Coșul este gol. Adăugați un produs

Prospan 20ml pic. orale

Descriere: Prospan picături orale soluţie este un medicament pe bază de plante, care conţine extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium) ca substanţă activă.
Indicatii: Tratament simptomatic al afecţiunilor inflamatorii bronşice cronice; inflamaţii acute ale tractului respirator însoţite de tuse.
Prospan picături orale soluţie este utilizat pentru tratarea tusei la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste un an.
Mod de administrare: Adulţi şi copii peste 10 ani : doza recomandată este de 24 picături orale soluţie de 3 ori pe zi (corespunzând la 50,4 mg de extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă)).
Copii între 4 şi 10 ani: doza recomandată este de 16 picături orale soluţie de 3 ori pe zi (corespunzând la 33,6 mg de extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă))Copii între 1 şi 4 ani : doza recomandată este de 12 picături orale soluţie de 3 ori pe zi (corespunzând la 25,2 mg de extract uscat din Hederae folium (frunză de iederă))
Picăturile se administrează înainte de mese. La copii se recomandă administrarea picăturilor cu sucuri de fructe.
Tratament inhalator
Un efect terapeutic benefic poate fi obţinut prin inhalarea picăturilor sub formă de aerosoli, utilizându-se orice aparat nebulizator. Pentru a evita eventualele iritaţii datorită conţinutului de etanol, soluţia poate fi diluată cu apă în proporţie de 1:2 când se foloseşte sub formă inhalatorie. Dacă nu există alte recomandări, doza recomandată este de 20 – 25 picături de câteva ori pe zi. Datorită prezenţei uleiului volatil de mentă ca excipient, tratamentul sub formă de aerosoli este contraindicat la copii sub 3 ani sau la copii cu antecedente de convulsii (febrile sau nonfebrile).
Durata tratamentului este funcţie de natura şi gravitatea afecţiunii clinice; tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor minore ale tractului respirator.
Se recomandă ca tratamentul sa fie continuat 2-3 zile după dispariţia simptomelor. Se recomandă a nu se depăşi doza zilnică recomandată.
Contraindicatii: Hipersensibilitate la substanţa activă, la Hedera Helix sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.
Reactii adverse: Reacţiile adverse care pot apărea în cursul tratamentului cu Prospan picături orale soluţie sunt clasificate în următoarele grupe, în funcţie de frecvenţă:
Foarte frecvente (≥1/10)
- Frecvente (≥1/100 şi <1/10)
Mai puţin frecvente (≥1/1000 şi <1/100)
- Rare (≥1/10000 şi <1/1000)
- Foarte rare (<1/10000),
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Engelhard
  • Țara producător Germania
  • Article 11038
  • Cod medicament 0800030029
Adăugat