perioada de pregătire nemijlocită a pacientului pentru operaţie. Copiilor în vârstă de 5-12 ani: câte 125 mg la fiecare 8 ore timp de 2 zile. Sugarilor şi copiilor cu vârsta sub 5 ani: 5 mg/kg masă corporală la fiecare 8 ore timp de 2 zile.

Tratamentul infecţiilor provocate de bacterii anaerobe

Metronidazolul se administrează în monoterapie sau în asociere cu alte medicamente antibacteriene. De obicei cura de tratament nu depăşeşte 7 zile. Adulţilor şi copiilor peste 12 ani: câte 1-2 comprimate a câte 250 mg de 3 ori pe zi în timpul mesei sau după masă. Sugarilor şi copiilor cu vârsta sub 12 ani: 7,5 mg/kg de masă corporală, de 3 ori pe zi, în timpul mesei sau după masă. ATENŢIONĂRI Şl PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Metronidazolul se va administra cu o precauţie deosebită la pacienţii cu afecţiuni ale sistemului nervos central; tulburări neurologice (senzaţie de amorţire, furnicături sau convulsii);insuficienţă hepatică severă şi encefalopatie hepatică; pacienţii trataţi cu corticosteroizi şi predispuşi la apariţia edemelor. Pacienţii, la care până şi după tratamentul cu metronidazol s-au determinat modificări ale hemoleucogramei la necesitatea tratamentului repetat cu metronidazol trebuie să se afle sub supraveghere medicală. Pe durata tratamentului cu o elasticitate mai mare de 10 zile este necesară monitorizarea hemoleucogramei. Pe durata tratamentului cu metronidazol poate să se dezvolte candidoza orală, vaginală sau gastrointestinală, ce necesită tratament corespunzător. Pe parcursul administrării preparatului se va evita consumul de alcool şi cel puţin încă o zi după tratament, din cauza riscului de dezvoltare a reacţiilor adverse. Metronidazolul poate modifica unii indici de laborator (AsAT, AlAT, LDH, trigliceride, glucoza). Conține lactoză monohidrat. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucozăgalactoză nu trebuie să utilizeze acest medicament.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator <>
  • Producător BalkanPharm.
  • Article 85976
  • Țara producător Bulgaria
Adăugat