Coșul este gol. Adăugați un produs

Nifurox capsule 200 mg N10x3

88,32 lei
91,05 lei
Adaugă în coş
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI

Capsule 200 mg: capsule gelatinoase tari, marimea nr. 0, formă cilindrică, capetele emisferice, de culoare galbenă.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ
Preparate antidiareice, antiinflamatoare, antibacteriene.

PROPRIETĂŢILE FARMACOLOGICE
Proprietăţi farmacodinamice

Nifurox - antiseptic intestinal, derivat al 5-nitrofuranului, cu acţiune locală antibacteriană faţă de microorganimele Gram-pozitive şi Gramnegative.
Proprietăţi farmacocinetice

Absorbţia nifuroxazidei este foarte mică în absenţa unor schimbări ale mucoasei intestinale. Nu are acţiune sistemică asupra organismului; nu are influienţă asupra parametrilor clinici şi biochimici ai sângelui. Se elimină prin masele fecale.

INDICAŢII TERAPEUTICE

Tratamentul diareei acute bacteriene, concomitent cu terapia de rehidratare. Doza şi metoda de rehidratare (pe cale orală sau intravenoasă) se determină în funcţie de gravitatea diareei, vîrstă, starea pacientului, prezenţa bolilor asociate.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Nifurox se administrează pe cale orală, indiferent de mese, la intervale egale de timp.

Adulţi.

Cîte 800 mg (4 capsule de 200 mg sau 8 capsule de 100 mg) pe zi, divizate în 2-4 prize.

Copii cu vîrsta mai mare de 6 ani.

Cîte 600 - 800 mg (3-4 capsule de 200 mg sau 6-8 capsule de 100 mg) pe zi, divizate în 2-4 doze. Pentru tratamentul diareei acute este necesară administrarea timp de 3 zile. Dacă după 3 zile simptomele persistă, este necesară adresarea la medic. Durata administrării nifuroxazidei nu trebuie să depăşească 7 zile.

REACŢII ADVERSE

Tulburări hematologice şi limfatice: a fost raportat un caz de granulocitopenie.

Tulburări gastrointestinale: în cazurile de hipersensibilitate individuală la nifuroxazid pot apărea dureri abdominale, greaţă şi agravarea diareei. În manifestările lor uşoare nu este necesar un tratament special sau întreruperea administrării nifuroxazidei. La apariţia simptomelor severe este necesară întreruperea administrării medicamentului. În continuare, pacientul nu trebuie să administreze derivaţi de nitrofuran.

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: este posibilă dezvoltarea reacţiilor alergice.

CONTRAINDICAŢII

- Reacţii alergice la derivaţii 5-nitrofuranului.

- Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului.

- Intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie a glucozei-galactozei sau insuficienţă a zaharazei şi deficit de izomaltază (datorită prezenţei în compoziţia medicamentului a zaharozei).

- Sarcina.

- Copii cu vîrsta sub 6 ani.

SUPRADOZAJ

Simptomele supradozajului nu se cunosc.

Tratament: în cazul depăşirii dozelor recomandate este recomandată efectuarea lavajului gastric şi tratament simptomatic.

ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

În timpul tratamentului cu nifuroxazid este contraindicat consumul băuturilor alcoolice, deoarece alcoolul măreşte sensibilitatea organismului la medicament şi poate provoca reacţie de tip disulfiram, manifestată prin exacerbarea diareei, vomă, dureri abdominale, hiperemia pielii , senzaţie de căldură pe faţă şi partea superioară a corpului, tinitus, dificultăţi de respiraţie, tahicardie, anxietate. Nifuroxazida nu se administrează în monoterapie pentru tratamentul infecţiilor intestinale însoţite de septicemie. Dacă în timpul tratamentului apar simptome de deshidratare este necesar, în funcţie de starea clinică a pacientului, de a efectua terapie de rehidratare (adulţi-aproximativ 2 litri de lichide pe zi). În caz de reacţii de hipersensibilitate, cum ar fi dispnee, erupţii cutanate, prurit, se întrerupe administrarea medicamentului. Nifuroxazida trebuie administrată cu respectarea unei diete stricte, cu excluderea sucurilor, fructelor şi legumelor crude, alimentelor picante şi greu digerabile.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare

Sarcina.

Nu există date clinice cu privire la utilizarea nifuroxazidei în timpul sarcinii. În timpul sarcinii administrarea nifuroxazidei este contraindicată.

Alăptarea.

Din cauza lipsei de date clinice suficiente este necesară prudenţă la administrarea nifuroxazidei la femeile care alăptează. În timpul perioadei de alăptare este posibilă continuarea alăptării în cazul unei cure de tratament de durată scurtă.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Medicamentul nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de afolosi utilaje.

INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE ŞI ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI

În timpul tratamentului cu nifuroxazid trebuie să se evite administrarea concomitentă a medicamentelor administrate pe cale orale datorită proprietăţilor adsorbante puternice ale medicamentului. Deoarece nifuroxazida nu pătrunde în sistemul circulator, interacţiuni cu medicamentele sistemice sunt puţin probabile şi nu se cunosc. Consumul de alcool poate duce la simptome de hipersensibilitate. Nu este recomandată administrarea cu medicamente care pot determina sindrom de sevraj sau antidesante.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Belarusi
  • Article 94074
  • Producător Lekpharm SRL
Adăugat