Coșul este gol. Adăugați un produs

Panangin comp. film. N50

PANANGIN 158 mg+140 mg comprimate filmate

Aspartat de potasiu

Aspartat de magneziu

1. CE ESTE PANANGIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Potasiu aspartat anhidrid și magneziu aspartat anhidrid, substanţele active din Panangin joacă un rol important în diferite procese metabolice, precum şi în funcţionarea sistemului nervos, muscular, inimă şi sistemul circulator. Acest medicament este destinat ca tratament suplimentar în anumite afecţiuni cardiace cronice (insuficienţă cardiacă, după un atac de cord [infarct miocardic]) şi tulburări de ritm cardiac. În plus este folosit pentru a suplimenta aportul de potasiu şi magneziu.

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI PANANGIN

Nu luaţi Panangin

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale Panangin (menționate în pct. 6)

- în caz de insuficienţă renală acută sau cronică

- în cazul bolii Addison (insuficienţă a cortexului suprarenal)

- în caz de anumite tulburări de conducere cardiacă

- în cazul tensiunii arteriale extrem de scăzute, determinată de colaps circulator asociat cu incapacitatea inimii de a pompa suficient sânge (şoc cardiogenic)

Aveţi deosebită grijă când utilizaţi Panangin

Panangin poate fi utilizat numai sub supraveghere medicală în tulburări potenţial asociate cu un nivel ridicat de potasiu în sânge.

Copii și adolescenți

Nu au fost stabilite siguranța și eficacitatea Panangin la copii si adolescenți.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente.

Tetracicline (anumite antibiotice) administrate oral, săruri de fier şi florura de sodiu inhibă absorbţia Panangin. Trebuie să treacă minim 3 ore între ingestia acestor medicamente şi administrarea de Panangin.

Administrarea concomitentă de diuretice care economisesc potasiul şi/sau inhibitori ECA (medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale), medicamente pentru inimă care aparțin grupului de medicamente numite beta-blocante, ciclosporina utilizat după transplantul de organe, heparină și antiinflamatoare nesteroide medicamente pot duce la un nivel ridicat de potasiu, prin urmare, medicul dumneavoastră vă poate prescrie regulat analize de sânge de laborator.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteți însarcinată sau alăptați, credeți că ați putea fi însarcinată sau intenționați să aveți un copil, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu există date disponibile care să sugereze că acest preparat ar avea un efect nociv în aceste situaţii.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Panangin nu are nici o influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Panangin conține potasiu

Acest medicament conține 36,2 mg de potasiu în fiecare comprimat filmat, fapt care trebuie luat în considerare de către pacienții cu funcție renală redusă sau pacienții care urmează o dietă controlată în potasiu.

3. CUM SĂ LUAŢI PANANGIN

Cu excepţia cazurilor în care medicul dumneavoastră a prescris altfel, doza uzuală este de 1 până la 2 comprimate filmate de trei ori pe zi.

Doza zilnică poate fi crescută la 3 comprimate filmate de trei ori pe zi. Aciditatea gastrică poate afecta eficienţa tratamentului, astfel încât se recomandă administrarea Panangin după masă.

Utilizarea la copii și adolescenți

Nu a fost stabilită siguranța și eficacitatea Panangin la copii și adolescenți.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Panangin

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj. În cazul în care aţi luat o cantitate mai mare de PANANGIN, concentraţia de potasiu şi magneziu din sânge va creşte şi pot să apară manifestări clinice. Simptomele creșterii concentrațiilor de potasiu: slăbiciune generală, senzații anormale ale pielii , bătăile cordului lente sau neregulate, paralizie. Simptomele nivelurilor crescute de magneziu: greață, vărsături, letargie, scăderea tonusului muscular, bataile cordului mai lente, slăbiciune, reflexe slăbite. Trebuie să întrerupeți administrarea Panangin în urma unei supradoze; într-un caz serios ar putea fi necesară spitalizarea.

4 REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Panangin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (nu poate fi estimată reieşind din datele disponibile) Ca urmare a ingestiei unor doze mai mari, frecvenţa scaunelor poate creşte.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ PANANGIN

A se păstra la temperaturi sub 30 °C.

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Panangin după data de expirare înscrisă pe cutie şi pe blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Panangin

- Substanţele active sunt: aspartat de potasiu anhidru 158 mg (sub formă de aspartat de potasiu hemihidrat 166,3 mg) şi 140 mg aspartat de magneziu anhidru (sub formă de aspartat de magneziu tetrahidrat 175 mg).

- Celelalte componente sunt: Dioxid de siliciu coloidal, povidonă, amidon de cartof, stearat de magneziu, talc,amidon de porumb, macrogol 6000, dioxid de titan, Eudragit E.

Cum arată Panangin şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate aproape albe, uşor lucioase, aproape fără miros, rotunde, convexe, cu suprafaţă aspră pe alocuri. Diametrul este de aproximativ 10 mm.

50 comprimate filmate în containere din polipropilenă cu capac PE falsificat, combinate cu cutie PE linerin sau 100 comprimate filmate în PVC / PVDC- Blister de aluminiu în cutie.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi producătorul

Gedeon Richter Plc.

Gyömrői út 19-21.

1103 Budapest

Ungaria
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Medicamente
  • Producător Gedeon Richter
  • Țara producător Ungaria
  • Article 17655
10 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat