Coșul este gol. Adăugați un produs

Cerucal 10mg/2ml sol.inj. N10

INDICATII
Motilitatea scazuta a segmentului superior al TGI (ca stomacul iritat, pirozisul, refluxul gastro-esofagean, pilorostenoza functionala), greata si voma de diversa origine (in bolile, renale si hepatice, leziunile craniene si encefalice, migrena, intoleranta unor medicamente), profilaxia gretei si vomei postoperatorii, sughitul persistent, hipogalactia. Inhiba greata si voma provocate de chimioterapicele anticanceroase sau in examenul instrumental al tubului digestiv. Gastroparesa diabetica. Preparatul este cunoscut din 1964.
Utilizarea Terapeutica:
Adulti si adolescenti peste 14 ani, ca antiemetic cite 1 comprimat de 3-4 ori pe zi (maximum 10 mg la o priza si 30-40 mg/zi), copii intre 3 si 14 ani 0.1 mg/kg la o priza si 0.5 mg/kg/zi. Comprimatele se administreaza cu 30 min. ininte de masa. Pentru fiole: adulti si adolescenti peste 14 ani cite o fiole de 3-4 ori pe zi im sau iv Copii intre 3 si 14 ani 0.1 mg/kg de citeva ori pe zi, maximum 0.5 mg/kg/zi. Durata tratamentului este de 4-6 saptamini, in cazuri individuale si mai mult, iar pentru copiii sub 14 ani tratamentul este de scurta durata. in profilaxia greturilor - 2 mg/kg cu 30 min. ininte de cisplatin sau alt agent emetogen. Peste 2-3 ore doza poate fi repetata. Profilaxia vomei postoperatorii: 10 mg la sfirsitul operatiei. Ca propulsiv (stimulant al peristaltismului) 10 mg iv o singura doza. in sughitul persistent, initial 10 mg, apoi 10-20 mg de 4 ori pe zi timp de 7 zile. Copii: 1 mg/kg in monodoza. in insuficienta hepatica sau renala doza se reduce cu 50%.
Supradozare:
Reactii extrapiramidale. La copiii mici methemoglobinemie. Oboseala, cefalee, ameteli, anxietate, neliniste si hiperactivi tate intestinala. Tratament: Anticolinergice, antiparkinsoniene sau antihistaminice cu proprietati anticolinergice (de ex. Diphenhidraminum 50 mg adulti, 1 mg/kg i. m sau iv copii). in methemoglobinemie Metiltioniniu 1-2 mg/kg (in solutie 1%) iv lent.
Efecte adverse:
Sedatie, reactii extrapiramidale (parkinsonism), spasme musculare faciale, hiperprolactinemie. in administrarea indelungata ginecomastie, galactoree sau tulburari menstruale datorite cresterii prolactinemiei. La copii in rare cazuri poate aparea sindromul diskinetic reversibil-la virstnici diskinezie, acatisie sau simptome de tip parkinsonian.
CONTRAINDICATII:
Hipersensibilitatea la preparat, epilepsia si afectiunile motorii extrapiramidale, feocromocitomul, hemoragiile sau perforatia gastro-intestinala, ileusul mecanic, carcinomul prolactinodependent, primul trimestru al sarcinii, perioada lactatiei, virsta sub 2 ani. Solutiile injectabile sunt contraindicate pacientilor cu astm bronsic sensibili la sulfiti.

PRECAUTII:
Astmul bronsic, hipertensiunea arteriala, boala Parkinson, insuficienta renala sau hepatica (in acest caz dozele se reduc), hipersensibilitatea la metoclopramid, procaina sau procainamida. in trimestrele II si III ale sarcinii si copiilor intre 2 si 14 ani preparatul poate fi administrat numai in cazul diagnosticului precis. Poate afecta capacitatea de a conduce vehicule, indeosebi in combinatie cu alcoolul.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 12563
  • Țara producător Germania
  • Producator <>
Adăugat