Coșul este gol. Adăugați un produs

Diclac 5% 50g gel N1

78,72 lei
81,15 lei
Adaugă în coş
Ce contine Diclac
- Substanta activa este diclofenac sodic. Un gram gel contine diclofenac sodic 50 mg.
- Celelalte componente sunt: alcool izopropilic, cocoat de macrogol-7-glicerol, hipromeloza, parfum „Bouquet” WN 4507, apa purificata

CE ESTE DICLAC SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Diclac apartine grupului de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care sunt utilizate pentru reducerea inflamatiei si a durerii de la nivelul articulatiilor si muschilor. Diclac este utilizat in tratamentul simptomatic al:
- durerilor in cazul formelor localizate ale reumatismului degenerativ, cum sunt: artroze ale articulatiilor mici si genunchiului;
- durerilor musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor, cum sunt: luxatii, entorse, echimoze, dureri lombare);
- durerilor, inflamatiei si umflaturilor in cazul formelor localizate ale reumatismului abarticular:
tendinita, bursita, sindromul umar-mana si periartrita.
CUM SA UTILIZATI DICLAC
Utilizati intotdeauna Diclac exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti, adolescenti si varstnici
Diclac se administreaza extern, in strat subtire, in 2-3 aplicatii pe zi, la nivelul zonei afectate.
Pentru a realiza absorbtia cutanata a gelului se efectueaza un masaj usor si prelungit la nivelul zonei dureroase si/sau inflamate.
Dupa fiecare aplicare, mainile se spala atent (cu exceptia cazului cand gelul este utilizat pentru artroza localizata la nivelul degetelor).
Diclac poate fi aplicat in asociere cu iontoforeza. Diclac se aplica la polul negativ (catod), pentru a favoriza penetrarea la nivel cutanat a gelului.
In cazul traumatismelor de tesuturi moi sau reumatismului abarticular, gelul nu trebuie utilizat mai mult de 14 zile, iar in cazul durerilor din artrite, pe o perioada mai mare de 21 zile decat in cazuri strict recomandate.
Daca dupa 5 zile de tratament nu observati ameliorarea durerii, inflamatiei si umflaturilor sau acestea se agraveaza, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Copii
Diclac nu este recomandat pentru utilizare la copii cu varsta sub 12 ani datorita lipsei datelor privind siguranta.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Diclac
Datorita absorbtiei sistemice scazute a diclofenacului, este putin probabil sa apara supradozaj dupa aplicarea topica. In cazul ingestiei accidentale a diclofenacului pot sa apara reactiile adverse ale formularilor orale: tulburari nervoase manifestate prin cefalee, vertij, somnolenta, stare de inconstienta; la copii pot sa apara convulsii mioclonice, dureri abdominale, greata si varsaturi. Mai pot sa apara: hemoragii gastro-intestinale, tulburari hepatice si renale.
Tratamentul este simptomatic si de sustinere a functiilor vitale. Nu se cunoaste antidotul specific.

Daca uitati sa utilizati Diclac
Nu aplicati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 10898
  • Țara producător Slovenia
  • Producător Sandoz
  • Cod medicament 0400320689
Adăugat