Coșul este gol. Adăugați un produs

Melox 7.5mg comp. N10

Indicaţii terapeutice
Melox este un antiinflamator nesteroidian recomandat în: - tratamentul simptomatic pe termen scurt al osteoartritei; - tratamentul simptomatic pe termen lung al artritei reumatoide sau al spondilitei anchilozante.
Doze şi mod de administrare
Administrare orală. Doza zilnică totală trebuie luată într-o singură priză, cu apă sau alt lichid, în timpul meselor. Reacţiile adverse pot fi reduse la minim prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor (vezi pct. 4.4). Răspunsul terapeutic şi ameliorarea simptomatică a afecţiunii pacientului trebuie reevaluate periodic, în special la pacienţii cu osteoartrite. - Exacerbarea bolii artrozice: 7,5 mg pe zi (un comprimat de 7,5 mg). La necesitate, în lipsa ameliorării simptomelor, doza poate fi mărită la 15 mg pe zi (două comprimate de 7,5 mg). - Poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă: 15 mg pe zi (două comprimate de 7,5 mg). (vezi de asemenea pct. „Grupuri speciale de pacienți”, prezentate mai jos). - În funcţie de răspunsul terapeutic, doza poate fi redusă la 7,5 mg pe zi (un comprimat de 7,5 mg). NU DEPĂŞIŢI DOZA DE 15 mg/zi.
Contraindicaţii
Acest medicament este contraindicat în următoarele situaţii: - al treilea trimestru de sarcină (vezi pct. 4.6 „Sarcina şi şi alăptarea”); - copii şi adolescenţi cu vârsta sub 16 ani; - hipersensibilitate la meloxicam sau la oricare dintre excipienţi, sau hipersensibilitate la substanţe cu acţiune similară, de exemplu AINS, acid acetilsalicilic. Meloxicamul nu trebuie administrat pacienţilor cu manifestări de astm bronşic, polipi nazali, edem angioneurotic sau urticarie, ca urmare a administrării de acid acetilsalicilic sau alte AINS. - hemoragie gastro-intestinală manifestă sau perforaţie, datorită unui tratament anterior cu AINS; - ulcer gastro-duodenal activ sau recent/perforat (evidenţierea sau diagnosticarea a două sau mai multe episoade distincte de ulceraţie sau hemoragie); - insuficienţă hepatică severă; - insuficienţă renală severă la pacienţi netrataţi prin dializă; - hemoragii gastro-intestinale, antecedente de hemoragii recente cerebrovasculare sau evidenţierea unor tulburări hemoragice sistemice; - insuficienţă cardiacă severă.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 43768
  • Producator Medicamente
  • Țara producător Turcia
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat