Coșul este gol. Adăugați un produs

Adenuric 80mg comp. film. N14x2

269,71 lei
278,05 lei
Adaugă în coş
Produs complementar recomandat
Echinacea Extract 500mg - Cosmopharm, 60 capsule
de la Cosmopharm
Guta
40.95lei
Vezi detalii
Adenuric se utilizeaza pentru tratarea hiperuricemiei (cresterea nivelurilor sanguine de acid uric si „urat”) cronice (de lunga durata).
Hiperuricemia poate determina formarea si acumularea cristalelor de urat la nivelul articulatiilor si al rinichilor. Daca acest fenomen apare la nivelul articulatiilor si determina durere, apare boala cunoscuta sub numele de „guta”.
Adenuric se utilizeaza la pacientii care prezinta deja semne ale acumularii cristalelor, inclusiv artrita (aparitia durerii si a inflamatiei la nivelul articulatiilor) sau aparitia tofilor gutosi („noduli”, depozite mai mari de cristale de urat care pot determina distructia articulatiei si a osului).
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Adenuric este un medicament care contine substanta activa febuxostat. Este disponibil sub forma de comprimate de culoare galbena (80 si 120 mg).

Cum se utilizeaza Adenuric?
Doza recomandata de Adenuric este de 80 mg o data pe zi. Se poate administra cu sau fara alimente.
In mod obisnuit, Adenuric reduce nivelurile sanguine de acid uric in doua saptamani, dar doza poate fi crescuta la 120 mg o data pe zi daca dupa doua pana la patru saptamani nivelurile sanguine de acid uric se mentin peste 6 mg la decilitru. Atacurile de guta pot inca sa mai apara in timpul primelor cateva luni de tratament, de aceea se recomanda ca pacientii sa primeasca alte medicamente pentru prevenirea atacurilor de guta, cel putin in primele sase luni de tratament cu Adenuric. Tratamentul cu Adenuric nu trebuie intrerupt daca apare un atac de guta.
La pacientii cu afectiuni severe hepatice sau renale nu au fost studiate siguranta si eficacitatea medicamentului Adenuric. Nu se recomanda utilizarea acestui medicament la copiii sau la pacientii care au suferit un transplant de organ, deoarece nu a fost studiata administrarea medicamentului la aceste grupe de pacienti.

Cum actioneaza Adenuric?
Substanta activa continuta de Adenuric, febuxostatul, scade productia de acid uric. actioneaza prin blocarea unei enzimei numita „xantin oxidaza” care este necesara productiei de acid uric in organism. Prin scaderea productiei de acid uric, Adenuric poate reduce nivelurile sanguine de acid uric si le poate mentine la un nivel scazut, impiedicand acumularea cristalelor. Acest lucru ajuta la reducerea simptomelor de guta. mentinerea nivelurilor scazute de acid uric poate, de asemenea, reduce tofii gutosi.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Menarini-Von
  • Article 81844
  • Țara producător Germania
  • Cod medicament 0608650063
8 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat