Coșul este gol. Adăugați un produs

Nolpaza control 20mg comp. gastrorez. N7

30,36 lei
31,30 lei
Adaugă în coş
NOLPAZA CONTROL

comprimate gastrorezistente

DCI-ul substanţei active

Pantoprazolum
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Comprimate filmate ovale, uşor biconvexe, de culoare galben-brună deschisă. INDICAŢII TERAPEUTICE

Tratamentul de scurtă durată al simptomelor de reflux gastroesofagian (de exemplu, pirozis, regurgitaţie acidă) la adulţi. DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Doza recomandată de pantoprazol este de 20 mg (un comprimat) pe zi. Pentru ameliorarea simptomatologiei pot fi necesare 2-3 zile consecutive de tratament. Odată ce simptomele au dispărut complet, tratamentul trebuie întrerupt. Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 4 săptămâni fără consultarea medicului. Dacă după 2 săptămâni de tratament nu se obţine ameliorarea simptomelor, pacientul trebuie instructat să se adreseze medicului.

Grupe speciale de populaţie

La pacienţii vârstnici sau la cei cu disfuncţie renală sau hepatică nu este necesară ajustarea dozei.

Copii şi adolescenţi

Nolpaza control nu este recomandat pentru utilizare la copii şi adolescenţii cu vârsta sub 18 ani din cauza datelor insuficiente de siguranţă şi eficacitate.

Mod de administrare

Nolpaza control, comprimate gastrorezistente 20 mg nu trebuie mestecate sau zdrobite şi trebuie înghiţite întregi, cu apă, înainte de masă. CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Administrarea concomitentă cu atazanavir.

SUPRADOZAJ

Până în prezent nu s-a raportat nici un simptom de supradozaj la om. Dozele până la 240 mg administrate intravenos timp de circa 2 min. au fost bine tolerate. Deoarece pantoprazolul este stabil legat de proteinele plasmatice, acesta nu este uşor dializabil. În caz de supradozaj cu semne clinice de intoxicaţie, în afară de tratament simptomatic şi suportiv, nu există recomandări terapeutice specifice.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Pacienţii trebuie instructaţi să se adreseze medicului:

- dacă prezintă o scădere neintenţionată a greutăţii corporale, anemie, hemoragie gastrointestinală, disfagie, vărsături persistente sau vărsături sanguinolente, deoarece tratamentul cu pantoprazol poate ameliora simptomele şi întârzia diagnosticul unei afecţiuni mai severe. În aceste cazuri trebuie exclusă o afecţiune malignă.

- dacă au antecedente de ulcer gastric sau intervenţie chirurgicală gastrointestinală.

- dacă sunt în tratament simptomatic continuu pentru indigestie sau pirozis de 4 sau mai multe săptămâni.

- dacă dacă prezintă icter, insuficienţă sau boală hepatică.

- prezintă orice altă afecţiune severă, care afectează starea generală.

- dacă au vârsta de peste 55 ani şi prezintă simptome noi sau recent modificate. Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Sarcina

Nu există date relevate privind utilizarea pantoprazolului la femei însărcinate. Studiile efectuate pe animale au arătat toxicitate reproductivă. Studiile preclinice nu au scos în evidenţă afectarea fertilităţii sau efecte teratogene. Nu se cunoaşte riscul potenţial pentru om. Nolpaza control, comprimate gastrorezistente 20 mg, nu trebuie utilizat în timpul sarcinii.

Alăptarea

Nu se cunoaşte dacă pantoprazolul se excretă în laptele matern la om. Studiile efectuate pe animale au demonstrat excreţia de pantoprazol în laptele matern. Nu se recomandă administrarea în perioada de alăptare.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Pot apărea reacţii adverse la medicament, precum ameţeli şi tulburări de vedere. Dacă pacientul prezintă aceste simptome, acesta trebuie să evite activi tăţile care presupun conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor. Dacă după 2 săptămâni de tratament nu se obţine ameliorarea simptomelor, pacientul trebuie instructat să se adreseze medicului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 81370
  • Țara producător Slovenia
  • Cod medicament 1608220216
Adăugat