Coșul este gol. Adăugați un produs

Metiluracil 500mg sup. N10

Compozitia si forma de prezentare: Supozitoare 500 mg N 10


Actiunea farmacologica: Metiluracilul are proprietati antiinflamatoare, stimuleaza procesele regenarative celulare si leucopoieza (efect anabolizant cu deosebire in tesutul hematopoietic, epiteliul tractului GI). Are actiune antiinflamatoare. Este eficient in bolile gastro-intestinale prin stimularea metabolismului nucleic in mucoasa gastrica. Stimuleaza reactia fagocitara, functia sistemului reticulo-endotelial, formarea de anticorpi. Unguentul manifesta actiune fotoprotectoare.
INDICATII
Angina agranulocitara, aleuchia toxico-alimentara, intoxicatiile cronice cu benzen, ulcerul gastric si duodenal, hepatita, pancreatita, anemia si trombocitopenia, pierderile de sange, infectiile grave, boala actinica acuta si cronica, combustiile, ranile si fracturile trenante. Formele usoare de leucopenie cauzate de chimioterapia antineoplazica sau radioterapie. Pentru supozitoare: colitele, proctitele, procto-sigmoiditele, fisurile anale.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Formele medicamentoase orale cate 500 mg de 4 ori pe zi, la necesitate pana la 6 ori pe zi. Copii 3-8 ani cate 250-500 mg de 3 ori pe zi, peste 8 ani cate 250-500 mg de 3 ori pe zi. In bolile GI cura de tratament constituie 30-40 zile. Unguentul se administreaza topic pe portiunile lezate ale pielii cate 5-10 g. Pentru supozitoare: Cate 1 supozitor intrarectal de 4 ori pe zi timp de 30-40 zile. In actinoterapie - pe toata perioada tratamentului.
CONTRAINDICATII
Leucemiile acute si cronice (indeosebi cele mieloide), hemoblastozele cu leucemizare, limfogranulomatoza, bolile maligne ale tractului GI si mielocitare, hipersensibilitatea la preparat.
ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
Administrarea este rationala doar in formele usoare de leucopenie.
Termen de valabilitate: 2 ani. Conditii de conservare: Lista B. Loc uscat si racoros, ferit de lumina. Sl. Cu prescriptie medicala.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Medicamente
  • Producător Nijfarm
  • Article 12559
  • Cod medicament 1300380058
12 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat