Coșul este gol. Adăugați un produs

Medabon 200mg+0,2mg comp. + comp. vag. N1+4

279,94 lei
288,60 lei
Adaugă în coş
Pachet combinat de Mifepriston 200 mg comprimate şi Misoprostol 4 x 0,2 mg comprimate vaginale Mifepriston şi Misoprosto
1. CE ESTE MEDABON ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Medabon este un tratament combinat care conţine două medicamente, numite mifepriston şi misoprostol. Medabon este recomandat pentru întreruperea medicamentoasă a unei sarcini, nu mai târziu de 63 de zile de la prima zi a ultimului dumneavoastră ciclu menstrual. Mifepriston este un antihormon care acţionează prin blocarea efectelor progesteronului, un hormon care este necesar pentru continuarea sarcinii. Misoprostol este o prostaglandină, o substanţă care creşte contracţia uterului, ceea ce va ajuta la eliminarea sarcinii. Cele două medicamente pot cauza, prin urmare, întreruperea sarcinii şi trebuie utilizate unul după altul, pentru a asigura şanse cât mai mari ca tratamentul să aibă efect. Medabon este recomandat pentru întreruperea medicamentoasă a unei sarcini, nu mai târziu de 63 de zile de la prima zi a ultimului dumneavoastră ciclu.
2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI MEDABON NU LUAŢI MEDABON DACĂ:

- sarcina dumneavoastră nu a fost confirmată prin examen ginecologic, ecografie sau analize biologice
- prima zi a ultimului dumneavoastră ciclu menstrual a fost cu mai mult de 63 de zile în urmă (dacă există dubii, medicul poate verifica vârsta sarcinii dumneavoastră cu un ecograf)
- medicul dumneavoastră suspectează o sarcină extrauterină (oul este implantat în afara uterului)
- aţi avut tăiere genitală sau circumcizie feminină
- nu puteţi reveni pentru o vizită de urmărire, pentru evaluarea întreruperii complete a sarcinii (vezi pct. 3)
- nu puteţi avea acces cu uşurinţă la asistenţă medicală de urgenţă în intervalul de 2 săptămâni ulterior administrării Medabon
- ştiţi că sunteţi alergică (hipersensibilă) la mifepriston, misoprostol (sau orice alte prostaglandine) sau la oricare dintre celelalte componente ale Medabon
- aveţi astm bronşic sever care nu poate fi tratat adecvat cu medicamente
- aveţi porfirie ereditară (o boală moştenită a sângelui)
- aveţi insuficienţă suprarenală cronică.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Medabon

În unele situaţii, este posibil ca tratamentul să nu fie adecvat pentru dumneavoastră, aşa că vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă:

- aveţi o boală de inimă
- aveţi o valvă artificială implantată în inimă
- aveţi factori de risc pentru boli de inimă, cum sunt tensiune arterială mare sau cantităţi crescute ale colesterolului din sânge (conţinut crescut de grăsime în sângele dumneavoastră)
- aveţi astm bronşic
- aveţi o boală care poate afecta coagularea sângelui
- aveţi o boală de ficat sau de rinichi
- aveţi anemie sau o altă formă de malnutriţie.
Medicul va putea apoi discuta cu dumneavoastră dacă sunteţi în măsură să urmaţi tratamentul.
Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. În special, medicamentele care conţin următoarele substanţe active pot interfera cu acţiunea Medabon:
- corticosteroizi (utilizaţi pentru tratamentul astmului bronşic sau inflamaţiei)
- ketoconazol, itraconazol (utilizaţi în tratamentul infecţiilor cu ciuperci)
- eritromicină, rifampicină (antibiotice)
- sunătoare (remediu natural utilizat pentru tratarea formelor uşoare de depresie)
- fenitoină, fenobarbital, carbamazepină (utilizate pentru tratamentul crizelor convulsive sau al epilepsiei).
Incidenţa diareii poate fi redusă prin evitarea antiacidelor care conţin magneziu. Dacă este necesar un antiacid, unul care conţine aluminiu sau calciu poate fi o opţiune mai potrivită. Întrebaţi-vă medicul ce medicamente puteţi lua pentru durere. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă este necesar să luaţi orice alte medicamente în timpul tratamentului.
Folosirea Medabon împreună cu alimente şi băuturi

Nu trebuie să consumaţi suc de grepfrut în timpul tratamentului cu Medabon.
Sarcina şi alăptarea

Medabon poate trece în laptele matern şi poate fi asimilat de către bebeluşul dumneavoastră. Trebuie să încetaţi alăptarea după ce aţi luat tratamentul. Există puţine informaţii cu privire la riscurile pentru făt. Dacă sarcina continuă şi decideţi să o păstraţi, discutaţi despre acest lucru cu medicul dumneavoastră, care va asigura o monitorizare prenatală atentă şi examene ecografice. Se recomandă să evitaţi o nouă sarcină înainte de următorul dumneavoastră ciclu menstrual după administrarea Medabon.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Trebuie să ştiţi că mifepriston şi misoprostol vă pot provoca ameţeli. Nu conduceţi un vehicul şi nu folosiţi utilaje înainte de a şti cum vă afectează aceste medicamente.
3. CUM SĂ LUAŢI MEDABON

- Pentru sarcinile care s-au produs în prezenţa unui dispozitiv contraceptiv intrauterin (sterilet) implantat, acesta trebuie îndepărtat înainte de administrarea Medabon.
- Se recomandă să nu călătoriţi prea departe de spitalul/clinica care vă prescrie tratamentul până la data vizitei de urmărire. În caz de urgenţă sau dacă vă îngrijorează ceva, indiferent de motiv, puteţi contacta sau reveni la spital/clinică înainte de momentul programării. Vi se va da numărul de telefon la care să sunaţi pentru urgenţe sau orice probleme.
Utilizarea Medabon necesită participarea dumneavoastră activă, după cum urmează:
Prima vizită la spital/clinică

- Vi se va da un comprimat de mifepriston 200 mg pe care să-l înghiţiţi cu puţină apă în prezenţa unui medic sau al unui membru al personalului medical al acestuia.
- Veţi putea merge acasă după administrarea comprimatului de mifepriston după ce medicul se asigură că nu vi se va face rău. Dacă aveţi simptome cum sunt durere abdominală severă, leşin, bătăi rapide ale inimii, febră cu durata mai mare de 4 ore după administrarea comprimatului, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră.
- În cazuri rare, sarcina poate fi eliminată înainte de a lua comprimatele de misoprostol. Este esenţial să reveniţi la spital/clinică pentru a se confirma producerea unei întreruperi complete a sarcinii.
Vizita de urmărire

- Trebuie să reveniţi la spital/clinică la 36-48 de ore după administrarea mifepristonului.
- Vi se vor da 4 comprimate vaginale de misoprostol pentru a asigura eficacitatea tratamentului. Medicul sau asistenta medicală va introduce comprimatele în vaginul dumneavoastră sau puteţi face acest lucru dumneavoastră însevă. În acest caz, vă rugăm să aveţi grijă să vă goliţi vezica şi să vă spălaţi foarte bine pe mâini înainte de a introduce comprimatele vaginale de misoprostol. Introduceţi cu degetul, unul câte unul, cele patru comprimate vaginale cât mai adânc în vagin. Se recomandă să rămâneţi culcată timp de aproximativ 30 de minute după introducerea comprimatelor vaginale de misoprostol.
- Trebuie să rămâneţi în spital/clinică timp de câteva ore sau până când dumneavoastră şi medicul v-aţi asigurat că vă simţiţi suficient de bine pentru a merge acasă. Sarcina poate fi eliminată în decurs de câteva ore sau în următoarele câteva zile după administrarea tratamentului cu misoprostol.
A treia vizită

Trebuie să reveniţi la spital/clinică pentru un control medical în decurs de 14-21 de zile de la administrarea comprimatului de mifepriston.
- Este important să respectaţi această programare, pentru a se verifica dacă sarcina dumneavoastră a fost complet eliminată şi dacă vă simţiţi bine, deoarece nu veţi putea să vă daţi seama singură dacă tratamentul a reuşit.
După tratament, trebuie să reţineţi că:

- Sângerarea uterină începe, de obicei, după 1-2 zile de la administrarea comprimatului de mifepriston. Sângerarea durează 2 sau 3 săptămâni (în medie, 13 zile). Dacă sângerarea este abundentă şi prelungită, contactaţi imediat medicul pentru o programare anticipată.
- Prezenţa acestor sângerări nu are legătură cu succesul metodei. Dacă sarcina continuă sau eliminarea este incompletă, vi se va propune o metodă chirurgicală pentru întreruperea sarcinii.
- Dacă sarcina continuă şi decideţi să o păstraţi, discutaţi despre acest lucru cu medicul dumneavoastră, care va asigura o monitorizare prenatală atentă şi examene ecografice.
Important:

Este posibil să rămâneţi din nou însărcinată la foarte scurt timp după finalizarea întreruperii de sarcină. Se recomandă să evitaţi o nouă sarcină imediat după întrerupere. Prin urmare, trebuie să începeţi să utilizaţi o metodă de contracepţie în decurs de 3 până la 9 zile de la administrarea comprimatului de mifepriston. Discutaţi despre opţiunile contraceptive cu medicul dumneavoastră.
Utilizarea Medabon presupune luarea de măsuri pentru a preveni sensibilizarea la factorul Rhesus (dacă aveţi Rh negativ) alături de măsurile generale luate în timpul oricărei întreruperi de sarcină.
Dacă luaţi mai mult Medabon decât trebuie

Întrucât veţi fi supravegheată în timpul administrării tratamentului, este puţin probabil să luaţi mai mult decât trebuie din acesta.
Dacă uitaţi să luaţi Medabon

Dacă uitaţi să luaţi orice parte a tratamentului, este posibil ca acesta să nu fie pe deplin eficace. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă aţi uitat să luaţi tratamentul. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Medabon poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţii adverse grave

Contactaţi spitalul/clinica dacă aveţi:

- sângerări abundente persistente, de exemplu, umplerea a două absorbante igienice pe oră, timp de peste două ore
-febra persistenta cu o temperature de 38 C sau mai mare,timp de peste patru ore
- secreţii cu miros neplăcut - durere persistentă neameliorată de medicamente.
Contactaţi-vă medicul dacă oricare dintre următoarele reacţii adverse se agravează sau dacă sunteţi îngrijorată.

Reacţii adverse foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 paciente):

- sângerări abundente
- contracţii uterine sau crampe în partea inferioară a abdomenului în orele următoare administrării de misoprostol.
Reacţii adverse frecvente (apar la mai mult de 1 din 100 de paciente, dar la mai puţin de 1 din 10 paciente):

- infecţie în urma avortului
- greaţă, vărsături sau diaree.
Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai mult de 1 din 1 000 de paciente, dar la mai puţin de 1 din 100 de paciente):

- erupţii trecătoare pe piele
- dureri de cap
- stare generală de rău (senzaţie de rău)
- bufeuri de căldură, ameţli, frisoane
- febră
- scădere a tensiunii arteriale.
Reacţii adverse foarte rare (apar la mai puţin de 1 din 10 000 de paciente):

- şoc toxic fatal, cauzat de endometrita asociată cu infecţia cu Clostridium sordellii, prezentându-se fără febră sau alte simptome evidente de infecţie.
Alte reacţii adverse:

- cazuri individuale de urticarie şi boli ale pielii , care pot fi grave.
Alte reacţii adverse includ crampe gastro-intestinale uşoare sau moderate. Dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.
5. CUM SE PĂSTREAZĂ MEDABON

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după EXP.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A nu se utiliza în cazul în care cutia sau blisterele prezintă semne de deteriorare.
A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
Numai cu prescriptia medicala!!!

6. ALTE INFORMAŢII

Ce conţine Medabon

Fiecare comprimat de mifepriston conţine mifepriston 200 mg.
Fiecare comprimat vaginal de misoprostol conţine misoprostol 0,2 mg.
Celelalte componente sunt:
- comprimat de mifepriston: dioxid de siliciu coloidal anhidru, amidon de porumb, celuloză microcristalină (Avicel PH 101), povidonă K30 şi stearat de magneziu.
-comprimat de misoprostol: celuloză microcristalină (Avicel PH 112), amidon glicolat de sodiu şi ulei de ricin hidrogenat.
Cum arată Medabon şi conţinutul ambalajului

Medabon conţine 1 comprimat de mifepriston şi 4 comprimate vaginale de misoprostol furnizate într-un ambalaj tip blister din aluminiu. Comprimatul de mifepriston are formă rotundă şi culoare galben deschis, inscripționat cu S pe una din fețe și plane pe partea opusă.
Comprimatele vaginale de misoprostol au formă rectangulară, culoare albă sau aproape albă şi marcate pe o faţă cu câte un pătrat de o parte şi de alta a liniei mediane şi netede pe cealaltă faţă.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Sun Pharmaceutical Industries Ltd.
Acme Plaza, Andheri-Kurla Road,
Andheri (E)-400 059 Mumbai, Maharashtra, India
Fabricantul
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător India
  • Producător Sun Pharmaceutical
  • Article 84103
Adăugat