Coșul este gol. Adăugați un produs

Betadine 10% 30ml sol.dezinfect.

83,81 lei
86,40 lei
Adaugă în coş
PROPRIETATILE FARMACOLOGICE:
Complex de iod cu polivinilpirolidon. Antiseptic in care iodul este legat intr-un complex cu un iodofor, polivinilpirolidon, care incetineste eliberarea iodului. Solutia de 7,5% contine 0,75% iod elementar. Are spectru larg de actiune: bacterii gram-pozitive si gram-negative, fungi, protozoare, virusuri.
INDICATII
Uzul preoperator al personalului si al bolnavilor, pentru prevenirea infectiilor cutanate. Dezinfectia pielii inainte si dupa unele manipulatii si operatii (injectii, punctii, biopsie, recoltare de singe s. a. ). Gargarisme in infectiile ORL. Tratamentul dintilor si chirurgia stomatologica, deodorarea cavitatii bucale. Tratamentul ranilor, arsurilor, fracturilor, decubitusurilor, ulcerelor, piodermiei, candidozei, trichomoniazei, vaginitei nespecifice.
Utilizarea Terapeutica:
Pentru prelucrarea (dezinfectarea) miinilor chirurgului 5 ml solutie (sau spuma) se aplica pe miini, se lasa 5 min, apoi miinile se spala si ulterior se mai aplica 5 ml si se lasa pina la uscare. Pentru dezinfectarea cimpului operator 1 ml la 50-70 cm2. Pentru gargarisme 1 lingurita solutie la 50 ml apa (o data pe zi). Supozitoarele vaginale se introduc 1-2 ori pe zi timp de 14 zile. Unguentul se aplica pe suprafetele lezate, in strat subtire.
Supradozare:
Iritatie locala, reactii alergice. Tratament: Reducerea frecventei administrarilor sau sistarea tratamentului cu polividon iodat.
Efecte adverse:
Sunt posibile reactii alergice.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Egis Pharmaceuticals PLC
  • Article 11423
  • Țara producător Ungaria
  • Cod medicament 0200140036
8 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat