Coșul este gol. Adăugați un produs

Nisit 100mg comp. N10x2

24,15 lei
24,90 lei
Adaugă în coş
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI
Comprimate rotunde, biconvexe, cu suprafeţele netede, de culoare galben-deschis.
Proprietăţi farmacodinamice

Nimesulid este un antiinflamator nesteroidian (AINS) din grupul sulfonanilidelor. Are acţiune antiinflamatoare, analgezică şi antipiretică, iar mecanismul de acţiune se bazează pe inhibarea selectivă a ciclooxigenazei-2, ceea ce duce la suprimarea sintezei prostaglandinelor în focarul inflamator. În doze terapeutice nu afectează negativ sinteza prostaglandinelor în tractul gastrointestinal şi rinichi, ceea ce duce la o bună tolerabilitate a nimesulidului. Cu toate acestea, efectul terapeutic al nimesulidului este, de asemenea, datorat acţiunii asupra unor alţi factori: inhibarea factorului de activare a trombocitelor, factorului de necroză tumorală alfa, inhibarea proteinazelor şi a histaminei etc.
INDICAŢII TERAPEUTICE
Tratamentul durerii acute. Dismenoree primară. Preparatul poate fi administrat doar ca terapie de alternativă. Decizia de indicare a preparatului trebuie să se bazeze pe o evaluare a riscului global pentru fiecare pacient în parte.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Se administrează intern.
Doza recomandată constituie 100 mg (1 comprimat) de 2 ori pe zi, după mese, cu o cantitate suficientă de apă.
Copiilor cu vârsta mai mare de 12 ani medicamentul se administrează în doză unică, reeşind din raportul 1,5 /kg masă corporală (dar nu mai mult de 100 mg).
Doza zilnică maximă constituie 200 mg. La vârstnici este necesară ajustarea dozelor medicamentului. Durata maximă a tratamentului nu trebuie să depăşească 15 zile. CONTRAINDICAŢII

- Hipersensibilitate la nimesulid sau la alte AINS, alte componente ale preparatului;
- leziuni eroziv-ulceroase ale tractului gastrointestinal în faza activă.
- hemoragii gastrointestinale.
- insuficienţă renală severă (clearance-ul creatininei <30 mg/min);
- insuficienţă hepatică;
- astm bronşic “aspirinic”;
- administrarea concomitentă cu alte medicamente hepatotoxice;
- alcoolism;
- tulburări severe de coagulare a sângelui;
- sarcina;
- perioada de alăptare;
- copii cu vârsta sub 12 ani.
SUPRADOZAJ

Simptome: apatie, greaţă, vomă, somnolenţă, cefalee, creşterea tensiunii arteriale, insuficienţă renală, deprimarea respiraţiei, convulsii, insuficienţă hepatică.
Tratament: lavaj gastric, administrarea de cărbune activat, perfuzii, tratament simptomatic. Nu există antidot specific.
ATENŢIONĂRI ŞI PRECAUŢII SPECIALE DE UTILIZARE

Este necesară administrarea dozei minime eficiente o durată cât mai scurtă de timp. Nisit trebuie administrat cu precauţie la pacienţii cu:
- predispoziţie la hemoragii;
- afecţiuni ale tractului gastrointestinal superior;
- astm bronşic;
- care administrează medicamente care reduc coagularea sângelui sau inhibă agregarea plachetară;
- insuficienţă renală (doza trebuie redusă în funcţie de clearance-ul creatininei);
- hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă cronică, diabet zaharat de tip II;
- vârstnici, mai ales la pacienţii astenizaţi.
A fost raportată apariţia tulburărilor hepatice moderate pâna la severe la administrarea nimesulidului.
La apariţia simptomelor sugestive de afectare hepatică sau modificare a testelor funcţionale hepatice la pacienţii care administrează Nisit, tratamentul trebuie întrerupt. În cazul creşterii temperaturii corporale sau dezvoltări pe fondalul administrării preparatului a simptomelor asemănătoare gripei, administrarea preparatului trebuie întreruptă imediat.

Administrarea în sarcină şi perioada de alăptare
Nu este recomandată administrarea preparatului în sarcină şi perioada de alăptare. În cazul necesităţii administrării preparatului în perioada de alăptare trebuie luată în considerare întreruperea alăptării la sân.
Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Pacienţii, activitatea cărora necesită atenţie sporită, trebuie atenţionaţi asupra posibilităţii de apariţie a somnolenţei şi ameţelilor în timpul tratamentului cu Nisit.
INTERACŢIUNI CU ALTE MEDICAMENTE, ALTE TIPURI DE INTERACŢIUNI Nimesulid poate creşte eficacitatea sau toxicitatea multor medicamente, în rezultatul substituţiei lor pe situsurile de legare cu proteinele plasmatice şi creşterea concentraţiei acestora în sânge. De aceea, preparatul se administrează cu prudenţă în asociere cu digoxina, fenitoina, preparatele de litiu, diureticele, antihipertensivele, alte antiinflamatoare nesteroidiene, ciclosporina, metotrexatul, antidiabeticele. Nimesulidul poate creşte acţiunea anticoagulantelor; la administrarea concomitentă este necesară monitorizarea coagulării sîngelui. La administrarea concomitentă cu preparate de litiu, nimesulid creşte concentraţia plasmatică a litiului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 82362
  • Țara producător Belarus
  • Producător Lekpharm SRL
  • Cod medicament 1400290598
Adăugat