Coșul este gol. Adăugați un produs

Progynova 2mg dr. N21

728,86 lei
751,40 lei
Adaugă în coş
Indicații terapeutice
Terapia de substituție hormonală (TRS) pentru simptomele deficitului de estrogen la femeile aflate în peri și postmenopauză.

Prevenirea osteoporozei la femeile aflate în postmenopauză, cu risc crescut de fracturi viitoare, care sunt intolerante sau contraindicate pentru alte medicamente aprobate pentru prevenirea osteoporozei. Doze și mod de administrare
• Doze

Progynova este un produs numai cu estrogen.

Un comprimat de 2 mg Progynova trebuie administrat zilnic. Nu contează la ce moment al zilei femeia își ia comprimatul, dar odată ce a ales o anumită oră, ar trebui să o respecte în fiecare zi. Tratamentul este continuu, ceea ce înseamnă că următorul pachet urmează imediat fără pauză.

Pentru inițierea și continuarea tratamentului simptomelor menopauzei, trebuie utilizată cea mai mică doză eficientă pentru cea mai scurtă durată (vezi și pct. 4.4). Tratamentul pentru controlul simptomelor menopauzei trebuie inițiat cu Progynova 1 mg. Dacă se consideră necesar, trebuie utilizat Progynova 2 mg. Odată stabilit tratamentul, trebuie utilizată cea mai mică doză eficientă necesară pentru ameliorarea simptomelor.

Pentru prevenirea osteoporozei postmenopauzale, trebuie administrat zilnic un comprimat de 2 mg Progynova.

La femeile cu uter intact, un progestogen trebuie adăugat la Progynova timp de cel puțin 12 - 14 zile în fiecare lună / ciclul de 28 de zile. Cu excepția cazului în care există un diagnostic anterior de endometrioză, nu se recomandă adăugarea unui progestogen la femeile histerectomizate.

• Cum să începeți Progynova 2 mg

Dacă femeia are uterul intact și încă menstruează, ar trebui să înceapă o schemă combinată cu Progynova și un progestogen, începând cu faza de estrogen, în prima zi de sângerare. Dacă perioadele menstruale sunt foarte rare sau dacă se instalează amenoree, ea poate începe în orice moment, cu condiția ca, dacă este cazul, să fie exclusă sarcina (vezi secțiunea 4.6).

La femeile care se transferă dintr-un produs continuu de HRT, tratamentul cu Progynova poate fi început în orice zi.

La femeile care se transferă din regimuri de HRT secvențiale ciclice sau continue, femeia trebuie să finalizeze ciclul și apoi să treacă la Progynova fără întrerupere a terapiei.

• Tablete pierdute sau pierdute

Dacă femeia uită să ia o tabletă la ora obișnuită, o poate lua în următoarele 12 ore. Dacă femeia întârzie cu mai mult de 12 ore, comprimatul uitat nu trebuie luat și restul de comprimate luate la ora obișnuită în zilele potrivite. O doză uitată poate duce la sângerări sau pete.

Populația pediatrică

Nu este recomandat copiilor

Mod de administrare

Comprimatele pot fi luate cu sau fără alimente. Comprimatele trebuie înghițite întregi cu un pahar cu apă sau lapte. Comprimatele trebuie luate la aceeași oră în fiecare zi.

Contraindicații
- Cancer de sân cunoscut, trecut sau suspectat

- Tumori maligne cunoscute sau suspectate de estrogen-dependent, de exemplu cancer endometrial

- Sângerări genitale nediagnosticate

- Hiperplazia endometrială netratată

- Tromboembolism venos idiopatic sau actual (tromboză venoasă profundă, embolie pulmonară)
- Tulburări trombofile cunoscute (de exemplu, deficit de proteină C, proteină S sau antitrombină, vezi pct. 4.4)
- Boală tromboembolică arterială activă sau recentă, de exemplu angina pectorală, infarct miocardic
- Boli hepatice acute sau antecedente de boli hepatice atâta timp cât testele funcției hepatice nu au reușit să revină la normal
- Hipersensibilitate la substanțele active sau la oricare dintre excipienții enumerați la pct. 6.1
- Porfiria
Vezi descrierea completă

Caracteristici generale

  • Article 88184
Adăugat