Coșul este gol. Adăugați un produs

Bilobil 40mg caps. N10x6

142,98 lei
150,50 lei
Adaugă în coş
Ce este Bilobil şi pentru ce se utilizează
Extractul standardizat de Gingko Biloba are un efect relaxant asupra pereţilor vasculari, mărindu-le elasticitatea şi îmbunătăţind circulaţia sângelui, în special, la nivelul vaselor mici.

Combinaţia de substanţe active conţinute în extractul uscat obţinut din frunzele de Ginkgo biloba creşte toleranţa ţesuturilor, inclusiv a ţesutului cerebral, la ischemie. Această combinaţie stimulează vasodilataţia, scade vîscozitatea sângelui şi agregarea plachetară, ducând la un flux crescut de sânge prin vasele mici de la nivelul ţesuturilor. Extractul obţinut din frunzele de Ginkgo biloba neutralizează radicalii liberi şi creşte activitatea neuroprotectivă. Bilobil este recomandat în tratamentul simptomatic al:

insuficienţei cerebrovasculare uşoare până la moderată (sindromul de demenţă din demenţa degenerativă primară, demenţa vasculară şi din formele mixte ale acestora), cu următoarele simptome: deficit de memorie, tulburări de concentrare, stare emoţională depresivă;
deficitului patologic cognitiv la pacienţii vârstnici;
tulburărilor neurosenzoriale de origine vasculară (hipoacuzie, acufene, tinitus, vertij);
bolii arteriale periferice ocluzive (claudicaţie intermitentă (stadiul II al arteriopatiei cronice obliterante a membrelor inferioare), sindrom Raynaud, acrocianoză şi sindrom postflebitic);
tulburărilor de origine vasculară ale acuităţii vizuale şi câmpului vizual.
sus
Înainte să utilizaţi Bilobil
Nu utilizaţi Bilobil

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la Ginkgo biloba sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Bilobil

In cazul în care apar reacţii alergice, trebuie întreruptă administrarea medicamentului.

Pacienţii cu istoric de convulsii trebuie să evite utilizarea extractului de ginkgo.

Datorită unui posibil efect asupra coagulării sanguine, nu este recomandată utilizarea Bilobil înaintea unei intervenţii chirurgicale sau la pacienţi cu factori de risc pentru hemoragie intracraniană.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Bilobil capsule nu este recomandat dacă pacientul face tratament regulat cu acid acetilsalicilic, antiagregante plachetare sau anticoagulante. Utilizarea concomitentă a acestor medicamente poate creşte riscul de sângerare, datorită prelungirii timpului de coagulare.

Dacă Bilobil este utilizat concomitent cu un antiepileptic, pragul convulsivant poate scădea, iar riscul de convulsii creşte.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu se cunosc reacţiile adverse ale extractului de Ginkgo biloba asupra fătului. Datorită datelor insuficiente, utilizarea medicamentului nu este recomandată în cazul gravidelor sau femeilor care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Bilobil nu afectează capacitatea de a conduce autovehicule şi de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Bilobil

Bilobil 40 mg conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Colorantul azorubină (E 122) poate provoca reacţii alergice.

sus
Cum să utilizaţi Bilobil
Utilizaţi întotdeauna Bilobil exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Bilobil 40 mg se administrează pe cale orală, după masă, cu apă.

Adulţi (inclusiv vârstnici): doza zilnică recomandată este de o capsulă Bilobil 40 mg (40 mg extract uscat de Gingko Biloba) de 3 ori pe zi.

Tulburările de origine vasculară ale acuităţii vizuale şi câmpului vizual: Doza recomandată este de 1 capsulă Bilobil 40 mg, de 3 ori pe zi.

Copii cu vârsta sub 12 ani: medicamentul nu este recomandat datorită datelor insuficiente privind siguranţa şi eficacitatea; în plus, la acestă grupă de vârstă, nu există indicaţie de tratament.

Tratamentul trebuie continuat pentru cel puţin 12 săptămâni. Primele rezultate se pot observa după aproximativ 4 săptămâni de tratament.

După tratamentul de bază, continuarea tratamentului şi dozele vor fi stabilite în funcţie de particularităţile fiecărui caz.


Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Bilobil

Pot apare simptome gastrointestinale, incapacitate de concentrare şi cefalee. Dacă uitaţi să utilizaţi Bilobil

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus
Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Bilobil poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Rar pot să apară tulburări gastro-intestinale, dureri de cap şi reacţii de hipersensibilitate cutanată sau sistemică, contracţii musculare, crampe musculare.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

sus
Cum se păstrează Bilobil
Nu utilizaţi Bilobil după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 15207
13 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat