Coșul este gol. Adăugați un produs

Fotil 2% 5ml pic. oft.

Indicatii:
Glaucomul cu unghi deschis sau inchis, glaucomul afakic, glaucomul secundar, cresterea tensiunii intraoculare dupa operatiile pe ochi, chirurgia cataractei la pacientii cu glaucom, presiunea intraoculara crescuta cu risc de leziuni oculare.
Utilizare terapeutica:
Cite 1 picatura de 2 ori pe zi in ochiul afectat. Descresterea presiunii intraoculare pina la stabilizarea ei poate avea loc in citeva saptamini. Doza mai mare decit cea indicata nu da nici un beneficiu terapeutic. Se poate recurge, daca e nevoie, la Fotil forte, tratamentul combinat cu dipivefrina sau acetazolamid, insa nu cu alt beta-blocant.
Contraindicatii:
Irita acuta, bradicardia sinusala, blocul AV de gradul II sau III, insuficienta cardiaca decompensata, socul cardiogen, astmul bronsic, bolile pulmonare obstructive severe. Hipersensibilitatea la componentele preparatului.
Interactiuni :
Beta-blocantele, antagonistii calciului, preparatele de tip reserpina cresc riscul hipotensiunii severe si bradicardiei, vertijului si lesinului. Administrarea i. v. a antagonistilor calciului poate conduce la inrautatirea conductibilitatii AV, insuficienta ventriculara stinga si hipotensiune periculoasa.
Precautii :
Utilizarea altor antiglaucomatoase trebuie stopata inainte de a incepe tratamentul cu Fotil eye drops. Pacientii, care se trateaza cu beta-blocante sistemice, trebuie sa-si monitorizeze efectele sistemice. Eficacitatea preparatului poate descreste cu timpul (citiva ani). Persoanele, care poarta lentile de contact, trebuie sa le scoata inainte de instilarea preparatului si sa astepte 15 min pina la reinserarea lor. Pacientii cu astm bronsic sau boli pulmonare obstructive. Timololul poate masca simptomele hipoglicemiei acute si hipertiroidismului. Pacientii supusi anesteziei generale. Sarcina si lactatia (preparatul poate fi utilizat numai daca efectul scontat depaseste riscul pentru copil).
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator <>
  • Țara producător Finlanda
  • Producător Santen
  • Article 11669
Adăugat