Coșul este gol. Adăugați un produs

Cevikap 100mg/ml 10ml pic.orale, sol. N1

Ce este Cevikap şi pentru ce se utilizează
Cevikap este un medicament sub formă de picături orale, care conţine ca substanţă activă acidul ascorbic (vitamina C). O astfel de formă farmaceutică este recomandată în special pentru utilizare la sugari şi copii, deoarece permite aporul unei cantităţi corespunzătoare de vitamina C.
Vitamina C este o vitamină solubilă în apă. Se dezintegrează uşor sub influenţa multor factori externi, de exemplu a luminii, căldurii şi oxigenului din aer. Vitamina C este implicată în sinteza multor ţesuturi ale organismului (inclusiv a cartilajelor, oaselor, dinţilor), de asemenea influenţează procesele de vindecare a rănilor şi consolidarea oaselor şi reglează reacţiile imunologice. Cevikap se utilizează pentru profilaxia şi tratamentul deficitului vitaminei C în cazurile, când dieta corespunzătoare nu este suficientă. Cum să luaţi Cevikap

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur.
Utilizarea la copii şi adolescenţi

Copiilor cu vârsta sub 3 ani medicamentul se administrează doar după consultarea medicului.
Doza recomandată de Cevikap (dacă medicul nu a indicat altfel):
- sugarilor şi copiilor cu vârsta sub 2 ani: câte 5-8 picături pe zi, de adăugat la băuturi sau alimente;
- copiilor cu vârsta de la 2 până la 11 ani: câte 10 picături pe zi;
- adolescenţilor cu vârsta de la 12 până la 17 ani: câte 15-20 picături pe zi.
Mod de administrare

Administrare orală.
Medicamentul se administrează în una sau câteva prize, de preferinţă în timpul mesei. La administrarea de către copii se recomandă de dizolvat cantitatea necesară de Cevikap în apă, ceai sau suc sau de adăugat medicamentul în hrană. Nu se admite de picurat medicamentul direct din flacon în gura copilului.
Dacă luaţi mai mult Cevikap decât trebuie

Administrarea unei doze mai mari de Cevikap, decât cea recomandată, practic nu e legată de riscul apariţiei reacţiilor adverse. Dozele mari de vitamina C se elimină rapid cu urina sub formă nemodificată.
Dacă uitaţi să luaţi Cevikap

Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Cevikap, luaţi-o imediat ce vă amintiţi. Luaţi doza următoare la ora obişnuită. Dar dacă este aproape timpul pentru doza următoare, nu luaţi doza omisă, ci doar următoarea doză la ora obişnuită. Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă încetaţi să luaţi Cevikap

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Medicamentul, utilizat în dozele recomandate, de obicei este bine tolerat de către organism. Reacţiile adverse se atribuie la cazurile de administrare a dozelor mari de vitamina C (peste 1000 mg-200 picături pe zi).
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 95359
  • Producător Medana
  • Țara producător Polonia
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat