Coșul este gol. Adăugați un produs

Pantogam sirop 10% 100ml

Indicaţii Pantogam
Se aplică la astfel de probleme (la copiii de 3 ani și adulți în plus):
- natura cognitivă a tulburărilor asociate cu boli cum ar fi nevrotic, și, în plus, leziuni organice care afectează creierul (care include complicații neuroinfecțiile și TBI);
afecțiuni extrapiramidale (cum ar fi distrofia hepatolenticulară, paralizia tremurii, mioclonii familiale, sindromul Huntington etc.);
Sistemul nervos central, care a fost cauzat de anomalii ale tipului aterosclerotic care au apărut în structura vasculară cerebrală;
boala extrapiramidală (pentru tratamentul sau prevenirea dezvoltării acesteia) de natură hiperkinetică sau acnetică, care se dezvoltă datorită utilizării neurolepticelor;
epilepsia, împotriva căreia există o încetinire a funcțiilor mentale (medicamentul este utilizat în combinație cu anticonvulsivante);
sarcini excesiv de mari de caracter psihoemoțional, deteriorarea performanței mentale și, pe lângă activitatea fizică, creșterea concentrației, precum și efectele pozitive asupra memoriei;
tulburări ale proceselor urinare care prezintă natură neurogenă (cum ar fi frecvența crescută de urinare, dezvoltarea enurezisului, incontinența urinară de tip imperativ și urgența);
insuficiența cerebrală într-o formă organică, care se dezvoltă pe fondul schizofreniei;
copiii cu vârsta mai mare de 3 ani ar trebui să ia pilule pentru a trata PEP, întârzierea în mentalitate (puterea diferită a expresiei) și, în plus, dezvoltarea discursului, a motorului sau a mentalului (sau combinația lor). Pe lângă acesta este utilizat în diferite tipuri de boli paralizie cerebrala, tip nevroze (cum ar fi balbaiala sau tec) si simptomele hiperkinetice (cum ar fi ADHD).
Medicamentul poate fi, de asemenea, prescris nou-născutului, imediat după naștere - consumul de sirop.

Formularul de eliberare
Eliberarea are loc în comprimate cu un volum de 250 sau 500 mg, 50 de bucăți pe pachet și, de asemenea, în sirop - în sticle de 100 ml, câte o sticlă per ambalaj.
Pantogamul are o serie de efecte, care se datorează prezenței în structura sa a neurotransmițătorului GABA. Aceasta afectează în mod direct complexul GABA (subcategoria B) de tubuli și receptori. Are proprietăți nootropice și anticonvulsivante, crește rezistența creierului la hipoxie și în plus față de efectele toxice. În interiorul neuronilor, medicamentul stimulează activitatea proceselor anabolice, slăbește excitabilitatea motorului, crește activitatea fizică și capacitatea mentală de a munci. În plus, medicamentul combină un efect sedativ moderat, împreună cu un efect stimulativ ușor.

În stadiul cronic al intoxicației cu alcool și, în plus, când refuzăm băuturile alcoolice, medicamentul mărește metabolismul GABA. Are capacitatea de a suprima procesele de acetilare implicate în mecanismele care inactivează novocaina cu sulfonamide, datorită efectului lor prelungit. Împiedică creșterea patologică a reflexului veziculei și, în plus, fortificarea tonului detrusorului.
Farmacocinetica
După administrarea medicamentului în interior, acidul hopentenic este absorbit suficient de rapid din tractul digestiv. Substanța activă pătrunde prin BBB și formează cele mai mari concentrații în interiorul pereților hepatici și gastrici, precum și în rinichi și pe piele.

Medicamentul nu este metabolizat și excretat neschimbat timp de 2 zile. Aproximativ 28,5% din medicament este excretat cu fecale, iar alte 67,5% - împreună cu urina.

Dozare și administrare
Medicamentul sub formă de tablete și sirop este utilizat oral după consumul de alimente (trebuie să faceți acest lucru după 15-30 de minute). Se recomandă administrarea medicamentului înainte de ora 16:00.

Utilizarea medicamentului în tablete.

Mărimea dozei unice recomandate de medicamente în comprimate (adulți) este în intervalul 250-1000 mg, iar mărimea dozei zilnice totale este în intervalul 1500-3000 mg.

Copiii cu vârsta mai mare de 3 ani trebuie să ia medicamente într-o singură doză, care este de 250-500 mg; mărimea unei porțiuni zilnice în acest caz este între 750-3000 mg.

Tratamentul durează adesea în 30-120 de zile, dar uneori poate dura până la 6 luni. Repetarea terapiei poate fi efectuată după 3 sau 6 luni de la terminarea cursului anterior.

În timpul tratamentului complex al epilepsiei, doza zilnică a medicamentului este de 750-1000 mg, care trebuie luată în primul an și mai mult. Pentru a elimina (terapia combinată) tulburarea neuroleptică extrapiramidală necesită până la 3 grame de medicamente timp de câteva luni.

Când se tratează hiperkinezii (complexe), persoanele de tip extrapiramidal cu boli ale HC moștenite trebuie să utilizeze 0,5-3 g de substanță medicamentoasă timp de până la 4 luni sau mai mult.

Pentru a elimina efectele neuroinfecției sau TBI ar trebui să ia 250 mg de droguri de 3-4 ori / zi.

Pentru a restabili lucrabilitatea organismului, sa înrăutățit pe fundalul încărcăturii grele sau asteniei, este necesar să se consume 250 mg de medicamente de trei ori pe zi.

Pentru a vindeca tulburări extrapiramidale cauzate de ingestia de neuroleptice, un adult ar trebui să mănânce de trei ori pe zi doza de droguri este de 0,5-1 ani Copiii ar trebui să fie de 3-4 ori pe zi, pentru a bea la 0,25-0,5 g LAN. O astfel de terapie trebuie continuată în decurs de 1-3 luni.

Pentru tratamentul ticurilor la copii, este necesar să se utilizeze medicamentul la o doză de 0,25-0,5 g timp de 3 până la 4 ori pe zi timp de 1-4 luni.

Tratamentul tulburărilor în sistemul urinar - adulții trebuie să bea 0,5-1 grame de medicamente de 2-3 ori pe zi. Copiii în astfel de cazuri li se recomandă 250-500 mg (cu doza zilnică recomandată de 25-50 mg / kg). Un astfel de tratament durează de obicei 1-3 luni.

Având în vedere vârsta copiilor cu patologii diferite în zona NA, este necesar să se ia 1-3 grame de comprimate Pantogam. Modul de recepție este de obicei pus în aplicare după cum urmează: - creșterea dozei în primele 7-12 zile și apoi în următoarele 15-40 de zile unice în care se utilizează maximă PM porțiune, iar apoi începe o dozare scădere lentă (lungime - aproximativ 7-8 zile E ) până la retragerea completă a comprimatelor.

Dacă pacientul necesită un curs medical repetat, este necesar să reziste la o pauză de 1-3 luni înaintea lui.

Utilizarea medicamentului sub formă de sirop.

Pentru adulți, mărimea unei singure porții este de 0,25-1 g, iar dimensiunea zilnică este de 1,5-3 g.

Pentru sugari se poate administra o singură doză de sirop la o doză de 0,25-0,5 g la naștere. Doza zilnică va fi de 0,75-3 g.

Tratamentul durează 1-4 luni, ocazional ajungând la o jumătate de an. Puteți re-administrarea siropului după un interval de 3-6 luni.

Dimensiunile porțiunilor zilnice ale unui sirop pentru copil fluctuează în diferite limite care sunt definite de vârsta sa, precum și caracterul bolii:

sugari până la 1 an - 0,5-1 g;
copii sub 3 ani - 500-1250 mg;
categoria de vârstă 3-7 ani - 0,75-1,5 g;
copii de la 7 ani - 1-2 g.
Regimul de tratament presupune o creștere a dozei zilnice în perioada de 7-12 zile și apoi utilizarea porției maxime timp de 15-40 de zile sau mai mult. După aceasta, este necesară reducerea treptată a dozei (timp de 7-8 zile), până la anularea medicamentelor. Acest curs durează 1-3 luni (în timpul terapiei pentru anumite boli, durata poate ajunge la șase luni sau mai mult).

În timpul tratamentului complex al epilepsiei (împreună cu anticonvulsivanții), este necesară administrarea unui sirop la o doză de 0,75-1 g / zi. Acest tratament continuă în perioada de 1 an și mai mult.

În terapia complexă a schizofreniei (în combinație cu medicamentele psihotrope) este necesară administrarea a 0,5-3 g Pantogam pe zi. Acest curs durează 30-90 de zile.

În timpul eliminării sindromului neuroleptic, împotriva căruia apar simptome extrapiramidale, o zi ar trebui să ia până la 3 g de sirop. Tratamentul în acest caz durează câteva luni.

Pentru a elimina efectele neuroinfecției sau a CCT, este necesar să se ia o zi de 0,5-3 g de medicament.

În tratamentul tipului hiperkinesis extrapiramidal (persoanele cu boli organice ale NS) este necesar să se consumă 0,5-3 g de sirop pe zi. Durata tratamentului este de 4 luni.

Utilizarea unui sirop pentru a restabili capacitatea de lucru după încărcături grele sau astenie se face în conformitate cu această schemă - 3 doze pe zi de doze cuprinse între 0,25-0,5 g.

Pentru tratarea problemelor la copiii cu urinare, administrați 250-500 mg de sirop. Doza zilnică este de 25-50 mg / kg. Acest curs durează 30-90 de zile. Adulții ar trebui să ia medicamentul de 2-3 ori pe zi, în cantitate de 0,5-1 g.

Dacă pacientul are nevoie de tratament pe termen lung, este interzisă utilizarea medicamentelor care au același efect în paralel.

Utilizarea Pantogam în timpul sarcinii
Tablete Pantogamul nu poate fi prescris pentru mamele însărcinate și care alăptează.

Siropul nu poate fi luat de femeile gravide în primul trimestru.

Contraindicații
Principalele contraindicații pentru numirea comprimatelor: vârsta copiilor este mai mică de 3 ani.

Pentru sirop: pacientul are fenilcetonurie (datorită prezenței aspartamului în sirop).

Contraindicații generale: prezența hipersensibilității la acidul gopantenic sau la alte componente ale medicamentului. În plus, este interzisă administrarea de medicamente în stadiile severe de boală renală acută.

Efecte secundare Pantogama
De obicei, tratamentul cu Pantogam nu provoacă complicații.

Uneori se observă astfel de simptome adverse precum manifestările de alergie (erupții pe piele, nas curbat și conjunctivită). Cu astfel de încălcări, este necesar să se reducă doza de medicamente sau să se anuleze complet tratamentul.

În plus, au existat zgomote în cap, somnolență în timpul zilei sau tulburări de fază de somn. Cu astfel de simptome, retragerea terapiei nu este adesea necesară, iar încălcările se dispar rapid.
Supradozaj
Datorită intoxicației cu Pantogam, semnele de reacții adverse pot fi potențate, inclusiv somnolență, zgomot în cap sau tulburări de somn.

Pentru a elimina aceste tulburări, este necesar un tratament simptomatic, în timpul căruia pacientului i se prescrie lavaj gastric și se administrează cărbune activat.

Interacțiuni cu alte medicamente
Cu combinația dintre Pantogam și barbiturice, se produce prelungirea efectului lor.

Combinația cu anticonvulsivante duce la potențarea proprietăților lor medicinale.

Medicamentul previne apariția simptomelor adverse ale neurolepticelor și ale fenobarbitalului cu carbamazepină.

Întărește acțiunea anestezicelor locale (cum ar fi procaina).

Eficacitatea medicamentului este potențată atunci când este combinată cu glicina, precum și acidul etidronic.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Medicamente
  • Țara producător Rusia
  • Producător Pik-Pharma
  • Article 74218
  • Article 74218
  • Țara producător Rusia
  • Producător Pik-Pharma
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat