Coșul este gol. Adăugați un produs

Sinupret Sirop 100ml

103,64 lei
106,85 lei
Adaugă în coş
Ce este Sinupret sirop şi pentru ce se utilizează
Sinupret sirop este un fitopreparat indicat în tratamentul inflamațiilor acute ale sinusurilor paranazale.

Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Sinupret sirop
Nu utilizaţi Sinupret sirop

Dacă sunteți hipersensibil (alergic) la substanţele active ( Părţi aeriene de Verbină, rădăcini de Gențiană, părţi aeriene de Măcriş, flori de Soc, flori de Ciuboţica-Cucului) sau oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament excipienţi .

Cum să utilizaţi Sinupret sirop

Întotdeauna administrați acest medicament cum este descris în acest prospect. Consultați medicul sau farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Mod de administrare

Sinupret sirop se administrează de 3 ori pe zi (dimineața, la prânz și seara), folosind măsura dozatoare, nediluat sau diluat cu puțină apă.
La necesitate poate fi administrat cu lichid (nu alcool) preferabil un pahar cu apa.
Sinupret sirop poate fi administrat cu băuturi, alimente sau între mese.
Dacă prezentați sensibilitate a tractului gastro-intestinal, administrați Sinupret sirop după masă.

Agitați bine înainte de fiecare utilizare!

Durata de administrare
Dacă nu a fost prescris altfel, durata tratamentului este de 7-14 zile.

Dacă simptomele persistă după utilizarea preparatului, consultaţi un medic.

Atenționări și precauții:
La pacienții cu gastrită cunoscută și stomac sensibil acest medicament se administrează cu precauție. Se recomandă administrarea Sinupret sirop după mese și cu un pahar de apă.

Dacă simptomele persistă mai mult de 7 - 14 zile, se agravează sau se repetă periodic și / sau pacientul prezintă febră, sângerări nazale, durere severă, secreții nazale purulente, afectarea vederii sau amorțeală facială, este necesară consultația medicului, deoarece aceste simptome sunt considerate semne grave ale rinosinusitei și necesită consultația medicului specialist și tratament de urgență.

Administrarea la copii
Nu se recomandă utilizarea de către copii mai mici de 2 ani.

Nu există date suficiente privind utilizarea Sinupret sirop la copii mai mici de 2 ani.

Sinupret sirop împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului Dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent oricare alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

La moment nu se cunosc interacțiuni cu alte medicamente.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Administrarea Sinupret sirop în perioada de sarcină şi alăptare este posibilă numai după evaluarea minuţioasă de către medic a raportului dintre beneficiul scontat pentru mamă şi riscul potenţial pentru făt.
Sinupret sirop conține alcool, se recomandă administrarea lui doar în cazul când nu este posibilă administrarea Sinupret drajeuri.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Preparatul, administrat în dozele recomandate, nu influenţează capacitatea de conducere a autovehiculelor şi de manevrare a utilajului.

Acest medicament conține 450 mg alcool (etanol) în 7,0 ml, care este echivalent cu 64 mg / ml ( 8% v / v). Cantitatea din 7,0 ml din acest medicament este echivalentă cu 11 ml bere sau 4 ml vin. Cantitatea mică de alcool din acest medicament nu va avea efecte vizibile.

Acest medicament conține maltitol lichid. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenționat că aveți intoleranță la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebați înainte de a lua acest medicament.

7 ml Sinupret Sirop conțin 5,5 g de maltitol lichid, echivalent a aproximativ 0,35 unități glucidice de carbohidrați. Trebuie să luați aceasta în considerare dacă respectați un regim alimentar indicat în diabet. Valoarea calorică a maltitolului este de 2,3 kcal/g. Maltitolul poate avea un ușor efect laxativ.

Dacă aţi utilizat mai mult Sinupret sirop decât trebuie

Dacă ați luat Sinupret sirop în cantități mari, anunțați medicul. El va decide ce măsuri necesare trebuie întreprinse. Este posibil ca efectele adverse descrise mai jos să se intensifice.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Sinupret sirop

Dacă ați luat prea puțin sirop, sau ați uitat să îl administrați, nu utilizați o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuați să administrați preparatul așa cum a prescris medicul, sau cum e descris în acest prospect.

Dacă încetaţi să utilizaţi Sinupret sirop

Stoparea administrării preparatului Sinupret sirop de obicei este inofensivă.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Sinupret sirop poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Efecte adverse sau semne, care trebuie observate și acțiunile care trebuie întreprinse:
- tulburări gastro-intestinale ( dureri de stomac, greaţă).
- reacţii de hipersensibilitate (erupţii pe piele, înroşirea pielii, mâncărime).
- reacţii alergice sistemice ( umflarea buzelor, limbii, gâtului şi/sau laringelui cu îngustarea căilor respiratorii (angioedem), umflarea feţei, dificultăţi la respiraţie). Aceasta este o urgență medical, contactați imediat asistență medical calificată.
La apariția primelor reacții adverse, administrarea preparatului Sinupret sirop trebuie sistată.
Dacă manifestați reacții adverse, nu mai administrați preparatul Sinupret sirop. Consultați imediat un medic care va determina severitatea și va recomanda anumite acțiuni, dacă e necesar.


Cum se păstrează Sinupret sirop
A se păstra la temperaturi sub 30°C.
Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor!

Nu utilizaţi Sinupret sirop după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
După prima deschidere, preparatul este valabil 6 luni.

În procesul păstrării este posibilă apariția unei opalescențe ușoare sau floculare care nu influențează eficacitatea preparatului.

Conținutul ambalajului și alte informaţii

Ce conţine Sinupret sirop
• Substanțele active sunt: extract din gențiană (rădăcină), verbină (iarbă), măcriș (iarbă), soc (floare), ciuboțica-cucului (floare cu caliciu).

Un ml sirop conține:
416,8 mg extract (proporția medicament/extract 1:38,5) din rădăcină de gențiană (Gentianae radix), tăiată; iarbă de verbină (Verbenae herba), tăiată; iarbă de măcriș (Rumicis herba), tăiată; flori de soc (Sambuci flos), măcinate; flori de ciuboțica-cucului cu caliciu (Primulae flos cum calycibus), tăiate; (1:3:3:3:3).
1. solvent de extracție: alcool etilic 59% (V/V);
2.- 4. solvent de extracție: apă purificată.
Acest medicament conține: alcool etilic 8% (V/V), adică 62,9 mg alcool pentru un ml sirop, și maltitol lichid 787,6 mg pentru un ml sirop.
• Celelalte componente sunt: maltitol lichid, aromă de cireșe, apă purificată.

Cum arată Sinupret sirop şi conţinutul ambalajului

Sinupret sirop este un lichid vâscos, transparent de culoare brun deschis, cu aromă de cireșe.
Sirop câte 100 ml în flacoane. Câte 1 flacon împreună cu măsura dozatoare și prospectul pentru utilizare în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare și fabricantul

BIONORICA SE Kerschensteinerstrasse 11-15 92318 Neumarkt
Germania
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 75006
  • Producător Bionorica SE
  • Țara producător Germania
  • Cod medicament 0307353793
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat