Coșul este gol. Adăugați un produs

Lipromak-LF 10mg comp. film. N10x3

47,68 lei
49,15 lei
Adaugă în coş
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI
Lipromak-LF 10mg comp. film. N10x3
Comprimate filmate de culoare roz, biconvexe.

INDICAŢII TERAPEUTICE
- Hipercolesterolemie primară (heterozigotă familială şi neereditară), hiperlipidemie combinată (după clasificarea Fredrickson de tip IIa şi IIb), nivelul ridicat al trigliceridelor plasmatice (tip IV), disbetalipoproteinemie (tip III), în cazuri în care dieta nu asigură efectul scontat; hipercolesterolemie homozigotă familială, în cazuri în care dieta şi alte măsuri non-farmacologice nu asigură efectul aşteptat.
- Profilaxia secundară cu scop de reducere a riscului de boală ischemică a cordului/ateroscleroză şi riscul dezvoltării infarctului miocardic, stenocardiei, ictusului.
- Copii cu vîrsta 10-17 ani cu hipercolesterolemie heterozigotă familială-ca remediu adjuvant la dietă, pentru scăderea nivelului de colesterol, LDL-colesterolului şi Apo B.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Înainte de a începe tratamentul cu Lipromak-LF, este necesară o diagnosticare a nivelului de colesterol în sînge, ţinîndu-se cont de dieta cuvenită. Se indică exerciţii fizice şi măsuri ce duc la scăderea masei corporale, tratamentul afecţiunilor de bază. Pe parcursul întregii perioade de tratament, pacientul trebuie să urmeze o dietă hipocolesterolemiantă standard. Preparatul se indică în doze de 10-80 mg 1 dată pe zi, indiferent de ora administrării, ţinîndu-se cont de administrarea comprimatelor - preponderent în aceeaşi parte a zilei, indiferent de mese. Dozele iniţiale şi de susţinere pot fi ajustate corespunzător valorilor iniţiale ale LDL - colesterolului, obiectivului şi eficacităţii terapiei. După 2-4 săptămîni de la începutul tratamentului cu Lipromak-LF, este necesară efectuarea lipidogramei şi ajustarea corespunzătoare a dozelor.
Hipercolesterolemie primară şi hiperlipidemie combinată (mixtă)

În majoritatea cazurilor, este suficientă o doză de 10 mg atorvastatină o dată pe zi. Răspunsul terapeutic este evident în următoarele 2 săptămîni, iar răspunsul terapeutic maxim se obţine de obicei în 4 săptămîni. Modificările pozitive sunt menţinute prin administrarea de lungă durată a preparatului.
Hipercolesterolemie familială homozigotă.

Preparatul se indică în doze de 10-80 mg atorvastatină o dată pe zi, la orice oră, indiferent de mese. Doza iniţială şi doza de susţinere sunt stabilite individual. La majoritatea pacienţilor cu hipercolesterolemie familială homozigotă rezultatul pozitiv este obţinut prin administrarea dozei de 80 mg atorvastatină pe zi.
Hipercolesterolemie familială heterozigotă în practica pediatrică (copii 10-17 ani)

Tratamentul trebuie iniţiat cu Lipromak-LF în doză de 10 mg pe zi/ zilnic, maximum 20 mg o dată pe zi (dozele mai mari de 20 mg nu au fost studiate la acestă categorie de vîrstă). Dozele se stabilesc individual în funcţie de scopul terapiei, şi pot fi ajustate la interval de 4 săptămîni şi mai mult.
Administrarea la pacienţi cu insuficienţă renală

Afecţiunile renale nu influenţează concentraţia plasmatică a atorvastatinei şi nici scăderea LDL-colesterolului plasmatic, de aceea, nu este necesară ajustarea dozelor.
Administrarea la pacienţii vîrstnici

Eficacitatea şi siguranţa la pacienţii cu vîrsta mai mare de 60 de ani, care utilizează dozele recomandate, este similară cu cea întîlnită la alte grupe de vîrstă.
Administrarea la pacienţii cu dereglări hepatice

Lipromak-LF se administrează cu precauţie la pacienţii cu dereglări hepatice, din cauza eliminării lente din organism. Este recomandată monitorizarea indicilor clinici şi de laborator şi, odată cu depistarea unor modificări patologice, dozele trebuie micşorate sau tratamentul întrerupt.
Dacă se administrează concomitent Lipromak-LF şi inhibitorii CYP3A4, atunci este necesar:

- tratamentul trebuie iniţiat cu o doză minimă (10 mg), controlul obligator al lipidelor plasmatice pînă la ajustarea treptată a dozei.
- este admisă o pauză în administrarea de Lipromak-LF, dacă se administreză inhibitori CYP3A4 într-o cură de tratament de scurtă durată (de exemplu, administrarea de scurtă durată a preparatelor antibacterine cum ar fi claritromicina).
Recomandări la administrarea dozelor maxime de Lipromak-LF concomitent cu:

- ciclosporina-doza maximă nu trebuie să depăşească 10 mg;
- claritromicina-doza maximă nu trebuie să depăşească 20 mg;
- itraconazol-doza maximă nu trebuie să depăşească 40 mg.

Administrarea in sarcină şi perioada de alăptare
Lipromak-LF este contraindicat în sarcină.

Femeile de vîrstă reproductivă pe toată durata tratamentului trebuie să utilizeze metode adecvate de contracepţie. LipromakLF poate fi administrat la femeile de vîrstă reproductivă doar în cazul în care posibilitatea de a rămîne însărcinată este foarte mică şi pacienta este informată despre riscul posibil asupra fătului pe parcursul perioadei de tratament.
Lipromak-LF este contraindicat pe parcursul perioadei de alăptare.

Nu există date despre eliminarea Lipromak-LF prin laptele matern. Avînd în vedere potenţialul risc al reacţiilor adverse la sugari, femeile ce administrează preparatul, trebuie să întrerupă alăptarea.

Influenţa asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Nu există date.

CONTRAINDICAŢII
Lipromak-LF este contraindicat la pacienţii cu hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi, maladii hepatice active, creşterea transaminazelor plasmatice de geneză necunoscută (mai mult de 3 ori decît nivelul superior normaei). Este contraindicat la gravide şi mamelor care alăptează, femeilor de vîrstă reproductivă care nu utilizează metode de contracepţie adecvate. Preparatul poate fi administrat la femeile de vîrstă reproductivă doar în cazul în care probabilitatea de a rămîne însărcinată este mică, iar pacienta este atenţionată despre riscul asupra fătului. La copii cu vîrsta sub 18 ani siguranţa şi eficacitatea preparatului nu a fost studiată. Se administrează cu precauţie la pacienţii cu alcoolism şi/sau afecţiuni hepatice (în anamneză).
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Medicamente
  • Țara producător Belarusi
  • Producător Lekpharm SRL
  • Article 82251
10 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat