Coșul este gol. Adăugați un produs

Oxibutinin 5mg/5ml sirop 150g N1

DESCRIEREA PRODUSULUI Actiunea farmacologica: Oxibutinin este un medicament anticolinergic. Acesta blocheaza anumiti receptori din organism numiti receptorii muscarinici M1 si MLa nivelul vezicii urinare, efectul este de relaxare a muschilor care controleaza mictiunea. Aceasta determina cresterea cantitatii de urina care poate fi retinuta de vezica urinara si modificari ale modului de contractare a muschilor vezicii urinare pe masura ce aceasta se umple. Astfel, Oxibutinin ajuta la oprirea mictiunilor nedorite. INDICATII
Adulti-incontenenta de urinara la femei, cu sau fara pierderi de urina, in cazurile de vezica instabila cu exceptia incontinentei urinare de efort - vezica neurologica spastica. Copii peste varsta de 5 ani - enurezis numai in cazul in care contextul clinic indica imaturitate vezicala (prezenta tulburarilor urinare diurne).
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Adulti - Doza uzuala (inclusiv pentru batrani) este de 5 mg de 2-3 ori pe zi. Pentru mai varstnicii, la care medicamentul ramane mai mult timp in organism, doza de 10 mg in doua prize (a 5 mg) este suficienta. Tabletele fiind marcate, e posibil injumatatirea tabletei a cite 2,5 mg, doza ajustandu-se la indicatia medicului. Copii peste varsta de 5 ani - vezica neurologica (o lipsa a controlului vezical cauzata de o patologie a coloanei vertebrale)- doza uzuala este de 5 mg, administrata de 2 ori pe zi. Enurezis nocturn 5 mg administrate de 2-3 ori pe zi. Ultima doza trebuie administrata seara inainte de culcare.

ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
Datorita proprietatilor sale farmacologice, acest medicament poate provoca efecte neplacute in special la copii. Gravitatea acestor efecte poate determina intreruperea tratamentului sau ajustarea dozei in cazul in care tratamentul trebuie continuat. Pentru informatii suplimentare, cereti sfatul medicului curant sau farmacistului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Eurofarmaco
  • Țara producător Republica Moldova
  • Article 54293
  • Cod medicament 1509080025
Adăugat