Coșul este gol. Adăugați un produs

Thiamin cl 5% 1ml sol.inj. N10 (Lekhim-Harikov)

. CE ESTE CLORHIDRAT DE TIAMINĂ ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Clorhidratul de tiamină, substanţa activă din acest medicament, este o vitamină solubilă în apă esenţială pentru organismul uman.

Clorhidrat de tiamină este indicat în tratamentul deficitului și chiar lipsei vitaminei B1 în organism, în tratamentul complex a următoarelor boli: boli ale sistemului nervos central și periferic (nevrite, polinevrite, radiculite, nevralgii, paralizii periferice, neuropatie, encefalopatie, neurastenie), boli cronice ale ficatului, tulburarea troficii mușchiului inimii (miocardiodistrofie), ulcer stomacal şi duodenal, lipsa motilității (atonia) intestinului, boli ale arterelor (endarteriită), boli de piele (dermatoze) cu schimbări ale troficii nervoase şi dereglări ale metabolismului.

2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI &ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI CLORHIDRAT DE TIAMINĂ

Nu utilizaţi Clorhidrat de tiamină

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul de tiamină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului, enumerate la pct. 6.
- dacă aveţi boli alergice,

- dacă suferiți de sensibilitate crescută sau intoleranță la unele medicamente, alimente, mirosuri etc.
- dacă sunteți femeie în perioada pre-climacterică și climacterică.
Atenționări și precauții

Vă rugăm să comunicați medicului dumneavoastră sau asistentei medicale dacă suferiți de excitabilitate crescută a sistemului nervos, aveți ulcer stomacal sau duodenal cu aciditate crescută înainte de a vi se administra acest medicament.
Soluția injectabilă vi se va administra în caz dacă aveți tulburări ale absorbției intestinale sau vi s-a înlăturat o porțiune de stomac, dacă nu aveți imposibilitate de a administra tiamina sub formă de comprimate (grețuri, vărsături, perioada pre- și postoperatorie), de asemenea, în caz de forme severe ale maladiilor sau la inițierea tratamentului, pentru atingerea mai rapidă a efectului terapeutic dorit.
Injecțiile pot fi dureroase.
Dacă consumați alcool în exces, este posibilă agravarea simptomelor reacțiilor adverse. Nu se va utiliza în locul alimentaţiei echilibrate. La apariția alergiei la tiamină din alimentație se va exclude orezul, hrișca, carnea, pâinea (cu conținut de făină integrală).
Dacă sunteți programat pentru determinarea teofilinei sau urobililogenului în sângele dumneavoastră, vă rugăm să comunicați medicului sau asistentei medicale că sunteți tratat cu Clorhidrat de tiamină.
Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi, aţi luat recent orice sau intenționați să luați alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Vă rugăm să comunicați medicului dumneavoastră dacă luați următoarele medicamente:

- derivați colinici

- adrenomimetice, simpatomimetice - utilizate în caz de alergii, scădere a tensiunii arteriale

- anticonvulsive (fenobarbital, fenitoină, carbamazepină) - utilizate în caz de convulsii

- digoxină - utilizate dacă aveți inima prea slabă

- indometacină - pentru boli inflamatorii și reumatice

- antiacide - pentru aciditate crescută la stomac

- tiosemicarbazonă - pentru infecții

- 5-fluoruracil - pentru unele tipuri de cancer

- preparate cu conținut de sulf

- estrogeni - de obicei, în compoziția preparatelor pentru prevenirea sarcinii.
De asemenea, comunicați medicului dumneavoastră dacă consumați în exces ceai, cafea (conțin cafeină) sau faceți abuz de băuturi alcoolice.
Tiamina poate diminua efectul miorelaxantelor depolarizante (suxametoniu). Dacă sunteți programat pentru o intervenție chirurgicală, vă rugăm să comunicați medicului anesteziolog că sunteți tratat cu Clorhidrat de tiamină.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți ă sunteți gravidă sau intenționați să deveniți gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pe parcursul tratamentului se recomandă precauție în timpul conducerii vehiculelor sau folosirii utilajelor, din cauza posibilității dezvoltării reacțiilor adverse din partea sistemului nervos central.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI CLORHIDRAT DE TIAMINĂ

Utilizaţi întotdeauna Clorhidrat de tiamină exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur.
Clorhidrat de tiamină vi se va administra de către un medic sau asistenta medicală profund în mușchi. Adulţilor se indică câte 25-50 mg (0,5-1 ml soluţie injectabilă) o dată pe zi, zilnic.
Se recomandă iniţierea tratamentului cu doze mici (cel mult 25 mg soluţie (0,5 ml)) şi doar în caz de toleranţă bună se administrează doze mai mari. Cura de tratament constituie 10-30 injecţii.

În encefalopatia Wernicke-Korsakov se indică câte 50-100 mg (1-2 ml) de 2 ori pe zi, intramuscular, până la ameliorare clinică. Se va ține cont de probabilitatea apariției reacțiilor alergice la administrarea vitaminei B1.
Copii

La copii se utilizează, de obicei, soluția 25 mg/ml. Copiilor cu vârsta peste 8 ani se administrează câte 12,5 mg (0,25 ml) o dată pe zi, zilnic. Cura de tratament constituie 10-30 injecţii.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Clorhidrat de tiamină

Deoarece medicamentul vă este administrat de către personalul medical, este puţin probabil să primiţi o doză prea mare de Clorhidrat de tiamină. &În caz de supradozaj poate apărea agravarea reacțiilor adverse. Dacă aveţi impresia că vi s-a administrat o doză prea mare, discutaţi cu medicul dumneavoastră.
Dacă uitaţi să utilizaţi Clorhidrat de tiamină

Deoarece medicamentul vi se administrează de către personalul medical, este puţin probabil să fie omisă o doză. Totuşi, dacă aveţi impresia că nu vi s-a administrat o doză, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau asistenta medicală.
Dacă încetaţi să utilizaţi Clorhidrat de tiamină

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Clorhidrat de tiamină poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Frecvența reacțiilor adverse este definită drept necunoscută (nu poate fi estimată reieșind din datele disponibile) Dacă apar următoarele reacții adverse, vă rugăm să întrerupeți administrarea Clorhidrat de tiamină și să vă adresați imediat medicului dumneavoastră:

- inflamația pielii și țesutului subcutanat (edem), care se răspândește rapid și poate implica fața, gatul, extremitățile. Poate conduce la tulburări de respirație și deglutiție (angioedem)

- senzație de sufocare (sindrom bronhospastic) cu convulsii

- apariția unei intense senzații de rău, însoțită de mâncărimi, frisoane, transpirații, paloare, urmată de o înroșire difuză, erupții, urticarie, jena respiratorie, scăderea presiunii arteriale, în timp ce pulsul devine imperceptibil. Uneori, survin vărsături și diaree, criza de astm (șoc anafilactic).
Alte reacții adverse includ:

- bătăi prea rapide ale inimii, senzație de bătăi puternice ale inimii

- scăderea bruscă a tensiunii arteriale

- dureri de cap, amețeli, neliniște

- senzație de furnicături în mâini și picioare

- afectarea nervului optic.
- respirație dificilă, senzație de sufocare

- tulburări de deglutiție, grețuri, sângerări intestinale

- erupții pe piele, mâncărime (inclusiv la locul injecției), inflamația pielii , roșeață, urticarie

- creșterea activi tății enzimelor ficatului

- transpirație excesivă, frisoane, tremor, slăbiciune generală, acumularea în exces a apei în ţesuturi (edeme), febră.
- fenomene de sinaptoplegie - scăderea tensiunii arteriale, apariția tulburărilor de ritm a inimii, tulburări ale contracției mușchilor scheletici (inclusiv mușchii respiratorii), diprimarea sistemului nervos central. Tiamina contribuie la dezvoltarea rezistenței stafilococului la antibiotice.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ CLORHIDRAT DE TIAMINĂ

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.
Nu utilizaţi Clorhidrat de tiamină după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Clorhidrat de tiamină

- Substanţa activă este clorhidratul de tiamină. 1 ml (1 fiolă) conţine clorhidrat de tiamină 50 mg.
- Celelalte componente sunt: unitiol, apă pentru preparate injectabile.
Cum arată Clorhidrat de tiamină şi conţinutul ambalajului

Clorhidrat de tiamină se prezintă sub formă de soluție transparentă, de la incoloră până la culoare gălbuie sau verde-gălbuie. Este disponibil câte 1 ml în fiole din sticlă. Câte 10 fiole în cutie cu pereți-despărțitori sau câte 5 fiole în blister. Câte 2 blistere în cutie.

Deţinătorul certificatului de înregistrare

Lekhim-Harkov SA 61115, or. Harkov Str. 17-Partsyezda, 36

Fabricantul

Lekhim-Harkov SA 61115, or. Harkov Str. 17-Partsyezda, 36
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Lekhim-Harikov SAI
  • Țara producător Ucraina
  • Article 22787
4 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat