Coșul este gol. Adăugați un produs

Nurofen Junior cu aroma de portocale 200mg/5ml 100ml susp. orala.

Subs. : Ibuprofen
Indicatii :
· -reducerea febrei
· -ameliorarea simptomele de durere uşoară până la moderată.
Administrare :Luaţi întotdeauna Nurofen Junior exact aşa cum este indicat.
Doza uzuală pentru durere şi febră:
20-29 kg (6 – 9 ani) -5ml (echivalent la 200 mg ibuprofen) de 3 ori
30-40 kg (10 – 12 ani) -7,5ml (echivalent la 300 mg ibuprofen) - (folosiţi linguriţă dozatoare de două ori: 5ml + 2,5ml) de 3 ori
*Dozele trebuie administrate la intervale de aproximativ 6-8 ore.
\Nu este recomandat la copiii cu vârste mai mici de 6 ani sau cu greutatea sub 20 kg.
Agitați bine flaconul înainte de utilizare.Nu depăşiţi dozele stabilite.
Pentru administrare orală:
1. Agitaţi bine flaconul.
2. Folosiţi marcajul linguriţei dozatoare corespunzător dozei necesare.
3. Turnaţi medicamentul în linguriţa dozatoare.
4. Introduceţi linguriţa dozatoare în gura copilului şi administraţi doza.
5. După administrare, puneţi la loc capacul flaconului. Spălaţi linguriţa dozatoare în apă călduţă şi lăsaţi-o să se usuce. A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Reactii adverse : Cu toate că efectele secundare sunt mai puțin frecvente, copilul dumneavoastră poate prezenta una dintre reacţiile adverse cunoscute ale AINS. În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă reacţii adverse, sau dacă aveţi îngrijorări, întrerupeţi administrarea medicamentului şi adresați-vă medicului dumneavoastră cât mai repede posibil. Persoanele vârstnice care utilizează acest medicament prezintă un risc crescut de a dezvolta probleme asociate reacţiilor adverse.OPRIŢI ADMINISTRAREA acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului în cazul în care copilul dumneavoastră prezintă:
· semne de hemoragie intestinală precum: durere abdominală severă, scaune de culoare neagră, vărsături cu sânge sau cu particule închise la culoare cu aspect de zaţ de cafea.
· semne de reacţii alergice rare, dar grave precum agravarea astmului bronşic, respiraţie şuierătoare inexplicabilă sau scurtarea respiraţiei, umflarea feţei, limbii sau gâtului, dificultăţi la respiraţie, bătăi rapide ale inimii, scăderea tensiunii arteriale care determină apariţia şocului.
·reacţii cutanate severe, precum iritaţiile care acoperă întreaga suprafaţă a corpului, descuamarea, băşicarea sau exfolierea pielii.
Frecvente (pot afecta până la 1 utilizator din 10 )
· Disconfort la nivelul stomacului și intestinului, precum arsuri, dureri abdominale, greaţă, indigestie, diaree, vărsături, flatulenţă (vânturi), constipaţie şi sângerări slabe în abdomen şi/sau intestin care pot provoca anemie în cazuri excepţionale.
Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 utilizator din 100)
· ulcer, perforaţii sau sângerări gastro-intestinale, inflamaţia mucoasei orale cu ulceraţii, agravarea bolii inflamatorii intestinale preexistente (a colitei sau a bolii Crohn), gastrită
· durere de cap, ameţeală, insomnie, agitaţie, iritabilitate sau oboseală
· tulburări de vedere
· diverse iritaţii la nivelul pielii
· reacţii de hipersensibilitate cu erupţii pe piele şi mâncărimi.
Rare (pot afecta până la 1 utilizator din 1000)
· tinitus (zgomot în urechi)
· concentraţii crescute ale ureei în sânge, dureri pe flancuri şi/sau la nivelul abdomenului, sângele în urină şi febra pot fi semne ale unor afecţiuni renale (necroză papilară)
.concentraţii crescute ale acidului uric în sânge
· valori mici ale hemoglobinei
Foarte rare (pot afecta până la 1 utilizator din 10 000)
· esofagită, pancreatită, formarea de stricturi intestinale sub formă de diafragme
· insuficienţă cardiacă, infarct miocardic şi umflarea feţei şi a mâinilor (edem)
· eliminare a unei cantităţi mai mici de urină decât în mod normal şi umflare (în special la pacienţii cu tensiune arterială mare sau funcţii renale reduse), umflare (edem) şi urină tulbure (sindrom nefrotic), boală inflamatorie a rinichilor (nefrită interstiţială) care poate duce la insuficienţă renală acută.
. reacţii psihotice şi depresie
.tensiune arterială mare, vasculită
· palpitaţi·
disfuncţie hepatică, probleme ale ficatului (primele semne pot fi decolorările la nivelul pielii), în special în timpul tratamentului pe termen lung, insuficienţă hepatică, inflamare acută a ficatului (hepatită
· probleme ale formării celulelor din sânge - primele semne sunt: febră, durere în gât, ulcere superficiale la nivelul gurii, simptome asemănătoare răcelii, oboseala severă, hemoragiile nazale şi la nivelul pielii şi contuzii fără o explicaţie normală.
· infecţii grave la nivelul pielii şi complicaţii ale ţesutului moale în timpul infecţiei cu vărsat de vânt (varicelă)
· agravarea inflamaţiei provocate de infecţie (de exemplu fasceită necrozantă) a fost raportată în asociere cu folosirea anumitor analgezice (AINS).
· simptome de meningită aseptică, cu rigidizarea gâtului, dureri de cap, greaţă, stări de vomă, febră sau pierdere a conştienţei.
Contraindicatii : -sunt alergici (hipersensibili) la ibuprofen sau la alte analgezice similare (AINS), sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului
· -au suferit vreodată de scurtare a respiraţiei, astm, secreţii nazale, inflamație la nivelul feței și/sau mâinilor sau erupţie pe piele după utilizarea acidului acetilsalicilic (aspirinei) sau a altor analgezice similare (AINS)
· -au antecedente de hemoragii gastro-intestinale sau perforare datorate tratamentelor anterioare cu AINS
Pastrare : A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi Nurofen Junior după data de expirare înscrisă pe cutie şi etichetă, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.
A se utiliza în maxim 6 luni după prima deschidere a flaconului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Reckitt Benckiser (Romania) SRL
  • Țara producător România
  • Article 85603
  • Cod medicament 0900010938
9 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat