Coșul este gol. Adăugați un produs

Fluimucil sol. inj. 100mg/ml 3ml N5

58,83 lei
60,65 lei
Adaugă în coş
Indicatii
Încălcarea scurgerii sputei: bronșită, traheită, bronșiolită, pneumonie, bronșiectazie, fibroză chistică, abces pulmonar, emfizem pulmonar, laringotraheită, astm bronșic, atelectazie pulmonară (din cauza obstrucției bronșice de către un dop de muc). Otita medie catarală și purulentă, sinuzită, sinuzită (ameliorarea secreției). Îndepărtarea secrețiilor vâscoase din tractul respirator în condiții posttraumatice și postoperatorii. Pregătire pentru bronhoscopie, bronhografie, drenaj aspirativ. Pentru spalarea abceselor, cailor nazale, sinusurilor maxilare, urechii medii; tratamentul fistulelor, câmp chirurgical în timpul operațiilor pe cavitatea nazală și procesul mastoid.
Regimul de dozare
Interior. Adulți - 200 mg de 2-3 ori pe zi sub formă de granule, tablete sau capsule. Copii 2-6 ani - 200 mg de 2 ori pe zi sau 100 mg de 3 ori pe zi sub formă de granulat solubil în apă; sub 2 ani - 100 mg de 2 ori pe zi; 6-14 ani - 200 mg de 2 ori pe zi. Pentru boli cronice timp de câteva săptămâni: pentru adulți - 400-600 mg/zi în 1-2 doze; copii 2-14 ani - 100 mg de 3 ori pe zi; cu fibroză chistică - copii de la 10 zile la 2 ani - 50 mg de 3 ori pe zi, 2-6 ani - 100 mg de 4 ori pe zi, peste 6 ani - 200 mg de 3 ori pe zi sub formă de apă -granulat solubil, un comprimat efervescent sau în capsule...
Inhalare Pentru terapia cu aerosoli, se pulverizează 20 ml dintr-o soluție 10% sau 2-5 ml dintr-o soluție 20% în dispozitive cu ultrasunete, în dispozitive cu supapă de control - 6 ml dintr-o soluție 10%. Durata inhalării -15-20 minute; rata de frecvență - de 2-4 ori pe zi. În tratamentul stărilor acute, durata medie a terapiei este de 5-10 zile; cu terapia pe termen lung a afecțiunilor cronice, cursul tratamentului este de până la 6 luni. În cazul unui efect secretolitic puternic, secretul este aspirat, iar frecvența inhalațiilor și doza zilnică sunt reduse.
intratraheal. Pentru spălarea arborelui bronșic în timpul bronhoscopiei medicale se folosește o soluție de 5% sau 10%. La nivel local. Îngropat în canalul auditiv extern și căile nazale 150-300 mg (pentru 1 procedură).
Parenteral Se introduce intravenos (preferabil prin picurare, sau jet lent - peste 5 minute) sau intramuscular. Adulți - 300 mg de 1-2 ori pe zi. Copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani - 150 mg de 1-2 ori pe zi. Pentru copiii sub 6 ani, administrarea orală este de preferat, pentru copiii sub 1 an, administrarea intravenoasă a acetilcisteinei este posibilă numai din motive de sănătate în spital. În cazul în care, totuși, există indicații pentru terapia parenterală, doza zilnică pentru copiii sub 6 ani ar trebui să fie de 10 mg/kg greutate corporală. Pentru administrare intravenoasă, soluția este diluată suplimentar cu soluție de clorură de sodiu 0,9% sau soluție de dextroză 5% într-un raport de 1: 1. Durata terapiei este determinată individual (nu mai mult de 10 zile). La pacienții cu vârsta peste 65 de ani - utilizați doza minimă eficientă.
Efect secundar
Greață, vărsături, senzație de plenitudine în stomac, sângerări nazale, urticarie, tinitus, apariția pe termen scurt a unui miros neplăcut în timpul administrării, somnolență, febră. Rareori - arsuri la stomac, dispepsie. Cu aerosoli: tuse reflexă, iritații ale căilor respiratorii, rinoree; rar stomatită. Cu injecție intramusculară - arsură la locul injectării; cu tratament pe termen lung - afectarea funcției hepatice și/sau renale.
Contraindicatii
Hipersensibilitate, sarcină, alăptare. Cu grijă - ulcer gastric și ulcer duodenal (în faza acută), varice esofagiene, hemoptizie, hemoragie pulmonară, fenilcetonurie (pentru formele care conțin aspartam), astm bronșic (cu administrare intravenoasă, risc de bronhospasm), boli suprarenale, hepatice și / sau insuficienta renala, hipertensiune arteriala.
Instrucțiuni Speciale
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Zambon S.p.A.
  • Țara producător E.U.
  • Article 72566
  • Cod medicament 0100080322
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat