Coșul este gol. Adăugați un produs

Panangin 10ml sol.inj. N5

79,83 lei
82,30 lei
Adaugă în coş
PANANGIN®

concentrat pentru soluţie perfuzabilă

DENUMIREA COMERCIALĂ

Panangin®

DCI-ul substanţelor active

Magnesii aspartas Kalii aspartas

COMPOZIŢIA

1 fiolă (10 ml) conţine:

substanţe active: aspartat de magneziu anhidru 400 mg, aspartat de potasiu anhidru 452 mg;

excipienţi: apă pentru injecţii.

DESCRIEREA PREPARATULUI

Lichid incolor sau uşor verzui, steril, fără incluziuni mecanice vizibile.

FORMA FARMACEUTICĂ

Concentrat pentru soluţie perfuzabilă.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Preparate din magneziu, combinaţii, A12CC30.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Magneziul (Mg++) şi potasiul (K+) sunt cationi intracelulari importanţi. Joacă un rol principal în activi tatea unor şir de enzime, în legătura macromoleculelor cu structurile intracelulare şi în mecanismul molecular de contracţie a fibrei musculare. Raportul extra- şi intracelular a ionilor de potasiu (K+), calciu (Ca++), sodiu (Na+) şi magneziu (Mg++) influenţează asupra contractilităţii musculaturii cardiace. Asparaginatul, ca substanţă endogenă, este un transmiţător bun de ioni, posedă o afinitate înaltă faţă de celule, sărurile lui într-un grad mai mic disociază, astfel ionii sub formă de complexe trec în celule. Asparaginatul de magneziu şi potasiu ameliorează metabolismul musculaturii cardiace. Insuficienţa de magneziu/potasiu contribuie la dezvoltarea hipertensiunii arteriale, modificărea sclerotică a vaselor coronariene, aritmii, modificări degenerative a miocardului.

Proprietăţile farmacocinetice

Nu sunt date disponibile privind farmacocinetica preparatului.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Tratament adjuvant al maladiilor cardiace cronice (insuficienţă cardiacă, stare postinfarct), aritmii-în special aritmii ventriculare. Tratament adjuvant la glicozidele cardiace.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Preparatul este destinat doar pentru administrare intravenoasă. Conţinutul a 1-2 fiole se va dizolva în soluţie 5% glucoză şi se va administra lent, prin perfuzie intravenoasă. Administrarea în aceiaşi doză poate fi repetată peste 4-6 ore. Preparatul poate fi administrat în tratamentul combinat.

REACŢII ADVERSE

Tulburări metabolice şi de nutriţie

La administrarea rapidă pot să se dezvolte simptome de hipermagneziemie sau hiperkaliemie.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la componentele preparatului. Insuficienţă renală acută şi cronică. Boala Addison. Bloc atrioventricular de gradul III. Şoc cardiogen (tensiunea sistolică sub 90 mmHg).

SUPRADOZAJ

Până în prezent cazuri de supradozaj nu au fost înregistrate. În caz de supradozaj pot să se dezvolte simptome de hipermagneziemie şi hiperkaliemie.

Simptome de hiperkaliemie: slăbiciune, miastenie, parestezii, confuzie mintală, anomalii ale funcţiei cardiace (bradicardie, bloc atrioventricular, aritmii, stop cardiac).

Simptome de hipermagneziemie: inhibarea excitabilităţii neuromusculare, greaţă, vomă, letargie, hipotensiune arterială. În caz de hipermagneziemie instalată brusc-inhibarea reflexelor osteotendinoase profunde, paralizia respiraţiei, comă.

Tratament: se va întrerupe administrarea preparatului şi se va institui terapie simptomatică (administrarea intravenoasă a clorurii de calciu, în doză de 100 mg/min, la necesitate se va efectua hemodializă).

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

La administrarea rapidă pot să se înregistreze bufeuri de căldură. Preparatul se va administra cu precauţie la pacienţii cu maladii, care sunt însoţite de hiperkaliemie. La aceşti pacienţi se va controla sistematic nivelul plasmatic al ionilor.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Până în prezent nu există date disponibile care ar sugera că acest preparat prezintă pericol pentru femeile însărcinate sau cele care alăptează.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Preparatul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI Administrarea concomitentă cu diuretice economisitoare de potasiu şi/sau inhibitorii enzimei de conversie a angiotenzinei poate creşte riscul de hiperkaliemie.

Incompatibilităţi

Nu au fost descrise.

PREZENTARE, AMBALAJ Concentrat pentru soluţie perfuzabilă 452 mg + 400 mg/10 ml în fiole din sticlă transparentă cu punct de rupere. Câte 5 fiole împreună cu instrucţiunea pentru administrare se plasează în cutie de carton.

PĂSTRARE

A se păstra la temperatura 15-30 C. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

3 ani.

A nu se utiliza după data de expirare indicată pe ambalaj.

STATUTUL LEGAL

Cu prescripţie medicală.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE ÎNREGISTRARE

Gedeon Richter Plc. , Ungaria.

NUMELE ŞI ADRESA PRODUCĂTORULUI

Gedeon Richter Plc.

H-1103 Budapesta

Gyömrői út 19-21.

Ungaria
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Gedeon Richter
  • Țara producător Ungaria
  • Article 14719
  • Cod medicament 1100010078
9 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat