Coșul este gol. Adăugați un produs

Simalgel 300ml susp.orala

102,72 lei
105,90 lei
Adaugă în coş
Proprietatile farmacodinamice:
Simalgel este un preparat antacid multicomponent, cationic, care nu se absoarbe- are actiune locala si prezinta o combinatie echilibrata de hidroxizi de aluminiu si magneziu. Preparatul determina un efect de tampon optim - mentine valorile pH-ului gastric in limitele 3,5-4,0. Poseda efect maxim de neutralizare a aciditatii sucului gastric. Simalgel-ul adsoarbe pepsina si acizii biliari, intensifica formarea mucusului si sinteza PgE2, acopera mucoasa gastrica si determina o actiune citoprotectoare, formeaza un strat protector pe tesuturile lezate, creste tonusul sfincterului esofagian inferior. Actiunea preparatului incepe peste 3-5 minute si dureaza pina la 3 ore. Simeticon - substanta cu proprietati tensoactive, gratie carora scade tensiunea superficiala la limita dintre faze, fapt ce preintimpina formarea bulelor de gaz si provoaca dispersarea celor deja formate in mucus si continutul gastrointestinal. Simeticona in asociere cu antacidele accentuiaza efectul lor mucilaginos si, astfel, protejeaza mucoasa gastrica de actiunea factorilor agresivi.
Forma farmaceutica:a preparatului faciliteaza distribuirea sa uniforma pe toata suprafata mucoasei gastrice si prelungeste timpul de actiune.
Proprietatile farmacocinetice:
Preparatul aproape nu se absoarbe si nu provoaca dereglari electrolitice in organism. Hidroxidul de aluminiu neutralizeaza excesul de acid clorhidric in stomac, formind clorura de aluminiu. Clorura de aluminiu sub actiunea acidului clorhidric se transforma in saruri alcaline de aluminiu, care se absorb foarte greu, dar se elimina prin tractul gastrointestinal. Continutul seric de ioni de aluminiu practic nu se modifica in acest caz. Hidroxidul de magneziu la fel neutralizeaza acidul clorhidric in stomac, transformindu-se in clorura de magneziu. in intestin aceasta sare formeaza carbonat de magneziu care se absoarbe foarte greu si nu modifica esential concentratia ionilor de magneziu in ser. La pacientii cu insuficienta renala cronica nivelul ionilor de magneziu si aluminiu poate creste pina la valori toxice datorita incetinirii eliminarii lor. Simeticonul actioneaza pe tot traiectul tractului gastrointestinal si constituie un compus inert. Nu influienteaza absorbtia altor substante, nu cumuleaza si nu induce cumularea, nu modifica pH-ul si mediul chimic in tubul digestiv. Se elimina in forma neschimbata.
INDICATII TERAPEUTICE
Afectiunile tubului digestiv cu hiper- sau normosecretie, meteorism.
Se utilizeaza in combinatie cu alte preparate in asemenea maladii ca:

" ulcer gastric si duodenal in faza de acutizare

" gastrita acuta, gastrita cronica in faza de acutizare

" eroziunea mucoasei gastrice si duodenale- ulcer peptic- hernie hiatala

" esofagita de reflux

" refluxul duodeno-gastral.
La fel poate fi administrat in caz de disconfort si dureri in regiunea epigastrica, pirozis, eructatie acida ce apare in urma alimentatiei incorecte, consumului excesiv de alcool, cafea sau nicotina.
Doze si mod de administrare:
Suspensie pentru administrare orala.
La adulti se administreaza cite 10 ml de 4 ori pe zi peste 1 ora dupa mese si inainte de somn (daca medicul nu a prescris altfel).
in esofagita de reflux preparatul se administreaza peste un timp scurt dupa mese.
Cura de tratament constituie 2-3 luni.
Administrarea ocazionala (disconfort la alimentatia incorecta) - 10 ml o singura data.
La copii peste 10 ani doza este stabilita de medicul curant (de obicei, 1/2 din doza pentru adulti).
Reactii adverse:
La pacientii cu insuficienta renala este posibila aparitia intoxicatiei cu aluminiu si magneziu. La pacientii in virsta se pot exacerba afectiunile osteo-articulare si boala Alzheimer. Rareori pot fi observate: dereglari de gust, greata, voma, diaree, constipatie.
CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitate fata de componentele preparatului Simalgel- dereglari severe ale functiei renale (pericol de crestere a nivelului ionilor de magneziu si aluminiu, datorita incetinirii eliminarii lor)- sarcina, perioada de alaptare, copii pina la 10 ani.
SUPRADOZAJ:
Simptome: semne de dereglare a metabolismului calciului, magneziului, fosforului (slabiciuni, dureri osoase, hiperemia tegumentelor, comportament neadecvat).
PRECAUTII:
inainte de utilizare flaconul cu suspensie trebuie bine agitat! La utilizarea concomitenta a Simalgel-ului cu alte preparate, intervalul intre administrari trebuie sa fie nu mai mic de 2 ore. Se va administra cu precautie deosebita la pacientii cu dereglarea functiilor renale, hepatice si de celor de virsta inaintata - in aceste cazuri e necesara supravegherea medicului.
La utilizarea prelungita a preparatului se recomanda examinarea continutului de fosfor si magneziu in singe.
Interactiuni cu alte medicamente:
La administrarea concomitenta a Simalgel-ului cu: tetraciclinele, H2-antihistaminicele, glicozidele cardiace, preparatele de fier, ciprofloxacina, fenotiazina, izoniazida, beta-adrenoblocantele, indometacina, ketoconazolul etc. poate avea loc scaderea efectelor terapeutice ale acestor preparate.
----------------------------------
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Medicamente
  • Țara producător Marea Britanie
  • Article 22601
6 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat