Coșul este gol. Adăugați un produs

Alventa 75mg caps. elib. prel. N10x3

46,08 lei
47,50 lei
Adaugă în coş
1. Ce este Alventa și pentru ce se folosește
Alventa conține substanța activă venlaxină.

Alventa este un antidepresiv care face parte dintr-un grup de medicamente denumite inhibitori ai recaptării serotoninei și noradrenalinei (INRS). Aceast grup de medicamente este utilizat pentru a trata depresia și alte afecțiuni, cum sunt tulburările anxioase. Se cunoaște că persoane care suferă depresie și/sau anxietate au concentrații mai mici de serotonă și noradrenalină în creier. Modul de acțiune al antidepresivelor nu este pe deplin înțeles, însă ele pot fi benefice prin creșterea concentrațiilor de serotonină și noradrenală din creier.

Alventa este un tratament destinat adulţilor cu depresie. De asemenea, Alventa este și un tratament destinat adulților cu următoarele tulburări anxioase: tulburare anxioasă generalizată, tulburare anxioasă socială (echipă față de situațiile sociale sau evitarea acestora) și tulburare de panic.

Tratamentul comun al depresiei sau al tulburărilor anxioase este important pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine. Dacă aceste afecțiuni nu sunt tratate, starea dumneavoastră ar putea persista, devenind mai gravă și mai greu de tratat.

2. Ce trebuie să știți înainte să luați Alventa

Nu luati Alventa daca

- sunteți alergic la venlafaxină (substanța activă a medicamentului) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6)

- luați sau ați luat, de asemenea, în ultimele 14 zile, oricare dintre medicamentele denumite inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) ireversibili, care sunt folosite pentru tratamentul depresiei sau bolii Parkinson. Utilizarea IMAO ireversibili concomitent cu Alventa poate determina reacții adverse grave sau chiar poate pune viața în pericol. De asemenea, trebuie să așteptați cel puțin 7 zile după ce încetați să mai luați Alventa înainte de a lua orice IMAO (vezi și pct.

Atentionări şi precaţii

Înainte să luați Alventa, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

- dacă utilizați alte medicamente care, luate împreună cu Alventa, pot crește riscul de apariție a sindromului serotoninergic (vezi punctul "Alventa împreună cu alte medicamente").

- dacă aveți probleme ale ochilor, cum sunt unele tipuri de glaucom (presiune crescută în interiorul ochiului).

- dacă aţi avut tensiune arterială crescută.

- dacă aţi avut probleme cu inima.

- dacă vi sa spus că aveți un ritm anormal al bătăilor inimii.

- dacă aţi avut convulsii (acces convulsive).

- dacă aţi avut valori scăzute ale sodiului în sânge (hiponatremie).

- dacă aveți tendința de a face vânătăi sau de a sângera cu uşurinţă (historic de tulburări de sângerare) sau dacă luaţi alte medicamente care pot crește riscul de sângerare, de exempuilu, warreagarină (utilizat copreină)

- dacă valorile colesterolului dumneavoastră cresc.

- dacă aţi avut în trecut sau cineva din familia dumneavoastră a avut manie sau tulburare bipolară

(stare de supraexcitare sau euforie).

- dacă aţi avut în trecut comportament agresiv.

- dacă ai diabet zaharat.

În primele săptămâni de tratament, Alventa poate determina o senzație de neliniște sau incapacitate de a rămâne așezat sau nemișcat. Dacă vi se întâmplă acest lucru, trebuie să spuneți medicului dumneavoastră.

Gânduri de sinucidere și înrăutățirea depresiei sau a tulburării anxioase

Dacă suferiți de depresie și/sau tulburare anxioasă, acestea vă pot provoca idei de autovătămare sau sinucidere. Acestea se pot accentua la începerea tratamentului cu medicamente antidepresive, deoarece acțiunea tuturor acestor medicamente se produc în timp, de obicei în aproximativ două săptămâni și câteodată și mai multe.

Sunteți mai înclinat spre astfel de idei:

- Dacă ați mai avut gânduri anterior de sinucidere sau auto-vătămare.

- Dacă sunteți de vârstă adultă tânără. Informația rezultată din studiile clinice arată existența unui risc de comportament suicidar la adulții în vârstă de mai puțin de 25 de ani, care suferă de afecțiune psihică și au urmat un tratament cu un antidepresiv.

În orice moment, dacă aveți idei de auto-vătămare sau sinucidere, contactați imediat medical dumneavoastră sau mergeți imediat la spital.

S-ar putea să vă fie de ajutor dacă spuneți unui prieten apropiat sau unei rude că sunteți deprimat sau că suferiți de o tulburare anxioasă și să le cereți să citească acest prospect. să le cereți să vă spună dacă cred că depresia sau anxietatea dumneavoastră se agravează dacă sunt îngrijorați de schimbările apărute în comporportamentul dumneavoastră.

Uscăciune a gurii

Au fost înregistrate cazuri de uscăciune a gurii la 10% dintre copiii tratați cu venlafaxină. Aceasta poate creste riscul aparitiei afecțiunilor dentare (carii dentare). Prin urmare, trebuie să acordați o importanță deosebită igienei dentare.

Boala de diabet

Nivelurile de glucoză din sânge pot fi modificate în urma tratamentului cu Alventa. Prin urmare, poate fi necesară ajustarea dozei de medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat.

Copii si adolescenti

Alventa nu trebuie utilizat în tratamentul copiilor și adolescenților cu vârste sub 18 ani. De asemenea, trebuie să știți că copiii cu vârsta sub 18 ani prezintă un risc crescut de reacții adverse, cum sunt tentative de sinucidere, gândurile de sinucidere și comportamentul ostil (în principal agresivitate, comportament opozițional și mânie) atunci când iau medicamente din această clasă. . Cu toate acestea, medicul dumneavoastră ar putea prescrie acest medicament la vârste sub 18 ani dacă decide că este în interesul acestora. Dacă medicul dumneavoastră vă prescrie acest medicament pentru un pacient cu vârsta sub 18 ani și doriți să discutați despre acest lucru, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.

De asemenea, în acest grup de vârstă nu a fost încă demonstrată siguranța pe termen lung a acestui medicament privind creșterea, maturizarea și dezvoltarea cognitivă și comportamentală. Cum sa luaţi Alventa

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum va spus medicul sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doza inițială recomandată pentru tratamentul depresiei, al tulburării anxioase generalizate și al tulburării anxioase sociale este de 75 mg pe zi. 375 mg pe zi pentru depresie. Dacă urmați tratament pentru tulburare de panică, medicul dumneavoastră va începe cu o doză mai mică (37.5 mg), apoi va crește doza treptat. Doza maximă pentru tulburarea anxioasă generalizată, tulburarea anxioasă

socială şi tulburare de panică este de 225 mg pe zi.

Luaţi Alventa aproximativ la zi oră a zilei, fie dimineaţa, fie seara. Capsulele trebuie să înghițiți întregi, cu un lichid, și nu trebuie deschise, zdrobite, mestecate sau dizolvate.

Alventa trebuie luat împreună cu alimente.

Dacă nu aveți probleme cu ficatul sau, discutați cu medicul dumneavoastră, deoarece este posibil să aveți nevoie de o doză diferită din acest medicament.

Nu încetați să luați acest medicament fără să discutați cu medicul dumneavoastră (vezi punctul "Dacă încetați să luați Alventa").

Dacă luați mai mult Alventa decât trebuie

Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă ați luat o cantitate mai mare din acest medicament decât cea prescrisă de medicul dumneavoastră imediat.

Simptomele unui posibil supradozaj pot include accelerarea bătăilor inimii, modificări ale stării de conștiență (de la somnolență la comă), vedere încețoșată, convulsii sau crize convulsive și vărsături.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 92801
  • Producător KRKA
  • Țara producător Slovenia
  • Cod medicament 2200120290
Adăugat