Coșul este gol. Adăugați un produs

Pimafucort crema 10mg+3500UI+10mg/g 15g

Indicatii
Pimafucortul cu diferitele sale forme de prezentare, datorita asocierii în componenta sa a unui antibiotic cu un antifungic si un corticosteroid, este indicat în urmatoarele afectiuni: dermatomicoze candidozice, dermatomicoze acute, produse de fungi sensibili la natamicina; eczeme si dermatite suprainfectate cu microorganisme sensibile la natamicina si neomicina; impetigoul micotic si cel suprainfectat micotic; alte dermatomicoze, printre care otomicoza produsa de Candida albicans, Aspergillus fumigatus si Aspergillus niger. Diversele moduri de prezentare ale produsului Pimafucort sunt special adaptate la conditiile variate ale afectiunilor dermatologice.
Pentru tratamentul leziunilor acute si subacute ale pielii , precum si pentru cele ale zonelor paroase si ale plicilor, sunt indicate lotiunea si crema.
Pentru tratamentul afectiunilor cronice, cu descuamare si leziuni uscate, fisuri si seboree, este recomandat unguentul.
Pentru afectiunile acute cu leziuni umede ale pielii , crema si lotiunea sunt indicate, chiar si sub forma de pansamente ocluzive. În unele cazuri este recomandat un tratament alternativ, de exemplu în intertrigoul eczematizat, unde Pimafucort crema ar usca excesiv tegumentul, iar unguentul singur ar duce la o înmuiere prea puternica.
Reactii adverse
Dupa aplicarea initiala poate surveni o usoara exacerbare a leziunii. Aceasta nu face necesara stoparea tratamentului. Tratamentul de lunga durata poate determina aparitia striurilor locale.
Mod de administrare
Se vor aplica de 2-4 ori/zi în strat subtire pe zonele afectate (crema, unguent, lotiune). Produsele sunt exclusiv de uz extern.
Actiune terapeutica
Pimafucortul contine ca principiu activ hidrocortizonul, care, prin proprietatile sale antiflogistice si antipruriginoase, este indicat în tratamentul majoritatii afectiunilor dermatologice acute si cronice, în special eczeme si dermatite caracterizate prin eflorescente primare si secundare. În plus, produsul contine neomicina, un antibiotic cu spectru larg, activ împotriva unor germeni gram-pozitivi (stafilococ, streptococ, enterococ) si a unor germeni gram-negativi (Klebsiella, Proteus, E. colli). În afara de hidrocortizon si neomicina, Pimafucortul contine si natamicina, un antibiotic antifungic cu spectru larg, activ împotriva unui numar mare de fungi, cum sunt: familia Cryptococcaceae (Candida, Torulopsis), familia Moniliaceae (Tricophyton, Epidermophyton, Microsporum) si familia Aspergilallaceae (Aspergillus si Scopulariopsis).
Contraindicatii
Pimafucortul este contraindicat în tuberculoza cutanata, precum si în toate infectiile în care tratamentul etiologic este dificil (herpes, varicela). O alta contraindicatie o reprezinta infectiile determinate de germeni rezistenti la neomicina sau al antibioticelor înrudite (kanamicina, framicetina, gentamicina). Produsul este, de asemenea, contraindicat în cazurile de hipersensibilitate la unul din componenti (reactii alergice).
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Medicamente
  • Producător Astellas
  • Article 56678
  • Țara producător Olanda
10 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat