Coșul este gol. Adăugați un produs

Engilen caps. N30

129,01 lei
133 lei
Adaugă în coş
Engilen este un supliment alimentar care conține extracte uscate de frunze de anghinare (Cynara scolymus L.), fructe de silybum (Silybum marianum) și rizomi de curcuma (Curcuma longa L.).

Extractul uscat din frunzele de anghinare sativa (Cynara scolymus L.) are proprietăți coleretice și diuretice. Secreția crescută a bilei determină ameliorarea simptomelor tulburărilor digestive, promovează digestia grăsimilor și are un efect protector asupra mucoasei intestinale, sensibilă la acizi. Acizii biliari care intră în duoden stimulează motilitatea intestinală, îmbunătățind digestia. Se crede că pentru această acțiune sunt responsabili flavonoizii, cinaina, acidul clorogenic, acizii cafeilchinici care stimulează funcția excretorie a ficatului, precum și amărăciunea și lactonele sesquiterpenice.

Utilizarea extractului de anghinare duce la scăderea nivelului de TG și a colesterolului în serul din sânge și există o scădere mai rapidă a nivelului fracției LDL.

Componentele extractului de anghinare pot spori eliminarea colesterolului, pe de o parte, stimulând secreția de bilă, iar pe de altă parte, inhibând sinteza colesterolului. Macro și microelemente (calciu, potasiu, magneziu, fier), vitamine (acid ascorbic, caroten, vitaminele B 1 și B 2 ), inulina, care fac parte din extractul de frunze de anghinare, contribuie la normalizarea proceselor metabolice.

Extract de fructe de ciulin uscat (Silybum marianum) . Substanțele active biologice conținute în fructele Thistle de lapte (Silybum marianum), silimarina flavonoidă și izomerul principal, silibinina, determină proprietățile de stabilizare hepatoprotectoare, coleretice, coleretice și membranare, și anume: normalizează procesele metabolice din ficat, cresc rezistența hepatocitelor la factorii de mediu mediu, contribuie la restaurarea rapidă a parenchimului hepatic și a funcțiilor fiziologice ale acestuia și, de asemenea, îmbunătățește formarea și secreția funcțiilor biliare, secretorii și motorii ale tractului gastro-intestinal.

Extractul uscat de rizom de curcuma lungă (Curcuma longa L.) , care conține curcumină, care prezintă coleretic (atât coleretic, cât și colekinetic) și proprietăți antiinflamatorii, reduce saturația colesterolului biliar.

Engilen este recomandat ca supliment alimentar la dietă ca sursă suplimentară de silimarină, curcumină, cinarină, flavonoide, acizi clorogenici și cafeicchinici pentru a normaliza starea funcțională a sistemului digestiv cu:

dispepsie;
hepatită cronică de diverse etiologii, ciroză a ficatului;
leziuni hepatice toxice (inclusiv alcoolice și medicinale), boli alcoolice hepatice;
sindromul postcololistectomie;
dilatarea canalelor biliare și a varicelor tractului digestiv;
dischinezie a tractului biliar și vezicii urinare, dischinezie a sfincterului Oddi;
colecistită cronică;
steatohepatita non-alcoolică;
insuficiență renală cronică;
jad cronic;
urolitiaza;
uraturia;
ateroscleroza;
obezitate, sindrom metabolic.
RECOMANDĂRI DE UTILIZARE
se consumă pentru adulți și copii cu vârsta de 12 ani și peste: 1-2 capsule pe zi.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Bulgaria
  • Article 83760
  • Producător Health Service

Produse asemănătoare

Adăugat