Coșul este gol. Adăugați un produs

Moxin 400mg comp. film. N5

85,31 lei
87,95 lei
Adaugă în coş
MOXIN 400mg comprimate filmate N5
Indicatii terapeutice

Maladii infectios-inflamatorii provocate de microorganisme sensibile la preparat:

-acutizarea bronsitei cronice;

-pneumonii extraspitalicesti;

-sinuzita acuta;

-infectii ale pielii si tesuturilor moi. Proprietati farmacocinetice

La administrarea pe cale orala se absoarbe rapid si aproape complet. Dupa administrarea a unei doze de 400 mg, concentrapa plasmatica maxima se realizeaza timp de 0,5 - 4 ore. Concentratii inlte de preparat se realizeaza in tesutul— pulmonar (inclusiv in macrofagii alveolari), in mucoasa bronhiilor, in sinusurile nazale, in lichidul interstitial si in saliva, in focare de inflamape. Se elimina cu urina, atat sub forma nemodificata cat si sub forma de metabolip activi . Timpul de injumatapre constituie 12 ore. Doze si mod de administrare

Preparatul se administreaza adultilor cate 400 mg оdata pe zi. Durata tratamentului in acutizarea bronsitei cornice - 5 zile, in pneumonii extraspitalicesti - 10 zile, in sinuzite acute si infectii ale pielii si tesuturilor moi - 7 zile. Durata tratamentului poate atinge 14 zile.

Pacientii cu dereglarea funcpei renale (CC>30 ml/min. ) nu necesita modificari a regimului de dozare.

Comprimatele se inghit intregi, fara a fi mestecate, оcantitate mica de lichid, indiferent de mese.

Reactii adverse

De regula moxifloxacina este bine tolerata, majoritatea reactiilor adverse (90 %) sunt usoare si moderate.

Din partea tractului gastrointestinal: greturi, voma, disgeuzie, diaree, dureri abdomen, dispepsii, modificarea testelor hepatice, xerostomie, meteorism, lipsa poftei de mancare, stomatita si glosita.

Din partea sistemului cardiovascular: prelungirea intervalul QT in special la pacientii cu hipokaliemie concomitenta, tahicardie, edeme periferice, hipertensiune sau hipotensiune arteriala, dureri in torace; modificarea tabloului sangelui periferic.

Din partea sistemului nervos central si periferic: insomnie, vertij, nervozitate, somnolenta, tremor, parestezii, confuzie mintala, depresii, astenie, labilitate emotionala, tulburari de coordonare, convulsii cu diferite manifestari clinice.

Din partea sistemului respirator: bronhospasm, dispnee.

Din partea sistemului locomotor: dureri de spate, artralgie.

Din partea sistemului urinar: candidoza vaginala, vaginita.

Reacfii alergice: urticarie, eruptii, prurit.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la moxifloxacina sau la orice component al preparatului, copii cu varsta pana la 18 ani, sarcina si perioada de alaptare. tentionari si precautii speciale de utilizare

Cu precautie se va administra moxifloxacina in maladiile SNC, cu predispozitie la dezvoltarea convulsiilors si scaderii pragului convulsiv, prelungirea intervalului QT, hipokaliemie, bradicardie, ischemie acuta a miocardului, la administrarea concomitenta cu preparatele, ce potential incetinesc conductibilitatea cardiaea (preparatele antiaritmice clasa la, II, III, antidepresivele triciclice, neuroleptice),insuficienta hepatica severa.

Se recomanda evitarea administrarii moxifloxacinei in epilepsii.

Pe fondalul terapiei cu fluorochinolone, inclusiv moxifloxacina, in special la varstnici si pacientii ce administreaza glucocorticosteroizi, este posibila dezvoltarea tendinitei si rupturii tendoanelor. La aparipa durerii sau a semnelor de inflamatie a tendoanelor se intrerupe administrarea preparatului.

La administrarea antibioticelor exista riscul de dezvoltare a colitei pseudomembranoase. Este necesara precautie la administrarea moxifloxacinei pacientilor, la care in anamneza au fost inregistrate cazuri severe de diaree pe fondalul terapiei cu antibiotice. Interactiuni cu alte medicamente

La administrarea concomitenta a moxifloxacinei si corticosteroizilor create riscul dezvoltarii tendovaginitei sau ruperii tendonului. De aceea combinatia data se indica cu precautie.

La administrarea concomitenta a moxifloxacinei si preparatelor antacide, la fel a preparatelor, ce contin substanlt minerale, polivitamine este posibila dereglarea absorbtiei moxifloxacinei. De aceea antiacidele si alte preparate, care contin calciu, magneziu, aluminiu, fier se vor administra cu 4 ore pana la sau peste 2 ore dupa administrarea moxifloxacinei. La administrarea concomitenta cu digoxina moxifloxacina modifica nesemnificativ indicii farmacocinetici ai digoxinei. La administrarea concomitenta a carbunelui activat si moxifloxacinei intern in doza de 400 mg biodisponibilitatea sistemica a preparatului scade cu 80%, in rezultat inhibitiei absorbtiei ei.

Prezentare, ambalaj

Comprimate filmate 400 mg. Cate 5 comprimate in blister. Cate 1 blister impreuna cu instructiunea pentru administrare in cutie de carton.

Pastrare.

A se pastra la loc uscat, ferit de lumina, la temperatura 10­-25 °C.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor!
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător GM Pharmaceuticals Ltd.
  • Article 81418
  • Țara producător E.U.
  • Cod medicament 1300560063
Adăugat