Coșul este gol. Adăugați un produs

Ambroxol Sirop 15mg/5ml 100ml

32,54 lei
33,55 lei
Adaugă în coş
1.CE ESTE AMBROXOL SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Ambroxol este un medicament care elimina mucusul, fiind utilizat în bolile cailor respiratorii. Ambroxol este utilizat în boli pulmonare si ale bronhiilor în care se formeaza mucus vâscos. Mucusul vâscos devine mai fluid cu ajutorul Ambroxol si poate fi eliminat mai usor prin tuse.

2. ÎNAINTE SA LUATI
Nu utilizati Ambroxol
- Daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa din Ambroxol (clorhidratul de ambroxol) sau la oricare dintre celelalte componente ale Ambroxol Biofarm (vezi pct.6 Ce contine Ambroxol .
Aveti grija deosebita când utilizati Ambroxol Biofarm
- Daca ati avut reactii de hipersensibilitate foarte severe la nivelul pielii (sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell). Sindromul Stevens-Johnson este o boala în care apare febra foarte mare si eruptie pe piele si la nivelul mucoaselor, cu formare de vezicule.

Sindromul Lyell care poate ameninta viata, este cunoscut, de asemenea, ca sindromul pielii arse. Semnele acestuia sunt reprezentate de o eruptie pe piele, acoperita de vezicule, cu caracter sever, asemanatoare unei arsuri.

De aceea, daca observati modificari la nivelul pielii sau mucoaselor, trebuie sa opriti imediat administrarea de Ambroxol.
Prezentati-va imediat la un medic!
- Daca aveti o afectare a functiei renale sau o boala hepatica severa. În acest caz trebuie sa luati Ambroxol doar cu mare atentie (adica intervale mai mari între doze sau doze reduse – întrebati medicul despre acest lucru).

În cazul afectarii severe a functiei renale se poate produce acumularea produsilor de degradare ai substantei active din ambroxol Biofarm.
- Daca aveti o boala rara a bronhiilor cu secretie crescuta de mucus (de ex.: sindromul cililor imobili). În acest caz, mucusul nu poate fi eliminat din plamâni. În acest caz, luati Ambroxol Biofarm doar sub supravegherea unui medic. - Daca ati avut ulcer, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra pentru modul de administrare al Ambroxol Biofarm, deoarece mucoliticele pot distruge bariera mucoasa gastrica.

Întrebati medicul înainte de a lua Ambroxol. Copii Medicamentul nu se administreaza la copii cu vârsta sub 1 an.
Utilizarea altor medicamente Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Medicamente împotriva tusei În timp ce luati Ambroxol nu trebuie sa luati medicamente care inhiba reflexul de tuse (asa numitele antitusive).

Reflexul de tuse este important pentru eliminarea prin tuse a mucusului fluidizat, astfel îndepartându-se din plamâni.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament.
Nu luati Ambroxol în timpul sarcinii si alaptarii decât la recomandarea clara a medicului dumneavoastra! În prezent, nu exista experienta adecvata la om privind administrarea în timpul sarcinii si alaptarii. Totusi, la animale s-a observat ca substanta activa din Ambroxol trece în lapte. CUM SA LUATI AMBROXOL
Luati întotdeauna Ambroxol exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumenavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Urmatoarele indicatii sunt valabile cu exceptia cazului în care medicul dumenavoastra v-a prescris alta schema de administrare a Ambroxol :
Adulti si copii peste 12 ani: doza recomandata este de 5-7,5 ml sirop Ambroxol de 3 ori pe zi. Copii între 6 - 12 ani: doza recomandata este de 5 ml sirop Ambroxol de 2-3 ori pe zi. Copii între 2-6 ani: doza recomandata este de 2,5 ml sirop Ambroxol de 3 ori pe zi. Copii între 1-2 ani: doza recomandata este de 2,5 ml sirop Ambroxol de 2 ori pe zi. 2,5 ml = 7,5 mg clorhidrat de ambroxol 5 ml = 15 mg clorhidrat de ambroxol Dupa 2 – 3 zile de tratament dozele pot fi reduse la jumatate. Pentru doze în cazul bolilor renale si hepatice vezi pct.

Aveti grija deosebita când utilizati Ambroxol.
Durata utilizarii Ambroxol nu trebuie luat mai mult de 4-5 zile fara recomandarea medicului. Daca simptomele dumneavoastra nu se amelioreaza dupa 4-5 zile sau chiar se agraveaza, trebuie sa va adresati imediat medicului! Va rugam sa discutati cu medicul sau farmacistul daca aveti impresia ca efectul Ambroxol este prea puternic sau prea slab.
Daca luati mai mult decât trebuie din Ambroxol Pâna în prezent nu au fost observate semne grave de intoxicatie. Poate sa apara agitatie de scurta durata si diaree. În cazul în care doza a fost foarte mare pot aparea salivatie excesiva, eructatii, varsaturi si scaderea tensiunii arteriale cu tulburari circulatorii.

Adresati-va medicului. De regula, nu sunt necesare masuri imediate cum ar fi provocarea varsaturilor si spalaturi stomacale, acestea fiind de luat în considerare doar dupa doze foarte mari. Se recomanda tratarea simptomelor de supradozaj aparute. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Ambroxol poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Urmatoarele frecvente sunt luate în considerare în ceea ce priveste evaluarea reactiilor adverse:
Foarte frecvente: la mai mult de 1 din 10 pacienti tratati.
Frecvente: la mai putin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 pacienti tratati.
Mai putin frecvente: la mai putin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 pacienti tratati.
Rare: la mai putin de 1 din 1000, dar la mai mult de 1 din 10000 pacienti tratati.
Foarte rare: la mai putin de 1 din 10000 pacienti tratati, frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile).
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Rompharm
  • Țara producător România
  • Article 19761
  • Cod medicament 0100450387
Adăugat