Coșul este gol. Adăugați un produs

Teopek 300mg comp. N50 (Borsceagov)

"Teopek" (300 mg), a cărui instrucțiuni de utilizare sunt prezentate în acest articol, sunt tabletele rotunde albe de formă rotundă, ambalate într-un ambalaj cu blistere.

Principalul ingredient activ al medicamentului este teofilina. Concentrația sa într-o singură tabletă de această formă a medicamentului este de 300 mg.

Cum funcționează acest medicament?
În acțiunea sa farmacologică, teofilina, care este un derivat al purinei, are un efect inhibitor asupra fosfodiesterazei. Ingredientul activ al medicamentului blochează receptorii purinici specifici, stimulează acumularea de cAMP în depozitele de țesut, reduce capacitatea țesutului muscular neted de a reduce, reduce cantitatea de ioni de calciu liber care migrează prin membranele celulare.

Efectul vasodilatator marcat al administrării medicamentului "Teopek" (300 mg). Instrucțiunile de utilizare descriu această proprietate ca efect asupra vaselor de sânge periferice. Teofilina sporește trecerea sângelui prin sistemul renal, ajută la relaxarea mușchilor netezi ai bronhiilor și a vaselor de sânge. De asemenea, efectul acestui ingredient activ este caracterizat ca un diuretic moderat. Teofilina previne eliberarea și eliberarea de substanțe care provoacă un răspuns alergic și, de asemenea, sporește stabilitatea membranelor celulelor mastocite. Dacă pacientul are hipokaliemie, substanța activă intensifică ventilarea plămânilor.

Teofilina ajută la normalizarea funcționării organelor respiratorii, activând centrul corespunzător al creierului, ca urmare a faptului că sângele este mai bine saturat cu oxigen și concentrația de dioxid de carbon scade. Medicamentul "Teopek" are un efect stimulativ asupra diafragmei, determinând reducerea acestuia. De asemenea, crește valoarea indexului de clearance-ul mucociliar, intensifică activitatea mușchilor respiratori și intercostali.

Teofilina normalizează microcirculația sângelui, reduce formarea cheagurilor de sânge, inhibă un factor specific și elimină agregarea celulelor plachetare. De asemenea, medicamentul îmbunătățește calitatea reologică a sângelui, crește rezistența celulelor roșii din sânge la factorii care deformează.

"Teopek" (300 mg) ajută la reducerea presiunii globale în cercul mic de circulație a sângelui și, de asemenea, reduce rezistența vaselor de sânge în sistemul pulmonar. Ca urmare, tonul integrității pielii, rinichilor și creierului scade. Ca urmare a administrării teofilinei, se observă o stimulare a fluxului sanguin coronarian, o activitate cardiacă crescută, o creștere a cererii de oxigen pentru celulele miocardice, creșterea pulsului și creșterea forței contracțiilor inimii.

Farmacocinetica și farmacodinamica medicamentului
După ce pacientul a luat o pilulă cu teofilină, această substanță este complet absorbită din tractul gastro-intestinal. Alimentele consumate afectează rata de absorbție a medicamentului, dar clearance-ul și gradul de absorbție rămân neschimbate. 40% din substanța activă se leagă de proteinele plasmatice. Metabolizarea teofilinei are loc în ficat prin izoenzimele citocromului P450.

Excreția metaboliților sub formă activă se efectuează cu ajutorul rinichilor, cu toate acestea, 10% din medicament este eliminat în forma sa originală. Unii factori au un efect semnificativ asupra metabolismului teofilinei. Fumatul, luând anumite medicamente, caracteristicile dietei, comorbiditățile, vârsta pot face ajustări în schimbul de substanță activă din corpul uman. Reducerea clearance-ului teofilinei este observată la edem pulmonar, patologie hepatică, COPD, precum și la insuficiența cardiacă.

Cui se arată recepția acestui instrument?
Există anumite condiții în care este indicată utilizarea Teopek (300 mg). Instrucțiunile de utilizare solicită următoarele boli:

bronșita obstructivă cronică;
somn apnee;
emfizem;
astm bronșic;
hipertensiune pulmonară;
pulmonar inima.
De asemenea, medicamentul "Teopek", al cărui comentariu este pozitiv, poate fi utilizat în combinație cu alte medicamente în tratamentul edemului renal.

Pacienții observă eficiența ridicată a acestui instrument și acceptabilitatea acestuia pentru tratamentul bolilor sistemului respirator.

Contraindicații
Cu toate acestea, acest medicament nu poate fi folosit de fiecare persoană, datorită faptului că instrumentul are o serie de avertismente. Contraindicațiile "Teopek" au următoarele:

hemoragie;
epilepsie;
sângerare din tractul digestiv din istorie;
ulcere în organele digestive;
tahicardii de severitate ridicată;
hipertensiune sau hipotensiune arterială;
hipersensibilitate;
gastrită, însoțită de aciditate ridicată;
vârsta copiilor până la 12 ani.
Dacă este prezent cel puțin unul dintre aceste sindroame sau condiții, este necesar să refuzați să luați medicamentul cu teofilină.

Efecte secundare
Există un grup destul de extins de efecte secundare de la administrarea medicamentului "Teopek" (300 mg). Instrucțiunile de utilizare le separă prin manifestarea sistemului:

tulburări ale sistemului nervos: dureri de cap și amețeli, tulburări de somn, stare agitată, anxietate crescută și iritabilitate, tremor;
disfuncții ale inimii și vaselor de sânge: tahicardie, aritmie, hipotensiune arterială, atacuri anginoase crescute, cardiogenie;
întreruperea funcționării normale a tractului digestiv: greață, gastralgie, vărsături, arsuri la stomac, reflux, ulcerații agravante, diaree, scăderea poftei de mâncare;
manifestări ale reacțiilor alergice: erupție cutanată, condiții febrile, mâncărime;
printre alte reacții adverse de la administrarea medicamentelor, tahipnee, albuminurie, creșterea diurezei, dureri de stern, hematurie, înroșirea feței, transpirație excesivă, hipoglicemie.

Cum să luați drogul?
Remediile pentru bronșită, cum ar fi Teopek, sunt prescrise numai de medicul curant și doza lor este selectată individual. În medie, noma de teofilină zilnică este de 400 mg. Dacă pacientul tolerează bine medicamentul, după 2-3 zile de la prima doză a medicamentului, volumul este crescut cu 25% și apoi la discreția medicului.

La administrarea medicamentului din bronșita "Teopek" într-o doză zilnică mai mică de 900 mg, nu este necesară monitorizarea conținutului de teofilină în sângele pacientului. Dacă se observă manifestarea intoxicației, este urgent necesar să se stabilească controlul nivelului concentrației principalului ingredient activ în sânge. Cei mai buni indicatori sunt considerați 10-20 mg per ml. Dacă conținutul teofilinei în sângele pacientului este mai mare decât normal, atunci se observă dezvoltarea reacțiilor negative ale corpului. În acest caz, este necesară reducerea dozei de medicament și efectul terapeutic va slăbi.

Se poate produce o supradoză?
Medicamentele bronhodilatatoare, cum ar fi Teopek, pot provoca tulburări grave ale funcțiilor organismului în caz de supradozaj. Cu un aport zilnic ajustat incorect al acestui medicament, pot apărea următoarele manifestări:

apetit scăzut;
insomnie;
diaree;
ventricular aritmii;
tahicardie;
sângerarea sistemului digestiv;
tahipnee;
tremor;
anxietate;
hiperemia pielii;
creșterea excitabilității;
frica de lumină;
vărsături de sânge.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Borsceagov
  • Țara producător Ucraina
  • Article 88643
Adăugat