Coșul este gol. Adăugați un produs

Metronidazol 0.5% 100ml sol.perf. N1 (Iuria-farm)

INDICAŢII TERAPEUTICE
Tratamentul infecţiilor anaerobe
Administrarea preparatului este indicată în tratamentul infecţiilor grave cauzate de bacterii anaerobe sensibile. Paralel cu administrarea preparatului, în unele cazuri sunt indicate proceduri chirurgicale. În cazul unei infecţii mixte (aerobă şi anaerobă), este necesar de a combina administrarea metronidazolului cu un antibiotic adecvat pentru tratamentul infecţiei aerobe.

Preparatul este eficient în infecţiile cu Bacteroides fragilis, rezistente la clindamicină, cloramfenicol şi penicilină. DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE


Profilaxia infecţiilor chirurgicale Dre/post-operatorii


Preparatul va fi utilizat preponderent în cadrul intervenţiilor chirurgicale abdominale (in special colorectale) si ginecologice.

Durata profilaxiei trebuie să fie scurtă, limitată în mare parte la perioada post- operativă (24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Sunt posibile diverse scheme de administrare a preparatului.

Adulţi: o doză unică de 1000 - 1500 mg, cu 30 - 60 de minute înainte de intervenţie sau, alternativ, 500 mg imediat înainte, în timpul sau după intervenţie, iar apoi câte 500 mg la fiecare 8 ore.

Copii: o doză unică de 20 - 30 mg/kg, cu 30 - 60 de minute înainte de intervenţie sau, alternativ, 7,5 mg/kg imediat înainte, în timpul sau după intervenţie, iar apoi câte 500 mg la fiecare 8 ore.

Nou-născuai prematuri, cu vârsta gestaaonală mai mică de 40 săptămâni: o


singură doză de 10 mg/kg masă corporală înainte de intervenţie.

Vârstnici: se recomandă prudenţă la vârstnici, în special la administrarea dozelor mari; totodată, există informaţii limitate cu privire la modificarea dozei.

Tratamentul infecţiilor cauzate de bacterii anaerobe.


Calea intravenoasă se va utiliza iniţial, în cazul pacienţilor, simptomatica cărora exclude tratamentul pe cale orală. Sunt posibile diverse scheme de administrare a preparatului.

Adulţi: 1000 - 1500 mg pe zi în doză unică sau, alternativ, 500 mg la fiecare 8 ore. Copii: 20 - 30 mg/kg/zi în doza unică sau, alternativ, 3 doze de 7,5 mg/kg, administrate la fiecare 8 ore.
Nou-născuai cu vârsta până la 8 săptămâni: o doză mai mică de 15 mg/kg o dată pe zi sau 7,5 mg/kg la fiecare 12 ore.
Nou-născuai prematuri, cu vârsta gestaţională mai mică de 40 săptămâni:
În prima săptămână de viaţă este posibilă acumularea preparatului în organism. De aceea, după câteva zile de tratament este necesar de a controla concentraţiile plasmatice ale metronidazolului.
Vârstnici: se recomandă prudenţă la vârstnici, în special la administrarea dozelor mari; totodată, există informaţii limitate cu privire la modificarea dozei.
Transferul la administrarea perorală a metronidazolului trebuie realizat cât mai curând posibil si poate fi efectuat păstrând acelaşi regim de dozare.
Durata tratamentului
Un tratament cu durata de 7-10 zile de obicei este suficient pentru majoritatea pacienţilor. Însă, în funcţie de evaluările clinice si bacteriologice, medicul ar putea decide să prelungească tratamentul, de exemplu pentru eradicarea infecţiei din regiunile care nu pot fi drenate sau sunt susceptibile de a recontamina endogen cu patogeni anaerobi din intestin, orofaringe sau tractul genital. Mod de administrare

Parenteral, intravenos, cu o rată de perfuzare de aproximativ 5 ml/minut (1 container timp de 20-60 minute). Cât mai curând posibil este necesar de a efectua transferul la forme perorale de metronidazol.

Containerele sunt de unică folosinţă.

A se arunca orice cantitate neutilizată de preparat.

A nu se reutiliza containerele utilizate parţial.

Orice produs neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat în conformitate cu reglementările locale. CONTRAINDICAŢII

Preparatul este contraindicat la pacienţii cu antecedente de hipersensibilitate la metronidazol sau alţi derivaţi de nitroimidazol, sau la oricare dintre excipienţi. Metronidazol este contraindicat în primul trimestru de sarcină.

Utilizarea metronidazolului este contraindicată la pacienţii cu leziuni hepatice în stadiu terminal, tulburări hematopoietice şi maladii necontrolate ale sistemului nervos central sau periferic.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 21833
  • Țara producător Ucraina
  • Producător Iuria-farm
  • Cod medicament 1300420262
Adăugat