Coșul este gol. Adăugați un produs

Warfarin-PS 3mg comp. N100

Indicaţii terapeutice - Profilaxia și tratamentul trombozei venelor profunde şi emboliei arterei pulmonare. - Profilaxia secundară a infarctului miocardic şi profilaxia complicaţiilor tromboembolice (accident vascular cerebral sau embolie sistemică) după infarct miocardic. - Profilaxia complicaţiilor tromboembolice la pacienţii cu fibrilaţie atrială, afectarea valvelor cardiace sau valvelor cardiace protezate. - Profilaxia atacurilor ischemice tranzitorii şi accidentului vascular cerebral.
Doze şi mod de administrare Doza optimă a preparatului se stabilește în mod individual pentru fiecare pacient având în vedere starea sistemului de coagulare sanguin. Pentru standardizarea rezultatelor determinării timpului protrombinic se recomandă utilizarea raportului internațional normalizat (INR), având în vedere influența tromboplastinei utilizate asupra nivelului timpului protrombinic. Nivelul scontat al INR pentru terapia anticoagulantă orală: Profilaxia complicaţiilor tromboembolice la pacienţii cu valve cardiace protezate: INR 2,5-3,5. Alte indicaţii: INR 2,0-3,0. Adulţi: pacienţii cu greutate normală şi INR spontan sub 1,2 se indică 10 mg warfarină timp de trei zile consecutive. Ulterior doza se calculează în conformitate cu tabelul de mai jos, bazat pe determinarea INR la a patra zi. La pacienţii cu deficit ereditar de proteină C sau S doza iniţială recomandată este de 5 mg warfarină timp de trei zile consecutive. Ulterior doza se calculează în conformitate cu tabelul de mai jos, bazat pe determinarea INR la a patra zi. Pentru pacienţii vârstnici, pacienţii cu greutate corporală mică, cu INR spontan peste 1,2 sau cu boli concomitente, sau trataţi cu medicamente care afectează eficacitatea terapiei anticoagulante, doza iniţială recomandată este de 5 mg warfarină timp de două zile consecutive. Ulterior doza se calculează în conformitate cu tabelul de mai jos, bazat pe determinarea INR la a treia zi.
Durata tratamentului se determină în mod individual (de la 6 săptămâni până la administrarea pe toată perioada de viață). În cazul dezvoltării toleranței la acțiunea Warfarină-PS doza lui poate fi crescută până la 2-10 ori. Absolut necesară este respectarea strictă a recomandărilor medicului privind administrarea preparatului și controlul minuțios de laborator al indicilor de coagulare a sângelui. Determinarea INR se efectuează zilnic, atâta timp până când nu se atinge nivelul scontat stabil, care de obicei se stabileşte la a 5-6- a zi de tratament. Ulterior INR se determină săptămânal, ajungând la un interval de 4 săptămâni. În cazul unor devieri mari ale nivelurilor INR sau la pacienţii cu afecţiuni hepatice sau maladii care afectează absorbţia vitaminei K, intervalele de determinare pot fi mai mici de 4 săptămâni. Indicarea medicamentelor noi sau sistarea celor administrate anterior necesită determinări suplimentare ale INR. La administrarea îndelungată ajustarea se efectuează până la doza săptămânală de warfarină, în conformitate cu tabelul de mai sus. Dacă doza impune ajustare, determinarea următoare a INR se va efectua peste 1 sau 2 săptămâni după ajustare. Ulterior determinările se prelungesc până la atingerea intervalelor de 4 săptămâni. La necesitatea efectului antitrombotic rapid se recomandă tratamentul cu administrarea heparinei. Apoi administrarea heparinei se prelungește cu administrarea concomitentă de warfarină timp de 5-7 zile, până INR se menține la nivelul țintă timp de minim două zile. Copii: terapia cu anticoagulante la copii se efectuează sub supravegherea pediatrului.
Intervenţii chirurgicale planificate: tratamentul anticoagulant pre-, peri- şi postoperator se desfăşoară după cum este indicat mai jos. De determinat INR cu o săptămână înainte de intervenţia chirurgicală. De întrerupt administrarea warfarinei cu 1-5 zile înainte de intervenţia chirurgicala. În cazul pacienţilor cu risc crescut de tromboză profilactic se administrează subcutanat heparină cu masă moleculară joasă. Durata pauzei în administrarea warfarinei depinde de INR. Administrarea warfarinei se întrerupe: - cu 5 zile înaintea intervenţiei chirurgicale, dacă INR > 4,0; - cu 3 zile înaintea intervenţiei chirurgicale, dacă INR = de la 3,0 până la 4,0; - cu 2 zile înaintea intervenţiei chirurgicale, dacă INR = de la 2,0 până la 3,0. De determinat INR seara înainte de operaţie şi de administrat 0,5-1,0 mg vitamina K1 oral sau intravenos, dacă INR > 1,8. E necesar de luat în considerare necesitatea perfuziei de heparină nefracţionată sau administrarea profilactică a heparinei cu masă moleculară joasă în ziua intervenţiei chirurgicale. De prelungit administrarea subcutanată a heparinei cu masă moleculară joasă timp de 5-7 zile după intervenţia chirurgicală, cu reluarea administrării concomitente a warfarinei. De prelungit administrarea warfarinei în doza de întreţinere uzuală în aceeaşi zi seara după intervenţii chirurgicale minore şi în ziua când pacientul începe să primească alimentaţie enterală după intervenţii chirurgicale majore. Copii Pediatrul va lua decizia administrării preparatului la copii și tratamentul se va efectua sub supravegherea lui. 4.3 Contraindicaţii - Hipersensibilitate la warfarină sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1. - Sarcină (vezi pct 4.6). - Hemoragie stabilită clinic, predispoziţie la hemoragii (hemofilie, boala Willebrand, trombocitopenie, afectarea funcţiei trombocitelor), pentru a evita riscul hemoragiilor severe pe durata a 72 ore după intervenţii chirurgicale majore, pe durata a 48 ore în perioada postpartum, insuficienţă renală severă, insuficienţă hepatică severă şi ciroză hepatică, hipertensiune arterială netratată sau necontrolată, ictus hemoragic recent, predispunere la hemoragii intracraniene, de exemplu anevrism al arterelor cerebrale, anevrismul aortei; tendinţă spre căderi; puncţie lombară; intervenţii chirurgicale pe sistemului nervos central sau oftalmologice; hemoragii gastrointestinale sau renale şi complicaţiile lor; diverticuloza; tumori maligne; varice esofagiene; endocardită sau pericardită (inclusiv exsudativă). - Stări în care tratamentul nu poate fi efectuat din punct de vedere al siguranței (de exemplu, psihoze, demență, alcoolism).
https://bit.ly/3h7cSUj
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator <>
  • Article 86083
  • Țara producător E.U.
  • Producător Pharma Start
6 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat