Coșul este gol. Adăugați un produs

Laferobion 150000 UI sup. N5

Laferobion 150 000 UI supozitoare

Laferobion 500 000 UI supozitoare

Interferon recombinant uman alfa 2b

1. Ce este Laferobion şi pentru ce se utilizează

Laferobion (interferon alfa-2b) modifică răspunsul sistemului imunitar al organismului, ajutând la combaterea infecţiilor şi a bolilor severe. Laferobion este utilizat la copii:

- În cadrul tratamentului complex în infecții respiratorii virale acute (IRVA).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Laferobion

Nu luaţi Laferobion

- dacă sunteţi alergic la interferon sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6),

- dacă aveţi o afecţiune tiroidiană,

- dacă aveţi tulburări viscerale severe în asociere cu sarcomul Kapoşi,

- dacă aveţi o afecţiune renală şi/sau hepatică severă,

- dacă aveţi o boală cardio-vasculară severă,

- dacă aveţi psoriazis (o boală care cauzează apariţia unor plăci roşii, scuamoase pe suprafaţa pielii ),

- dacă aveţi epilepsie şi alte maladii ale sistemului nervos central (inclusiv funcţionale),

- dacă aveţi hepatită (inflamația ficatului) cronică cu ciroză hepatică progresivă sau decompensată, hepatită şi aţi fost tratat recent cu medicamente care suprimă sistemul imunitar (alte tratamente în afara tratamentului de scurtă durată cu medicamente de tip cortizon), hepatită autoimună sau alte maladii autoimune în anamneză,

- dacă aveţi supresia măduvei osoase.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Laferobion adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- dacă dezvoltaţi simptome de reacţie alergică severă (cum ar fi: dificultate în respiraţie, respiraţie şuierătoare sau urticarie) în timpul tratamentului cu acest medicament, adresaţi-vă imediat medicului.

- dacă aţi avut diabet zaharat cu cetoacidoză,

- dacă aţi avut maladii pulmonare obstructive cronice,

- dacă aţi avut tulburări de coagulabilitate (inclusiv în tromboflebite ale arterelor pulmonare), dacă observaţi apariţia unor sângerări sau echimoze neobişnuite, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră,

- dacă aţi avut supresia severă a măduvei osoase.

- dacă dezvoltaţi simptome asociate unei răceli sau altei infecţii respiratorii, cum ar fi febră, tuse sau orice dificultate în respiraţie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Pe parcursul tratamentului trebuie să consumaţi cantităţi adecvate de lichide.

Laferobion împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, deoarece Laferobion poate modifica efectele unor medicamente. Laferobion amplifică efectele substanţelor care încetinesc activi tatea sistemului nervos, existând posibilitatea de a determina stare de somnolenţă. De aceea, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul în legătură cu utilizarea de somnifere, sedative sau medicamente puternice pentru combaterea durerii. Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi teofilină sau aminofilină pentru astm bronşic, întrucât dozele unor medicamente pot necesita ajustări în timpul tratamentului cu Laferobion. La administrarea de Laferobion în asociere cu preparatele chimioterapice (citarabină, doxorubicină, ciclofosfamidă, tenipozidă) creşte riscul reacţiilor toxice cu pericol pentru viaţă (severitatea şi durata lor). La administrarea concomitentă cu zidovudina (medicament utilizat pentru tratamentul infecțiilor cu HIV) creşte riscul dezvoltării neutropeniei.

Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile de mai sus (sau nu sunteţi sigur), adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua Laferobion.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Lipsesc date privind administrarea preparatului în sarcină și perioada de alăptare. Adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor

Unele reacţii adverse din partea sistemului nervos central, determinate de administrarea preparatului, pot influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum să luaţi Laferobion

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur/ă.

Copii

În cadrul tratamentului complex al diferitor maladii infecţios-inflamatorii la copii, inclusiv la nou-născuţi si prematuri preparatul se administrează rectal, câte 150000 UI câte 2 supozitoare pe zi, cu interval de 12 ore. Cura de tratament ȘI intervalul dintre cure constituie 5 zile. Nou-născuţilor prematuri cu vârsta de gestaţie sub 34 săptămâni preparatul se administrează în doză de 150 000 UI (1 supozitor) de 3 ori pe zi (peste 8 ore) rectal. Cura de tratament constituie 5 zile. Copii cu vârsta de la 1 an până la 7 ani-câte 500000 UI de 2 ori pe zi. Copii cu vârsta de la 7 ani până la 14 ani-câte 1 000 000 UI de 2 ori pe zi timp de 5 zile.

Dacă luaţi mai mult Laferobion decât trebuie

Adresaţi-vă imediat unui medic sau mergeţi la cel mai apropiat serviciu de urgenţe al unui spital. Luaţi cu dumneavoastră cutia medicamentului. Aceasta ajută medicul să ştie ce aţi luat.

Dacă uitaţi să luaţi Laferobion

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Laferobion

Vă rugăm să nu întrerupeţi sau să renunţaţi la tratamentul cu Laferobion înainte de a discuta cu medicul dumneavoastră.

Dacă aveţi orice alte întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Rare (pot afecta mai puțin de 1 din 1000 utilizatori):

- bătăi rapide ale inimii,

Cu frecvenţă necunoscută

- confuzie mintală, anxietate, stări depresive, hiperexcitabilitate, somnolenţă

- leucopenie (scăderea numărului de globule albe), trombocitopenie (scăderea numărului de plachete), sângerări nazale,

- reacţii de hipersensibilitate (umflarea mâinilor, picioarelor, gleznelor, feţei, buzelor, gurii sau gâtului, care pot fi însoţite de dificultate la înghiţire sau respiraţie),

- tulburarea funcţiei glandei tiroide

- creşterea nivelului ALT şi AST, creşterea nivelului fosfatazei alcaline, pierderea poftei de mâncare. Tulburarea funcţiei hepatice

- dureri de cap, ameţeli, tulburări de somn, confuzie mintală, stări de nelinişte şi depresive, hiperexcitabilitate, somnolenţă, ataxie (tulburări de mers), parestezie (senzație de furnicături, amorțeală și înțepături).

- creşterea sau scăderea tensiunii arteriale,

- reacţii alergice, inclusiv erupții cutanate (inclusiv herpetice), prurit, înroșirea pielii ,

- tuse,

- afecţiuni la locul de administrare, tulburări de vedere, tulburări ale funcţiei renale, tulburări electrolitice.

La administrarea preparatului Laferobion sunt posibile simptome pseudogripale: frisoane, creşterea temperaturii corpului, fatigabilitate, slăbiciune, de asemenea durei de cap, musculare și articular, transpiraţii; rare-vomă, ameţeli, bufeuri (călduri)

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. Cum se păstrează Laferobion

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

A se păstra la frigider (2-8 °C).

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare, care este înscrisă pe cutie sau pe recipient după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Laferobion

Substanţa activă este : interferon recombinant uman alfa 2b

1 supozitor conţine: interferon recombinant uman alfa 2b - 150 000 UI sau 500 000 UI Celelalte componente sunt: acetat de tocoferol 5% soluţie uleioasă, acid ascorbic, grăsimi solide.

Cum arată Laferobion şi conţinutul ambalajului

Supozitoare Supozitoare de formă cilindrico-conică de culoare albă cu nuanţă gălbuie, de consistenţă omogenă.

Conţinutul ambalajului

Câte 5 supozitoare în blister. Câte 1 sau 2 blistere împreună cu prospectul pentru pacient în cutie de carton.

DEŢINĂTORUL CERTIFICATULUI DE INREGISTRARE

SRL UF „BIOFARMA”, Ucraina

09100, reg. Kiev, or. Bila Tserkva, str Kievskaia 37
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Medicamente
  • Producător Biofarma
  • Article 77897
  • Țara producător România
Adăugat