Coșul este gol. Adăugați un produs

Lacidofil WM caps. N10x2

109,56 lei
112,95 lei
Adaugă în coş
Compoziția preparatului
1 capsulă conține: Substanțe active:
2 mlrd. bacterii vii liofilizate
Lactobacillus rhamnosus Rosell-11 1,9 mlrd. Lactobacillus acidophilus Rosell-52 0,1 mlrd. Substanțe auxiliare: maltodextrin, stearat de magneziu, acid ascorbic.
PROPRIETĂȚILE farmacologice
Lactobacteriile sunt o familie de bacterii specia Lactobacillaceae, ce întrunesc lactobacilii gram-pozitivi anaerobi nesporulați imobili, care scindează glucidele cu formarea acidului lactic. Mediul acid realizat de ele contribuie la dezvoltarea bifîdobacteriilor, care constituie 85-95% din biocenoza intestinală și altă microflora normală a organismului uman.
In procesul metabolismului normal lactobacteriile sunt capabile de a forma acidul lactic, de a produce lizocimul, alte substanțe cu activi tate antibiotică: reuterin, plantaricin, lactocidin, lactolin. Datorită producerii acizilor organici, bacteriocinelor, multiple tulpini de lactobacterii manifestă activi tate antagonistă semnificativă față de microorganismele patogene și condiționat-patogene, asigurând rezistența tractului gastrointestinal. Manifestă acțiune antimicrobiană față de așa microorganisme patogene ca: E. coli, H. influenzae, Camplilobacter jejuni, Salmonella, Shigella, Streprococcus, Staphylociccus aureus, Helicobacter pylori pe contul suprimării creșterii lor și adeziunii la enterocite. Lactobacteriile participă în procesul de scindare enzimatică a proteinelor, lipidelor și glucidelor complexe, metabolismul acizilor biliari, de asemenea în sinteza vitaminelor K și grupei B.
Lactobacteriile sunt capabile de a activa imunitatea celulară și sinteza imunoglobulinelor.
PROPRIETĂȚILE imunostimulatoare ale lactobacteriilor sunt determinate de prezența în peretele lor celular a peptidoglicanelor și acizilor teichoici, care posedă acțiune imunomodulatoare.
Avantajele acestor tulpini de lactobacterii este rezistența înaltă față de acțiunea sucului gastric și acizilor biliari, astfel după 30 min. de aflare în mediul acid al stomacului supraviețuiau circa 80% din ambele microorganisme. Bacteriile din componența Lacidofil®-WM au capacitatea de aderarea la receptorii peretelui intestinal și se mențin vii timp de 15-17 zile.

INDICAȚII TERAPEUTICE
- Restabilirea și normalizarea microflorei intestinale, ameliorarea digestiei;
- tratamentul gastroenteritei, dispepsiei;
- profilaxia și tratamentul diareei, determinată de administrarea antibioticelor, în special a lincomicinei, clindamicinei, ampicilinei, amoxiciclinei și cefalosporinelor. Preparatul este specific pentru profilaxia infecției cu Clostridium difficile;
- tratamentul disfuncțiilor intestinale tranzitorii (atât diareei, cât și constipației), determinate de modificarea dietei, călătoriilor și alte cauze;
- creșterea toleranței față de lactoza din lapte;
- ameliorarea microflorei cutanate;
- ameliorarea stării în sindromul oboselii cronice. Creșterea imunității și rezistenții generale a organismului față de maladii.
Doze și mod de administrare
Lacidofil®-WM se administrează în timpul meselor, cu o cantitate suficientă de apă.
Pentru copii cu vârsta până la 3 ani capsula poate fi deschisă și conținutul ei de amestecat cu apă sau cu alimente răcite în prealabil.
Cu scop profilactic pentru menținerea microflorei normale a intestinului: copiilor cu vârsta de la 6 luni se indică câte o capsulă peste o zi, copiilor de la 3 ani și mai mari - câte 1 capsulă o dată pe zi, adulților - câte 1-2 capsule pe zi. Durata administrării preparatului constituie 20 zile.
Profilaxia și tratamentul diareei, determinate de administrarea antibioticelor (inclusiv cauzată de Clostridium difficile): Lacidofil®-WM se administrează cu 2 ore până la sau după administrarea antibioticelor. Copiilor de la 6-12 luni se indică câte 1 capsulă pe zi, de la 1 an până la 3 ani - câte 1 capsulă de 2 ori pe zi, de la 3 până la 12 ani câte 1 capsulă de 2-3 ori pe zi, copiilor cu vârsta peste 12 ani și adulților - câte 1-2 capsule de 3 ori pe zi. Durata tratamentului este determinată de durata administrării antibioticelor. în tratamentul diareei, determinată de administrarea antibioticelor, terapia se va prelungi până la dispariția simptomelor maladiei. Ulterior se poate trece la administrare cu scop profilactic.
Tratamentul disfuncțiilor intestinale tranzitorii (atât diareei, cât și constipației), determinate de modificarea dietei, călătoriilor și alte cauze: copiilor de la 6-12 luni se indică câte 1 capsulă pe zi, de la 1 an până la 3 ani - câte 1 capsulă de 2 ori pe zi, peste 3 ani - câte 1 capsulă de 3 ori pe zi până la dispariția simptomelor, adulților - câte 1-2 capsule de 3 ori pe zi până la dispariția simptomelor. Ulterior poate fi administrat pentru menținerea microflorei intestinale normale.
Contraindicații
Nu a fost semnalată influența negativă a Lacidofil®-WM.
Atenționări și precauții speciale de utilizare
Pentru următoarele grupe de pacienți terapia probiotică se va efectua numai sub supraveghere medicală:
- pacienții cu afectarea sau suprimarea sistemului imun, în special la pacienții cu SIDA în stadii tardive sau cu alotransplant, de asemenea, care sunt supuși chimioterapiei;
- pacienții cu endocardită sau miocardită, intervenții chirurgicale suportate pe intestinul gros sau în cavitatea bucală și stomatologice;
- pacienții cu afectarea acută a funcției pancreatice, inclusiv diabeticii insulinodependenți. Probioticele sunt capabile de a ameliora asimilarea glucozei și, astfel, de a cauza la pacienți șocul insulinic. La administrarea probioticelor nivelul glicemiei se va controla sistematic, și doza insulinei se va reduce corespunzător;
- copii cu Boala Crohn , cu acidoza D-lactică. Este necesar de luat măsuri pentru a preîntâmpina producerea tulpinelor D-lactat;
- pacienții cu diaree sanguinolenta.
In toate cazurile acțiunea benefică a probioticelor depășește riscul posibil.
Perioada de sarcină și alăptare
înainte de administrarea preparatului femeile însărcinate vor consulta medicul.
Interacțiuni cu alte medicamente
Administrarea concomitentă a antibioticelor (per os) cu Lacidofil®-WM reduce eficiența lui, de aceea preparatul se va administra cu sau peste 2 ore după administrarea antibioticelor.
Prezentare, ambalaj
Câte 10 capsule în blister.
Câte 2 blistere împreună cu instrucțiunea pentru administrare se plasează în cutie de carton.
Păstrare
A se păstra la frigider la temperatura de la +2°C până la +8°C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!

Termen de valabilitate
2 ani. A nu se administra după expirarea termenului de valabilitate, indicat ambalaj.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător World Medicine
  • Țara producător Marea Britanie
  • Article 41062
  • Cod medicament 0100780345
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat