Coșul este gol. Adăugați un produs

Solidagoren pic. orale, sol. 50ml

190,51 lei
196,40 lei
Adaugă în coş
DENUMIREA COMERCIALĂ

Solidagoren®

DCI-ul substanţei (substanţelor) active

Extractum herbae Solidagi canadensis fluidum

Extractum herbae Potentillae anserinae fluidum

Extractum herbae Equiseti arverse fluidum

COMPOZIŢIA

10 ml (9,5 g) soluţie conţine:

substanţe active: extract fluid (1:1,5-2,1) din părţi aeriene de sînziene de gradină (Solidago canadensis), părţi aeriene de coada racului (Potentilla anserina), părţi aeriene de coada calului (Equisetum arvense) (4,2:1,4:1) - 7,9 ml, extragent: etanol 50 % (v/v); excipienţi: apă purificată, etanol 96%.

FORMA FARMACEUTICĂ

Soluţie orală, picături.

DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Soluţie transparentă de culoare brună.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ şi codul ATC

Alte preparate urologice şi antispastice, HG04B.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE

Proprietăţi farmacodinamice

Nu sunt date.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Solidagoren® se administrează pentru lavajul căilor urinare şi stimularea diurezei. Administrarea Solidagoren® cu o cantitate suficientă de lichide (2 litri) este utilă pentru tratamentul inflamaţiilor şi infecţiilor bacteriene ale tractului urinar, microlitiazei renale şi profilaxia formării calculilor renali. Solidagoren® poate fi utilizat pentru tratamentul adjuvant în cazul inflamaţiilor la nivelul tractului urinar.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Acest medicament nu trebuie administrat la copiii cu vîrsta sub 12 ani. Adulţi şi copii cu vîrsta peste 12 ani: cîte 20-30 picături de Solidagoren® de 3 ori pe zi. 30 de picături este ehivalent cu 1,4 ml soluţie. Solidagoren® trebuie administrat cu o cantitate suficientă de apă. Durata administrării nu este limitată.

REACŢII ADVERSE

Reacţiile adverse sunt prezentate conform clasificării MedDRA pe aparate, sisteme şi organe şi în funcţie de frecvenţă. Convenţia MedDRA privind frecvenţa: foarte frecvente (>1/10), frecvente (>1/100 şi <1/10), mai puţin frecvente (>1/1000 şi <1/100), rare (>1/10000 şi <1/1000), foarte rare (<1/10000), cu frecvenţă necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile). Foarte rare: reacţii de hipersensibilitate şi reacţii alergice. Cu frecvenţă necunoscută: tulburări gastro-intestinale uşoare. În cazul apariţiei primelor semne ale unei reacţii alergice (de exemplu, erupţie cutanată) tratamentul trebuie întrerupt. În cazul apariţiei reacţiilor adverse care nu sunt descrise în instrucţiunea pentru administrare, este necesară adresarea la medic.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare alt excipient al medicamentului. În cazul alergiilor la plantele din familia Asteraceae, acest produs nu trebuie administrat, deoarece plante din familia Asteraceae sunt utilizate la producerea extractului vegetal care intră în compoziţia produsului Solidagoren®.

SUPRADOZAJ

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj. Este posibilă apariţia reacţiilor adverse.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Lavajul nu este recomandat în caz de edeme, cauzate de insuficienţa cardiacă sau insuficienţa renală. Această atenţionare este importantă mai ales pentru vîrstnici. În caz de hematurie, febră înaltă sau în cazul în care simptomele persistă mai mult de 5 zile este necesară adresarea la medic. Medicamentul conţine 45% (v/v) alcool etilic. La administrarea dozei recomandate în organism ajunge 0,6 g alcool etilic la fiecare administrare a 30 de picături.

Copii

Aceste medicament nu este destinat pentru administrare la copiii cu vîrsta sub 12 ani.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Nu există date despre riscul pentru gravide sau asupra mamelor care alăptează la administrarea medicamentelor cu conţinut de părţi aeriene de sînziene de gradină, părţi aeriene de coada racului sau părţi aeriene de coada calului. Medicamentul nu este recomandat pentru administrarea în sarcină şi perioada de alăptare.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Administrarea Solidagoren® în dozele recomandate nu are influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

Cazuri de interacţiune cu alte medicamente, nu sunt cunoscute. Din cauza prezenţei alcoolului etilic în acest medicament este posibilă interacţiunea cu alte medicamente.

PREZENTARE, AMBALAJ

Picături orale, soluţie. Cîte 20 ml, 50 ml sau 100 ml în flacoane din plastic cu picurător şi capac cu filet. Cîte 1 flacon împreună cu instrucţiunea pentru administrare în cutie din carton.

PĂSTRARE

A se păstra la temperatura sub 25ºC.

A nu se lăsa la îndemîna şi vederea copiilor!

TERMEN DE VALABILITATE

3 ani. Termenul de valabilitate după prima deschidere este de 3 luni.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Germania
  • Producător Dr. Gustav Klein GmbH
  • Article 83736
  • Cod medicament 0307354941
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat