Coșul este gol. Adăugați un produs

Clostilbegyt 50mg comp. N10

76,73 lei
79,10 lei
Adaugă în coş
1. Ce este Clostilbegyt şi pentru ce se utilizează
Substanţa activă a preparatului Clostilbegyt este un preparat sintetic, care stimulează ovulaţia. Utilizarea la femei
Stimularea dezvoltării ovulului în cazul unor afecţiuni hipofizare sau ovariene şi după o administrare îndelungată a contraceptivelor orale. Eliminarea creşterii patologice a secreţiei de lapte (galactoree) după naştere.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Clostilbegyt
Înainte de a utiliza acest medicament discutaţi cu medicul dumneavoastră despre următoarele riscuri:
- Posibilitatea de a fi însărcinată cu mai mulţi copii (sarcină multiplă).
- Sarcină în care copilul se dezvoltă în afara uterului (sarcină ectopică).
- Creşterea riscului de cancer ovarian
- Sindromul de hiperstimulare ovariană.
- Tulburări de vedere
Orice sarcină se poate finaliza cu defecte de naştere sau avort. Acest lucru se poate întâmpla chiar dacă nu aţi utilizat Clostilbegyt.
Nu utilizaţi Clostilbegyt:
• Dacă sunteţi alergic la substanţa activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
• dacă sunteţi gravidă. Trebuie să faceţi un test de sarcină pentru a fi sigură că nu sunteţi gravidă înainte de a utiliza Clostilbegyt;
• dacă aveţi boli ale ficatului sau tulburări ale funcţiei ficatului;
• dacă aveţi chisturi ovariene (cu excepţia sindromului de ovare polichistice);
• dacă aveţi funcţia redusă a hipofizei;
• dacă aveţi tulburări ale funcţiei tiroidei sau glandelor suprarenale;
• dacă aveţi sângerări de cauze necunoscute;
• dacă aveţi tulburări de vedere (recente sau pre-existente);
• dacă aveţi o menopauză timpurie sau vi s-a spus că sunteţi infertilă.
• Dacă aveţi un tip de cancer care este dependent de hormoni.
• La copii şi adoliscenţi sub 18 ani.
Atenţionări şi precauţii
Înainte să utilizaţi Clostilbegyt adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- Dacă aveţi ciclu menstrual neregulat din cauză că sunteţi subponderală
- Dacă aveţi sau aţi avut în antecedente convulsii
- Dacă aveţi miom uterin
- Dacă aveţi ovar polichistic
- Dacă ovarele dumneavoastră sunt umflate
- Dacă aveţi hipertrigliceridemie (exces de grăsimi în sânge) sau un istoric familial de
hipertrigliceridemie.
Medicul dumneavoastră trebuie să verifice existenţa oricărei alte forme de infertilitate înainte de a începe tratamentul cu Clostilbegyt.
Respectaţi indicaţiile medicului.
Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani
Clostilbegyt este contraindicat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.
Clostilbegyt împreună cu alte medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Utilizarea Clostilbegyt cu alimente, băuturi şi alcool
Comprimatele se vor administra o dată pe zi până la mese.
Fertilitatea, sarcina şi alăptarea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, informaţi medicul sau farmacistul până la iniţierea administrării preparatului.
Sarcina
Administrarea Clostilbegyt în perioada de sarcină este contraindicată.
Alăptarea
Administrarea în timpul alăptării se poate face numai după evaluarea atentă a raportului risc/beneficiu de către medic.
Clomifen poate reduce lactaţia.
Consultaţi medicul dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, înainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Deoarece la iniţierea tratamentului poate să se dezvolte reducerea vederii, de exemplu, scăderea acuităţii vizuale, conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor nu se recomandă.
Clostilbegyt conţine lactoză 100 mg. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să luaţi Clostilbegyt
Luaţi întotdeauna acest preparat exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Tratamentul la femei trebuie întotdeauna precedat de un examen ginecologic din cauza apariţiei reacţiilor adverse. Clostilbegyt trebuie utilizat strict numai pentru indicaţia terapeutică stabilită şi sub control ginecologic permanent.
Regimul de dozare
În cazul unei infertilităţi dozajul şi durata tratamentului vor fi individualizate, în funcţie de sensibilitatea ovariană (reacţia) a fiecărei paciente. În cazul hemoragiei ciclice regulate se recomandă începerea tratamentului în ziua a 5-a a ciclului menstrual (sau în a 3-a zi a ciclului în cazul unei ovulaţii timpurii/fază foliculară mai scurtă de 12 zile). În cazul în care nu aveţi ciclu tratamentul poate fi început în orice moment.
Schema nr. 1: 50 mg/zi pe o perioadă de 5 zile, între timp trebuie controlată dezvoltarea ovulului prin examinări clinice şi investigaţii de laborator. Dezvoltarea ovulului (ovulaţia) survine de regulă între ziua a 11-a şi a 15-a a ciclului menstrual.
Dacă nu există o dezvoltare a ovulului prin aplicarea acestei scheme se aplică
Schema nr. 2: Doze zilnice de 100 mg se vor administra pe o perioadă de 5 zile începând cu ziua
a 5-a a ciclului menstrual următor. Dacă nici după acest tratament nu apare dezvoltarea ovulului,
se poate repeta, aceeaş i schemă (100 mg). Dacă anovulaţia persistă, se poate repeta un tratament
de 3 luni, după o întrerupere de 3 luni. După aceasta nu se recomandă continuarea niciunui alt
tratament.
Tratamentul trebuie să fie început cu doze mici (25 mg/zi) în cazul apariţiei chisturilor la nivelul ovarelor (sindromul polichistic ovarian). La necesitatea administrării dozei de 25 mg pe zi se va indica alt, preparat, ce conţine clomifen, cu ajutorul căruia poate fi efectuată o astfel de dozare.
In cazul lipsei ciclului menstrualpost-contraceptiv, se va administra o doză zilnică de 50 mg; de regulă efectele terapeutice apar în ziua a cincea a tratamentului, chiar în cazul aplicării schemei nr. 1.
Mod de administrare
Se administrează pe cale orală, o dată pe zi, înainte de mese.
Clostilbegyt este contraindicat la copii, adolescenţi şi femeile care sunt la menopauză (post - menopauză).
Dacă luaţi mai mult Clostilbegyt decât trebuie
Anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau mergeţi imediat la departamentul de urgenţe al unui spital. Luaţi acest prospect şi comprimatele rămase, pentru a le arăta medicului. Trebuie să faceţi acest lucru pentru ca medicul să ştie ce medicament aţi utilizat. Este posibil să provocaţi hiperstimularea ovarului dumneavoastră (vezi mai jos pct. 4).
Simptomele supradozajului în cazul în care aţi utilizat mai multe comprimate decât trebuie sunt: greaţă, stare de vomă, înroşirea feţei, transpiraţie, tulburări de vedere (vedere înceţoşată, puncte luminoase la nivelul câmpului vizual, lacune ale câmpului vizual), cr eşterea dimensiunii ovarelor cu dureri pelviene sau abdominale.
Dacă uitaţi să utilizaţi Clostilbegyt
Dacă uitaţi o doză, discutaţi cu medicul dumneavoastră deoarece este posibil să aveţi nevoie de schimbarea ciclului de tratament. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat. Dacă utilizaţi acest medicament neregulat faţă de cum v-a fost prescris atunci efectul aşteptat (maturizarea ovului) poate să nu fie atins.
Dacă încetaţi să utilizaţi Clostilbegyt
La femei medicamentul este administrat timp de 5 zile în timpul menstruaţiei. Dacă întrerupeţi administrarea înainte de timp atunci efectul terapeutic aşteptat nu va fi atins.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile
Ca şi alte medicamentele, acest preparat poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Parametri utilizaţi mai jos pentru frecvenţa reacţiilor adverse sunt definite după cum urmează, în conformitate cu rata descreşterii a dezvoltării lor:
- Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
- Frecvente (afectează între 1 şi 10 utilizatori din 100)
- Mai puţin frecvente (afectează între 1 şi 10 utilizatori din 1000)
- Rare (afectează între 1 şi 10 utilizatori din 10000)
- Foarte rare (afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000)
- Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)
Încetaţi utilizarea comprimatelor de Clostilbegyt şi anunţaţi medicul dumneavoastră sau mergeţi imediat la camera de gardă a unui spital dacă:
Cu frecvenţă necunoscută:
- Aveţi o reacţie alergică. Simptomele pot include: erupţie trecătoare pe piele, probleme la înghiţire sau respiraţie, umflarea buzelor, feţei, gâtului sau limbii (edem angioneu rotic).
- Dacă aveţi amorţeli, stare de slăbiciune sau paralizie pe o parte a corpului, vorbire neclară, vedere brusc înceţoşată, stare confuzională sau schimbătoare. Acestea pot fi simptome ale unui accident vascular cerebral.
- Dacă în rezultatul tratamentului cu Clostilbegyt sunteţi gravidă, dar aveţi sângerări vaginale şi dureri la nivelul abdomenului. Acestea ar putea fi semne ale unei sarcini extrauterine.
Încetaţi administrarea comprimatelor de Clostilbegyt şi consultaţi imediat medicul dacă prezentaţi una din reacţiile adverse grave - este posibil să aveţi nevoie urgentă de tratament medical:
Frecvente:
- Vedere înceţoşată, pete sau spoturi luminoase la nivelul câmpului vizual. Aceste simptome se ameliorează în general dar în unele cazuri ele pot fi permanente. Medicul dumneavoastră poate cere o examinare oftalmologică.
Cu frecvenţă necunoscută:
- Hiperstimulare a ovarelor. Acest lucru poate duce la dureri pelvine, abdominale sau a gambelor, umflare sau senzaţie de balonare, micşorarea volumului urinar, dificultăţi la respiraţie sau creştere în greutate. Dacă apar aceste simptome medicul dumneavoastră vă va scădea doza sau va întrerupe administrarea de Clostilbegyt.
- Probleme la nivelul ficatului care pot determina îngălbenirea ochilor sau pielii (icter).
- Dureri de cap neaşteptate şi severe.
- Tulburări mentale cum ar fi “psihozele”.
Anunţaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă vreuna din următoarele reacţii
adverse devin grave sau durează mai mult de câteva zile:
Foarte frecvente:
- Înroşire a pielii
- Durere sau disconfort în partea inferioară a abdomenului, creştere în greutate, edeme. Acesta poate fi un semn ale creşterii ovarelor.
Frecvente:
- Greaţă, vomă
- Sângerări dureroase între menstruaţii.
- Dureri la nivelul sânilor
- Dureri de cap
- Senzaţie de balonare şi umflare
- Tensiune nervoasă anormală
- Probleme de echilibru sau senzaţie de ameţeală (vertij).
- Stare de oboseală sau probleme ale somnului
- Depresie sau schimbare de dispoziţie sau comportamentală
Rare:
- Convulsii
- Părţi întunecate la nivelul ochiului (cataractă)
- Vedere diminuată, dureri la nivelul ochilor şi dificultatea în a distinge unele culori (inflamarea nervului optic)
Cu frecvenţă necunoscută:
- Dureri în partea inferioară a abdomenului, creşterea masei corporale. Acesta poate fi un simptom al unei endometrioze (apariţia mucoasei uterine în afara cavităţii ei) sau înrăutăţirea acesteia, cancer ovarian sau creşterea ovarelor.
- Creştere ovariană accentuată
- Sarcini multiple, de exemplu gemeni sau tripleţi
- Niveluri crescute de grăsimi în sânge (hipertrigliceridemie)
- Durere în partea centrală superioară sau partea din stânga sus a abdomenului. Acesta ar
putea fi un semn de inflamare a pancreasului (pancreatită), care poate fi determinată de un
nivel crescut de grăsimi în sânge
- Ritm cardiac rapid sau neregulat, palpitaţii
- Răni ale pielii de la nivelul picioarelor, braţelor, palmelor, mâinilor, tălpilor şi în interiorul gurii (eritem polimorf)
- Tulburări de vedere
- Senzaţie de leşin sau pierderea conştienţei
- Senzaţie de dezorientare şi probleme de vorbire
- Erupţii trecătoare pe piele sau mâncărime
- Vânătăi
- Umflare a feţei, în jurul ochilor, la nivelul buzelor sau limbii
- Cădere sau subţiere a părului
- Teste hepatice anormale
- Tumori dependente de hormoni
Simptomele ca - senzaţia de căldură în valuri dispar după întreruperea tratamentului. În special în
cazul unor boli rare (aşa numitul sindrom Stein-Leventhal) pot surveni măriri chistice ale
ovarelor. Medicul dumneavoastră poate cere controlul temperaturii corporale şi în funcţie de rezultate poate decide când trebuie întrerupt tratamentul.
Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.
De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe site-ul Agenţiei Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.amed.md/ sau e-mail: farmacovigilenta@amed.md.
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
5. Cum se păstrează Clostilbegyt
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor!
A se păstra la temperaturi sub 25°C.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu utilizaţi Clostilbegyt în caz de semne vizibile de deteriorare a calităţii lor (de exemplu, modificarea culorii).
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmac istul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
б. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine Clostilbegyt
1 comprimat conţine:
substanţa activă: citrat de clomifen 50 mg;
celelalte componente sunt: lactoză monohidrat (100 mg), amidon de cartofi, talc, gelatină, stearat de magneziu, acid stearic.
Cum arată Clostilbegyt şi conţinutul ambalajului:
Comprimate
Comprimate rotunde, plate, de culoare albă, albă-gălbuie sau albă-gri, cu margini teşite, gravate cu ,,CLO’’ pe una din părţi, fără sau aproape fără miros.
Ambalaj:
Câte 10 comprimate în flacon din sticlă brună. Câte 1 flacon împreună cu prospectul în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare
Egis Pharmaceuticals PLC
H-1106 Budapesta, Keresztúri út 30-38.
Ungaria

Fabricantul
Egis Pharmaceuticals PLC
H-9900 Körmend, Mátyás király út 65.
Ungaria
Vezi descrierea completă

Caracteristici generale

  • Article 12201

Produse asemănătoare

14 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat