Coșul este gol. Adăugați un produs

Sertofen 50mg/2ml 2ml conc.sol. perf. N5

58,69 lei
60,50 lei
Adaugă în coş
Sertofen 50 mg/2 ml soluţie injectabilă/concentrat pentru soluţie perfuzabilă Dexketoprofen
1. Ce este Sertofen şi pentru ce se utilizează

Sertofen este un medicament pentru calmarea durerii care face parte din grupa medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Este utilizat pentru tratamentul durerii acute moderate pînă la severă, în cazul în care administrarea de comprimate nu este indicată, ca de exemplu durerea postoperatorie, colica renală (durerea severă de rinichi) şi durerile de spate. Cum să utilizaţi Sertofen

Sertofen soluţie injectabilă / concentrat pentru soluţie perfuzabilă poate fi administrat pe cale intramusculară sau intravenoasă:
• În cazul administrării intramusculare a Sertofen, soluţia trebuie injectată imediat după aspirarea din fiola colorată, prin injectare lentă intramuscular profund.
• Intravenos:
- Perfuzie intravenoasă: soluția diluată preparată în conformitate cu punctul 6. 6, trebuie administrată lent intravenos timp de 10 - 30 min. Soluția ar trebui să fie protejat de lumina zilei, la toate etapele de pregătire și utilizare.
- Bolus intravenos: la nevoie, conţinutul unei fiole (2 ml) de Sertofen soluţie injectabilă/ concentrat pentru soluţie perfuzabilă trebuie administrat ca bolus intravenos lent în interval de minimum 15 secunde.
Instrucțiuni pentru prepararea medicamentului:

S-a demonstrat că Sertofen soluţie injectabilă/concentrat pentru soluţie perfuzabilă este compatibil cînd este amestecat într-un volum mic (de exemplu într-o seringă) cu soluţii injectabile de heparină, lidocaină, morfină şi teofilină.
Pentru administrarea ca perfuzie intravenoasă conţinutul unei fiole (2 ml) de Sertofen soluţie injectabilă / concentrat pentru soluţie perfuzabilă trebuie diluat într-un volum de 30-100 ml de ser fiziologic, soluţie de glucoză sau Ringer lactat. Soluţia trebuie diluată în condiţii de asepsie şi protejată de lumină (vezi, de asemenea, pct. 6. 3). Soluţia diluată este o soluţie limpede.
S-a demonstrat că Sertofen soluţie injectabilă/concentrat pentru soluţie perfuzabilă diluat într-un volum de 100 ml de ser fiziologic sau soluţie de glucoză este compatibil cu următoarele medicamente: dopamină, heparină, hidroxizină, lidocaină, morfină, petidină şi teofilină.
Nu s-a înregistrat adsorbţia substanţei active în cazul în care soluţiile diluate de Sertofen soluţie injectabilă/concentrat pentru soluţie perfuzabilă au fost păstrate în pungi de plastic sau în dispozitive de administrare fabricate din etil vinil acetat (EVA), celuloză propionat (CP), polietilenă cu densitate scăzută (PEDS) şi policlorură de vinil (PVC).
Sertofen soluţie injectabilă/concentrat pentru soluţie perfuzabilă este de unică folosinţă şi orice soluţie neutilizată trebuie îndepărtată. Înainte de administrare, soluţia trebuie verificată vizual pentru a se asigura că este limpede şi incoloră: nu trebuie utilizată în cazul observării de particule.
Utilizarea medicamentului la copii și adolescenți

Acest medicament nu ar trebui să fie administrat pentru copii și adolescenți (sub 18 ani).
Dacă utilizaţi mai mult Sertofen decît trebuie

Dacă aţi utilizat prea mult din acest medicament, spuneţi-i imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Vă rugăm să nu uitaţi să luaţi cutia medicamentului sau prospectul acesta cu dumneavoastră.
Dacă uitaţi să utilizaţi Sertofen

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi următoarea doză obişnuită la momentul la care era programată (conform pct. 3 “Cum să luaţi Sertofen”).
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţivă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacțiile adverse posibile sunt enumerate mai jos în funcție de gradul de probabilitate de apariție a acestora.
Reacţii adverse frecvente (pot afecta pînă la 1 din 10 persoane)

Greaţă şi/sau vărsături, durere la locul de injectare, reacţii la locul de injectare, de exemplu inflamaţie, vînătăi sau sîngerare.
Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta pînă la 1 din 100 persoane)

Senzația de amețeală (vertij), amețeli, somnolență, insomnie, nervozitate, dureri de cap, înroșirea feței, vedere încețoșată, anemie, probleme de stomac, constipație, gură uscată, flatulență, erupții cutanate, oboseală, durere, senzație de frisoane și frisoane, generală deteriorare a sănătății (stare de rău).
Reacţii adverse rare (pot afecta pînă la 1 din 1000 persoane).
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 88274
  • Țara producător Turcia
  • Producător World Medicine
  • Cod medicament 0400120317
14 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat