Coșul este gol. Adăugați un produs

Enterosgel pasta orala 225g N1

227,47 lei
234,50 lei
Adaugă în coş
Ce este Enterosgel şi pentru ce se utilizează:

Enterosgel conţine în calitate de substanţa activă polimetilsiloxan polihidrat. Enterosgel posedă acţiune adsorbantă semnificativă şi de dezintoxicare. În lumenul tractului gastrointestinal preparatul leagă şi elimină din organism substanţele toxice endogene şi exogene de diferită geneză.

Enterosgel se utilizează la adulţi şi copii în calitate de remediu detoxifiant:

- intoxicaţii acute şi cronice de diversă geneză;

- intoxicaţii acute cu substanţe toxice şi cele cu acţiune puternică, inclusiv remedii medicamentoase, alcool, alcaloizi, sărurile metalelor grele;

- infecţii intestinale acute de diversă geneză în cadrul tratamentului complex (toxicoinfecţii, salmoneloză (infecţie bacteriană comună care afectează tractul intestinal), dizenterie (infecţie intestinală, care se manifestă prin diaree şi crampe abdominale), sindrom diareic de geneză neinfecţioasă, disbacterioză);

- maladii septico-purulente, însoţite de intoxicaţie severă, în cadrul tratamentului complex;

- alergie alimentară şi medicamentoasă;

- hiperbilirubinemie (nivel crescut de bilirubină în sânge) (hepatite virale) şi hiperazotemie (nivel crescut de azot în sânge) (insuficienţă renală cronică);
- cu scop de profilaxie a intoxicaţiilor cronice a lucrătorilor, care activează în condiţii nocive (intoxicaţii profesionale cu agenţi chimici cu acţiune politropă, xenobiotice, radionucleizi incorporaţi, compuşi de plumb, mercur, arsenic, produse petroliere, solvenţi organici, oxizii de azot, carbon, fluoruri, sărurile metalelor grele).

Dacă după 3-5 zile (în caz de intoxicaţii acute) sau 2-3 săptămâni (în caz de intoxicaţii cronice şi stări alergice) nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Cum să luaţi Enterosgel?

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur/ă.

Enterosgel se administrează pe cale orală cu 1-2 ore până sau după mese, sau administrarea altor medicamente, cu o cantitate suficientă de apă. Cantitatea necesară de preparat pentru administrare se recomandă de amestecat în pahar în volum întreit de apă de temperatura camerei sau se va administra pe cale orală, cu o cantitate suficientă de apă.

Doze pentru adulţi – câte 15 g (1 lingură de masă) sau 1 plic de 3 ori pe zi. Doza zilnică - 45 g (3 plicuri).

Doza pentru copii:

- copii cu vârsta de la 5 până la 14 ani – 10 g (1 linguriţă de desert) de 3 ori pe zi. Doza zilnică - 30 g (2 plicuri).

- copii cu vârsta până la 5 ani – 5 g (1 linguriţă de ceai) de 3 ori pe zi.

Doza zilnică - 15 g (1 plic).

Pentru profilaxia intoxicaţiilor cronice – câte 15 g (1 plic) de 2 ori pe zi timp de 7-10 zile pe lună. În intoxicaţii severe în primele 3 zile doza preparatului poate fi mărită de 2 ori.

Durata tratamentului în intoxicaţii acute – 3-5 zile, în intoxicaţii cronice şi stări alergice – 2-3 săptămâni. Cura repetată se va efectua conform recomandaţiilor medicului.

Enterosgel împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. La administrarea concomitentă cu Enterosgel este posibilă diminuarea absorbţiei altor preparate.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Preparatul nu este contraindicat în sarcină şi perioada de alăptare.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile

- greaţă, constipaţii,

- în insuficienţă renală sau hepatică este posibilă dezvoltarea senzaţiei de repulsie faţă de preparat.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 44496
  • Cod medicament 1609350024
Adăugat