Coșul este gol. Adăugați un produs

Tivortin 4,2% sol. perf. 100ml N1

73,09 lei
75,35 lei
Adaugă în coş
1. Ce este TIVORTIN şi pentru ce se utilizează

TIVORTIN conţine în calitate de substanță activă clorhidratul de arginină, care este un aminoacid (component, folosit pentru formarea proteinelor). Medicamentul este un reglator celular activ şi multilateral al multiplelor funcţii vital importante ale organismului, manifestă efecte protectoare importante în starea critică a organismului.
TIVORTIN participă la procesele de asigurare cu energie a organismului, contribuie la dilatarea vaselor sanguine pentru îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, protejează celulele, intensifică funcţia dezintoxicantă a ficatului, contribuie la menţinerea echilibrului hormonal în organism, stimulează imunitatea, reglează conţinutul glucozei în sânge în timpul efortului fizic şi contribuie la corecţia echilibrului acido-bazic.
TIVORTIN este utilizat în tratamentul complex al:
- afecţiunilor vaselor sanguine (ateroscleroză vasculară cardiacă şi cerebrală, ateroscleroza vaselor periferice, angiopatie diabetică, hipertensiune arterială, stări după suportarea tulburărilor acute ale circulaţiei cerebrale);
- afecţiunilor inimii (boala coronariană, stări după suportarea infarctului miocardic acut, miocardiopatie, insuficienţă cardiacă cronică, angină pectorală);
- nivelului crescut de colesterol (hipercolesterolemie);
- afecţiunilor plămânilor (afecţiuni pulmonare obstructive cronice, pneumonie interstiţială, hipertensiune pulmonară idiopatică, hipertensiune pulmonară postembolică cronică);
- afecţiunilor ficatului (hepatite acute şi cronice de diversă etiologie, cantitate crescută de amoniac în sânge);
- stărilor de oboseală pronunţată (stări hipoxice şi astenice în procesul de convalescenţă, inclusiv după boli infecţioase şi intervenţii chirurgicale);
- creșterii anormale a alcalinității sângelui (alcaloză metabolică);
- pentru corijarea imunităţii în caz de scădere a funcţiei timusului;
- retenţiei dezvoltării fătului;
- preeclampsiei (hipertensiune arterială și prezenta de proteine în exces în urina cu edeme generalizate după saptămâna a 20-a de sarcină).
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi TIVORTIN

Nu utilizaţi TIVORTIN:
-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de arginină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
-dacă aveţi probleme grave cu rinichii;
-dacă aveți valori crescute ale clorului în sânge (acidoză hipercloremică);
-dacă aveți istoric de reacții alergice;
-dacă utilizați diuretice economisitoare de potasiu (pentru sporirea eliminării apei din organism), inclusiv spironolactona.
Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Spuneţi medicului dumneavoastră, dacă:
- aveţi probleme cu rinichii;
- aveţi diabet zaharat;
- aveți probleme cu glandele endocrine (de exemplu tiroidă, suprarenale, ovare sau testicule, etc).
Medicul dumneavoastră poate să vă efectueze teste sanguine pentru a verifica nivelul potasiului, altor săruri, lucrul rinichilor sau a altor indici. Anunțați medicul, dacă apare senzație de uscăciune în gură, deoarece e necesar de verificat nivelul zahărului în sânge. Dacă în timpul utilizării medicamentului se intensifică simptomele oboselii, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă la medicul dumneavoastră.
Copii

Medicamentul se administrează la copiii cu vârsta peste 3 ani.
TIVORTIN împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv eliberate fără prescripţie medicală.
Spuneţi medicului dumneavoastră în special dacă utilizaţi:
- diuretice economisitoare de potasiu, inclusiv spironolactonă (medicamente utilizate pentru intensificarea eliminării lichidului din organism), deoarece poate creşte nivelului de potasiu în sânge;
- aminofilină (medicament utilizat în caz de afecţiuni ale bronhiilor şi plămânilor cu dificultăţi de respiraţie), deoarece la utilizarea împreună cu TIVORTIN poate creşte concentraţia insulinei în sânge.
Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a vi se administra acest medicament.
Utilizarea TIVORTIN în sarcină se va efectua numai la indicarea medicului, dacă el consideră că beneficiul scontat pentru mamă prevalează riscul potenţial pentru făt.
Date privind administrarea medicamentului în perioada de alăptare lipsesc.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este necesar de respectat precauţie în timpul conducerii autovehiculelor sau manevrării utilajului, deoarece medicamentul poate provoca dureri de cap.
3. Cum să utilizaţi TIVORTIN

Acest medicament se administrează prin picurare într-o venă (perfuzie intravenoasă), de către medicul dumneavoastră sau asistenta medicală.
Medicul dumneavoastră va decide doza de care aveţi nevoie, în funcţie de starea organismului dumneavoastră.
Detalii privind dozele şi modul de administrare sunt prezentate în secţiunea destinată profesioniştilor din domeniul sănătăţii.
Dacă utilizaţi mai mult TIVORTIN decât trebuie

Deoarece acest medicament vă este administrat de către medicul dumneavoastră sau asistenta medicală, este puţin probabil să vi se administreze mai mult TIVORTIN, decât trebuie.
Dacă totuși apar semne de hipoglicemie (scăderea valorii zahărului în sânge cu senzaţie puternică de foame, ameţeli, dureri de cap, somnolenţă, tremor), anunțați imediat medicul dumneavoastră.
Dacă uitaţi să utilizaţi TIVORTIN

Deoarece acest medicament vă este administrat de către medicul dumneavoastră sau asistenta medicală, este puțin probabil să se întâmple acest lucru. Dacă aveți dubii, întrebați medicul dumneavoastră.
Dacă încetaţi să utilizaţi TIVORTIN

Medicul dumneavoastră va decide, cât timp vi se va administra TIVORTIN.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă apar aceste reacţii adverse, opriţi utilizarea medicamentului şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră:

- umflare a buzelor, limbii, feţei sau gâtului, dificultate bruscă în respiraţie, vorbire sau înghiţire (edem angioneurotic);
- intensificarea stării de oboseală.
Alte reacţii adverse, care pot apărea pe durata tratamentului:
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)

- reacţii de hipersensibilitate, inclusiv erupții cutanate, urticarie;
- dureri de cap, amețeli, senzația de frică, oboseală, convulsii, tremor, mai frecvent la depășirea vitezei recomandate de administrare;
- tulburări ale ritmului cardiac, dureri în regiunea inimii;
- oscilații ale tensiunii arteriale;
- uscăciunea gurii, grețuri, vomă;
- dureri ale articulațiilor;
- creșterea temperaturii corpului, senzație de căldură, stare generală de rău;
- modificări la locul de administrare, inclusiv înroșirea pielii , mâncărime, paliditatea pielii până la aspectul vânăt-albăstrui (acrocianoză);
- creșterea valorii potasiului în sânge.
Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează TIVORTIN

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 81953
  • Țara producător Ucraina
  • Producător Iuria-farm
  • Cod medicament 0109230027
11 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat