Coșul este gol. Adăugați un produs

Tricortin 1000 12mg+1mg/2ml 2ml N5

227,76 lei
234,80 lei
Adaugă în coş
Compozitia si forma de prezentare: 2 ml solutie 1 fiola contine:
substante act/Ve- fosfolipide din cortex cerebral 12 mg, cianocobalamini 1000 ug- substante auxiliare: clorhidrat de lidocaina, fosfat de sodiu dibazic, fosfat de sodiu rnonobazic, acid P-hidroxibenzoic, apa pentru injectii.
Forma farmaceutica: Solutie injectabila.
Grupa farmacoterapeutica si codul ATC: Psihostimulante si nootrope N06BX


PROPRIETATILE FARMACOLOGICE:
Administrarea parenterala a fosfolipidelor stimuleaza metabolismul neuronal, normalizind activi tatea enzimatica a membranei, creste turnoverul neurotransmiterii, metabolismul glucidic si una din fosfolipidele endogene. Cianocobolamina este un co-factor al metabolismului celulelor neuronale, efectuind actiunea neurocitotrofica.
INDICATII TERAPEUTICE
Traume cranio-cerebrale, encefalopatii de diversa geneza (aterosclerotice, traumatice, vasculare, toxice), encefalite si encefalomielite acute sau cronice, dereglari ale circulatiei cerebrale, cefalee vasospastica sau toxica, neuroinfectii virale si bacteriene, intoxicatii endogene si exogene, polinevrite toxico-ateoolice, stari de astenie, epilepsie, dereglari ale memoriei, gindirii, micsorarea capacitatii de studiere, dereglari vegetative suprasegmentare, diverse forme de paralizie cerebrala infantila, retard de dezvoltare psihomotorie si a vorbirii la copii.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Preparatul se administreaza intramuscular. Doza recomandata constituie cite 2 ml (1 fiola) pe zi.
Reactii adverse:
Sunt posibile reactii alergice in cazul intolerantei individuale ale componentelor preparatului, la fel si hiperexcitabilitate psihica, dureri cardiace, tahicardie, diaree, cefalee, vertij.
CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitate la componentele preparatului.
SUPRADOZAJ:
Cazuri de supadozaj nu sunt inregistrate.
PRECAUTII:
Prudenta la administrarea preparatului persoanelor predispuse la formarea trombilor, cu angina pectorala (se vor administra doze mici, pina la 100 ug la o priza).
Sarcina si alaptarea:
in perioada de sarcina si alaptare preparatul se va administra sub supravegherea medicului.
Interactiuni cu alte medicamente:
Cianocobalamini este farmaceutic incompatibila cu acidul ascorbic, sarurile metalelor grele (se inactiveaza cianocobalamini), bromura de tiamina, piridoxina, riboflavina (deoarece molecula de cianocobalamini contine ioni de cobalt care distruge celelalte vitamine). Cianocobalamini creste riscul de dezvoltare a reactiilor alergice provocate de tiamina. Nu se va administra concomitent cu preparatele care maresc coagularea singelui.
----------------------------------
Prezentare ambalaj: Solutie injectabila cite 2 ml in fiole. Cite 5 fiole impreuna cu instructiunea pentru administrare plasate in cutie de carton.
Pastrare: A se pastra la temperatura sub 25°C. A nu se lasa la indemina sl vederea copiilor.
Termen de valabilitate: 2 ani. A nu se administra dupa expirarea termenului de valabilitate indicat pe ambalaj.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Italia
  • Producător Fidia Farmaceutici SpA
  • Article 63006
  • Cod medicament 1609270012
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat