Coșul este gol. Adăugați un produs

Helmizol 200mg comp. film. N10x4

INDICATII TERAPEUTICE
Helmizol este un preparat antiparazitar inalt eficient cu actiune polivalenta, care se administreaza in tratamentul majoritatii helmintozelor:
nematodoze:
ascaridoza, agentul patogen - viermele cilindric Ascaris lumbricoides- tricocefaloza, agentul patogen - viermele cilindric Trichuris trichiura,oxiuroza, agentul patogen - viermele cilindric Enterobius vermicularis,ankilostomiaza, agentul patogen - Ancylostoma duodenale si Necator americanus, trichinelloza,toxocaroza, agentul patogen - Toxocara canis, nematod al ciinelui,strongiloidioza, agentul patogen - viermele cilindric, Strongyloides stercoralis.
De asemenea infestari mixte cestodoze tisulare:
cisticercoza, agentul patogen - Cysticercus cellulosus- echinococoza hidatica hepatica, pulmonara, peritoneala - agentul patogen, Echinococcus granulosus.
De asemenea preparatul se administreaza in calitate de remediu adjuvant in tratamentul chirurgical al echinococozei alveolare.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Preparatul se administreaza intern in timpul sau dupa mese. Nu este necesara o pregatire si dieta speciala.
Doza preparatului se ajusteaza individual, in functie de agentul patogen si masa corporala a pacientului. Doza maxima nictemerala - 800 mg.
in ascaridoza si tricocefaloza Helmizol se administreaza bolnavilor cu masa corporala de 60 kg si peste, cite 400 mg in 24 ore in priza unica sau in 2 prize- bolnavilor cu masa corporala sub 60 kg - 15 mg/kg in 24 ore in 2 prize.
in oxiuroza preparatul se administreaza in doza de 5 mg/kg in priza unica. Peste 14 zile tratamentul trebuie repetat in aceeasi doza si in acelasi regim.
in strongiloidioza, ankilostomiaza Helmizol se administreaza in doza de 10 mg/kg intr-o priza timp de 3 zile. Peste o saptamina se recomanda de a repeta cura de tratament in aceleasi doze.
in trichinelloza preparatul se administreaza in doza de 10 mg/kg in 2 prize timp de 7-10 zile. in infestare severa si afectarea organelor (miocardita, pneumonita, meningoencefalita) se administreaza de asemenea glucocorticosteroizi si remedii simptomatice.
Tratamentul toxocarozei. Helmizol se administreaza in doza de 10 mg/kg in 2 prize dupa mese timp de 10 zile. Este necesara efectuarea curelor de tratament repetate cu interval de 2 saptamini - 1 luna. Pe parcursul tratamentului este necesar controlul singelui periferic (o data la 5-7 zile) si aminotrasferazelor in aceeasi termeni.
Tratamentul echinococozei hidatice inainte de administrare este necesara efectuarea hemoleucogramei si analiza biochimica a singelui. Tratamentul se efectueaza in cazul cind indicii de laborator se afla in limitele normei. Helmizol se administreaza in doza de 10 mg/kg in 2-3 prize. Durata curei de tratament - 3 cicluri a cite 28 zile cu interval de 14 zile intre cicluri. in procesul tratamentului fiecare 5-7 zile se efectueaza controlul singelui si aminotransferazelor. in caz de scadere a nivelului leucocitelor sub 3,0x109/l si cresterea de 5-6 ori a aminotrasferazelor este necesara intreruperea tratamentului pina la normalizarea sau imbunatatirea semnificativa a indicilor. Administrarea hepatoprotectoarelor pe parcursul tratamentului si in cazul manifestarilor simptomelor toxice este putin eficienta, in acest caz este necesara suspendarea preparatului.
Tratamentul chimioterapic al echinococozei alveolare este ca remediu adjuvant. Dozele si regimurile de dozare sunt aceleasi, ca si in echinococoza hidatica. Durata si cura de tratament este determinata de starea bolnavului si toleranta preparatului.
in cisticercoza Helmizol se administreaza in doza de 15 mg/kg in 3 prize. Durata curei de tratament constituie 28-30 zile. Cu 2 zile pina la administrarea preparatului si in prima saptamina se administreaza remedii glucocorticosteroide. inainte de tratament, in procesul administrarii preparatului si dupa se efectueaza acelasi control ca si in tratamentul echinococozei.
CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitate la componentele preparatului si alti derivati de benzimidazol, patologia retinei, perioada de sarcina si alaptare.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Biofarm
  • Țara producător România
  • Article 62856
  • Cod medicament 0100260119
11 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat