Coșul este gol. Adăugați un produs

Gripomix cu fructoza pulb/sol. orala N5 (fructe de padure)

49,57 lei
51,10 lei
Adaugă în coş
Subs. : Gripomix este un
medicament combinat ce conține ca substanțe active paracetamol, clorhidrat de rimantadină, acid ascorbic, diclorhidrat de cetirizină și carbonat de calciu.
Indicatii : acțiune antivirală, stimulează producerea de substanțe denumite interferoni (activitate interferonogenă), scade febra (acțiune antipiretică), antiinflamatoare, calmează durerea (activitate analgezică), calmează mîncărimea (acțiune antihistaminică), crește rezistenţa capilară (acțiune angioprotectoare).Gripomix este indicat pentru tratamentul cauzei și simptomelor gripei, infecţiilor respiratorii virale acute, stărilor de febră în rezultatul infecţiei virale ale căilor respiratorii la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani. Gripomix conține fructoză și poate fi administrat la bolnavii cu diabet zaharat.
Administrare : Gripomix se administrează pe cale orală.
Conţinutul plicului se dizolvă într-un pahar cu apă fiartă fierbinte. Se administrează fierbinte. La copii cu vârsta peste 12 ani şi adulţi – câte 1 plic de 3 ori pe zi timp de 3-5 zile, în cazul menţinerii sindromului febril.
Durata tratamentului nu trebuie să depășească 5 zile. Dacă după acestă perioadă de tratament nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.
Reactii adverse : Ca toate medicamentele Gripomix poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.Reacții adverse rare (pot afecta pînă la 1 din 1000 persoane):
- erupții cutanate, mîncărime intensă a pielii, urticarie (o afecțiune alergică care se caracterizează prin modificări la nivelul pielii) cu zone umflate, înroșite și însoțite de mîcărime), reacție alergică severă (șoc anafilactic), inflamație rapidă a pielii (edem Quincke);
- durere de cap, oboseală, excitabilitate crescută, amețeli, tremor, activitate crescută a unor mușchi;
- modificari/pierderea gustului;
- tulburări ale mirosului;
- zgomot în urechi.
Reacții adverse cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):
- creșterea numărului de leucocite și trombocite. La administrarea mai mult de 7 zile – scăderea numărului de granulocite din sînge (agranulocitoză), scăderea numărului de globule albe din sînge (leucopenie), scăderea numărului de trombocite din sînge (trombocitopenie), scăderea numărului de neutrofile din sînge (neutropenie), scăderea numărului de globule roșii din sînge (anemie);
- leziuni la stomac și intestin, dificultate de a digera (dispepsie), uscăciunea gurii (xerostomie), greaţă, lipsa poftei de mîncare (anorexie), balonare, diaree;
- mărirea frecvenței bătăilor inimii (tahicardie), scăderea frecvenței bătăilor inimii (bradicardie), tensiune arterială crescută, tulburări ale fluxului sanguin cerebral, defecțiuni a sistemului de conducere cardiac, formarea cheagurilor în sînge (tromboză vasculară), insuficiență cardiacă;
- leșin;
- tuse, respirație îngreunată (dispnee), bronhospasm;
- activitatea crescută a fermenților ficatului, tulburări ale funcțiilor ficatului;
- nivel mic de potasiu în sînge (hipokaliemie), nivel crescut de zahăr în sînge (hiperglicemie), prezența zahărului în urină (glicozurie).
Contraindicatii : - sunteți hipersensibil (alergic) la oricare dintre substanțele active (paracetamol, clorhidrat de rimantadină, acid ascorbic, diclorhidrat de cetirizină și carbonat de calciu) sau excipienţii din compoziția medicamentului;
- dacă aveți afecțiuni erozive sau ulceroase la nivelul tractului gastrointestinal;
- dacă aveți sîngerări gastrointestinale;
- dacă aveți hemofilie (prelungirea timpului de coagulare a sîngelui);
- dacă aveți o afecțiune numită diateză hemoragică (tendință crescută la hemoragie și sîngerare);
- dacă aveți hipoprotrombinemie (deficienţă de protrombină);
- dacă aveți hipertensiune portală;
- dacă aveți insuficiență renală sau afecțiuni renale acute (glomerulonefrită acută, pielonefrită acută);
- dacă aveți tireotoxicoză (secreție excesivă de hormoni tiroidieni);
- afecțiuni hepatice acute (hepatită acută);
- dacă suferiți de alcoolism cronic;
- dacă aveți deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază;
- în sarcină și perioada de alăptare.
Gripomix este contraindicat la copiii cu vîrsta sub 12 ani.
Nu luaţi acest medicament dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile enumerate mai sus. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte să luaţi Gripomix.
Pastrare : Gripomix se păstrează la loc uscat ferit de lumină și temperaturi sub 25 C.
Nu lăsaţi acest medicament la îndemâna și vederea copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Lekpharm SRL
  • Țara producător Belarus
  • Article 85430
  • Cod medicament 0307355487
14 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat