Coșul este gol. Adăugați un produs

Ketosteril 100mg comp. film. N20x5

1 334,38 lei
1 375,65 lei
Adaugă în coş
Ce este Ketosteril şi pentru ce se utilizează
Ketosteril este un medicament pentru nutriţia terapeutică la pacienţii cu funcţie renală afectată (insuficienţă renală cronică).

Ketosteril este utilizat pentru:

Prevenirea şi tratamentul tulburărilor cauzate de deficienţa metabolismului proteinelor în afecţiunea renală cronică, în asociere cu o ingestie limitată de proteine din alimentaţie, de cel mult 40 g/zi (la adult). De obicei, aceasta se aplică pacienţilor a căror rată a filtrării glomerulare (RFG) este mai mică de 25 ml/min.

sus
Înainte să utilizaţi Ketosteril
Nu trebuie să luaţi Ketosteril

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţele active sau la oricare alt component al Ketosteril

- dacă aveţi prea mult calciu în sânge (hipercalcemie)

- dacă suferiţi de tulburări ale metabolismului aminoacizilor.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ketosteril

Dacă suferiţi de fenilcetonurie, o boală metabolică ereditară. In acest caz, trebuie acordată atenţie faptului că Ketosteril conţine fenilalanină.

In caz de administrare concomitentă de hidroxid de aluminiu, trebuie să se monitorizeze concentraţia fosfatului din sânge (vezi "Utilizarea altor medicamente").

Concentraţia calciului din sânge trebuie monitorizată periodic.

Se va asigura un aport caloric suficient în timpul tratamentului cu Ketosteril.

Copii:

Până în prezent, nu există suficientă experienţă privind administrarea Ketosteril la copii, care să permită o recomandare generală. Administrarea Ketosteril la copii se va face numai după consultarea medicului dumneavoastră.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent oricare alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Administrarea concomitentă a medicamentelor care conţin calciu poate produce sau agrava creşterea concentraţiei calciului în sânge.

Medicamentele care formează cu calciul compuşi greu solubili (de exemplu, tetracicline, chinolone, cum sunt ciprofloxacina şi norfloxacina, precum şi medicamentele care conţin fer, fluor sau estramustină) nu trebuie luate în acelaşi timp cu Ketosteril, pentru a evita tulburarea absorbţiei substanţelor active. Trebuie lăsat un interval de timp de cel puţin două ore între ingestia

Ketosteril şi aceste medicamente.

In situaţia în care administrarea Ketosteril duce la creşterea concentraţiei calciului în sânge, sensibilitatea la anumite medicamente care întăresc activitatea inimii (glicozide tonicardiace) va creşte, şi, în consecinţă, va creşte şi riscul de aritmii cardiace.

Simptomele uremice se ameliorează sub tratament cu Ketosteril. De aceea, în cazul administrării de hidroxid de aluminiu, doza acestui medicament trebuie redusă, dacă este necesar. Se va monitoriza concentraţia plasmatică a fosfatului, pentru eventualitatea unei scăderi.

Sarcina şi alăptarea

Cereţi sfatul medicului sau farmacistului înainte de a lua orice medicament.

Nu există experienţă privind utilizarea Ketosteril în timpul sarcinii şi alăptării. De aceea, trebuie avută grijă atunci când se administrează Ketosteril în timpul sarcinii şi alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu sunt necesare precauţii.

sus
Cum să luaţi Ketosteril
Luaţi Ketosteril întotdeauna exact aşa cum v-a recomandat medicul. Dacă nu sunteţi sigur, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă medicul dumneavoastră nu v-a prescris altfel, doza obişnuită este

Adulţi (cu greutatea de 70 kg)

Luaţi câte 4-8 comprimate de 3 ori pe zi, în timpul meselor. Nu mestecaţi comprimatele.

Mod de administrare

Pentru administrare orală.

Inghiţiţi comprimatele cu o cantitate suficientă de lichid. Nu mestecaţi comprimatele.

Durata tratamentului

Ketosteril se administrează atâta timp cât rata filtrării glomerulare este mai mică de 25 ml/min şi, în acelaşi timp, aportul de proteine din alimente este limitat la cel mult 40 g/zi (la adulţi).

Dacă aveţi impresia că efectul Ketosteril este prea puternic sau prea slab, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Fresenius Kabi
  • Țara producător Germania
  • Article 89814
  • Cod medicament 307353667
Adăugat