Coșul este gol. Adăugați un produs

SBA Glucozamina sulfat 2KCI 1500mg comp.N90

301,67 lei
311 lei
Adaugă în coş
Glucozamina, alaturi de condroitina este o substanta chimica ce se regaseste in organismul uman, mai precis in toate tesuturile conjunctive: tendoane, ligamente, epiderma, oase, cartilaje. Mai exact, este vorba despre un zahar sintetizat in mod natural de organism si unul dintre principalii compusi ai cartilajelor.

Aceasta mai poate fi prezenta si in alte surse, ca de exemplu in crustacee, sursa din care este extrasa pentru comercializarea sub forma de suplimente alimentare.

Substanta este disponibila sub variate forme:

Glucozamina sulfat;
Clorura de glucozamina;
N-acetil-glucozamina (NAG).
Produsele din comert contin de regula primele doua variante. Desi cea mai utilizata este glucozamina sulfat, intre aceasta si clorura de glucozamina nu exista diferente semnificative in ce priveste eficacitatea sau contraindicatiile. Singura diferenta de luat in seama se refera la absorbtia principiului activ, si anume la asimilarea glucozaminei.

Toate tesuturile afectate de patologiile osteoarticulare sau de diverse simptome dureroase, au in comun aceeasi carenta de glucozamina. Pentru compensarea deficitului, oamenii de stiinta s-au mobilizat pentru descoperirea celei mai bune formule pe baza de glucozamina, cat mai apropiata de varianta naturala, astfel incat sa aiba si cat mai putine efecte colaterale. Cercetarile stiintifice efectuate se refera in principal la glucozamina sulfat, care sub forma suplimentelor alimentare, este utilizata in principal pentru tratarea artritei. Prin natura sa, glucozamina actioneaza in sensul mentinerii sanatatii tuturor tesuturilor conjunctive din organism. Sub forma de suplimente alimentare, se utilizeaza datorita efectelor analgezice, antiinflamatoare si regenerante. Glucozamina, in realitate, nu actioneaza direct asupra proceselor inflamatoare de la nivelul articulatiilor si prin urmare nu avem de-a face cu un antiinflamator in adevaratul sens al cuvantului. In schimb, datorita actiunii analgezice, substanta se foloseste la tratarea durerilor articulare.

Atribuirea rolului de antiinflamator se datoreaza actiunii indirecte a glucozaminei. Compusul reuseste sa franeze sinteza unei enzime (COX-2) implicate in producerea moleculelor cu efect inflamator. Actiune pe termen lung: reconstruirea si protectia cartilajelor

Administrata sub forma suplimentelor nutritionale, aceasta are ca obiective de baza:

Regenerarea cartilajelor osoase si a lichidului sinovial (fluid care prin actiunea sa lubrifianta, protejeaza cartilajele articulare);
Tratamentul durerilor articulare, caracteristice artrozei (maladie cronica degenerativa, neinflamatorie, dar de tip deformant, ce afecteaza articulatiile).
3. Actiune combinata, datorita asocierii cu alti compusi. Pentru accentuarea beneficiilor oferite, unele suplimente cu sulfat de glucozamina au in componenta si alte substante similare:

In combinatie cu acidul hialuronic, ajuta la fluidizarea lichidului sinovial (carenta acestor compusi este specifica artritei);
In asociere cu omega 3, are o actiune cu efect antiinflamator imediat (mecanismul se datoreaza capacitatii de a inhiba declansarea proceselor inflamatoare);
In asociere cu condroitina (substanta ce retine apa, utila pentru lubrifierea articulatiilor), efectul glucozaminei pentru tratarea artrozei se amplifica.
Indicatii terapeutice
Utilizarile suplimentelor alimentare cu glucozamina sunt orientate mai ales catre:

Tratarea artritei si a osteoartritei;
Ameliorarea durerilor articulare;
Regenerarea cartilajelor osoase. Efecte secundare, colaterale si contraindicatii
Printre efectele colaterale asociate cu administrarea suplimentelor cu glucozamina sulfat, se numara:

Cresterea colesterolului ”rau”;
Retentia hidrica;
Cresterea glicemiei.
De asemeni, substanta poate interactiona cu unele produse farmaceutice de genul:

Antiinflamatoarelor;
Analgezicelor;
Substantelor utilizate in chimioterapie.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Default
  • Țara producător Marea Britanie
  • Producător Natures Aid Ltd UK
  • Article 91399
  • Cod medicament 0
Adăugat