Coșul este gol. Adăugați un produs

Etacid 0,5mcg/doza 140 doze 18g spray naz.,susp.

80,66 lei
83,15 lei
Adaugă în coş
Subs. : Mometazonă
Indicatii : Etacid conţine furoat de mometazonă, ce face parte din grupul de medicamente denumit corticosteroizi. Atunci când furoatul de mometazonă este pulverizat în nas, poate ajuta la ameliorarea inflamaţiei (umflarea si iritarea nasului), strănutului, mâncărimilor nazale si a senzaţiei de „nas înfundat” sau a rinoreei (curgerii nasului).Indicatii terapeutice .
Polipoza nazală si rinită sezonieră sau perenă
Preparatul Etacid este indicat în tratarea simptomatică a polipozei nazale (deasemenea asa numita rinita alergică sezonieră) si rinita perenă la maturi si copii cu vîrsta de 3 ani si mai mult.
Polipoza nazală, care apare în anumite perioade ale anului, este o reacţie alergică cauzată de inhalarea polenului din copaci, iarbă, buruieni, precum şi spori de mucegai şi ciuperci. Rinita perenă apare pe toată durata anului, iar simptomele pot fi cauzate de o sensibilitate la o varietate de alergeni, incluzând acarieni din praf, păr de animale (sau mătreaţa acestora), pene şi anumite produse alimente. Etacid reduce umflarea şi iritarea nasului, ameliorând astfel strănutul, mâncărimile, precum şi senzaţia de „nas înfundat” sau rinoreea, determinate de polipoza nazală sau rinita perenă.
Polipi nazali
Etacid este utilizat pentru tratamentul polipilor nazali la adulţi cu vârsta de 18 ani si peste. Polipii nazali sunt mici excrescenţe ale mucoasei nasului şi afectează de obicei ambele nări. Etacid reduce inflamaţia nasului, determinând micşorarea progresivă a polipilor, ameliorînd astfel senzatia de obstructi nazală care poate afecta respiratia pe nas.
Administrare : Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Nu utilizaţi o doză mai mare, nu utilizaţi sprayul mai frecvent sau o perioadă mai lungă de timp decât vă recomandă medicul dumneavoastră.Tratamentul polinozului nazal si rinitei perene.Utilizarea la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani Doza uzuală este de două pulverizări în fiecare nară o dată pe zi.
-După ce simptomele dumneavoastră sunt controlate, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să reduceti doza.
-Dacă nu începeţi să vă simţiţi mai bine, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, iar acesta vă poate recomanda să creşteţi doza;doza zilnică maximă este de patru pulverizări în fiecare nară, o dată în în zi.Utilizarea la copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 11 ani .Doza uzuală este de o pulverizare în fiecare nară o dată pe zi. La unii pacienti Etacid începe să amelioreze simptomele în decurs de 12 ore după prima doză; cu toate acestea, este posibil ca beneficiul terapeutic complet să nu fie observat în primele două zile. De aceea, trebuie să continuati utilizarea cu regularitate pentru obtinerea beneficiului terapeutic complet. Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră suferiţi de o formă gravă de febră a fânului, poate fi necesar ca tratamentul cu Etacid să fie initiat cu câteva zile înainte de debutul anticipat al sezonului de polen.
Polipii nazali. Utilizarea la adulţi cu vârsta peste 18 ani
Doza uzuală initială este de două pulverizări în fiecare nară odată pe zi.
-Dacă simptomele nu sunt controlate după 5 până la 6 săptămâni, doza poate fi mărită la două pulverizări în fiecare nară, de două ori pe zi. După ce simptomele sunt controlate, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să reduceţi doza.
-Dacă nu observaţi nici o ameliorare a simptomelor după 5 până la6 săptămâni de administrare de două ori pe zi, trebuie să vă adresati medicului dumneavoastră.
Pregătirea sprayului nazal pentru utilizare. Înainte de utilizare flaconul se agită energic. Dacă utilizaţi sprayul pentru prima dată, poate fi necesară „armarea” flaconului prin pulverizarea sprayului de 10 ori, până la producerea unui nor fin. Dacă nu aţi utilizat sprayul timp de 14 zile sau mai mult, trebuie să „re-armaţi”
Reactii adverse : Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. După utilizarea acestui medicament pot să apară reactii de hipersensibilitate imediată (alergice). Este posibil ca aceste reactii adverse să fie severe. Trebuie să opriti administrarea de Etacid si să solicitaţi imediat asistenţă medicală dacă prezentaţi simptome precum:
-umflarea feţei, a limbii sau a faringelui
-dificultăţi de înghiţire
-urticarie
-respiratie suierătoare sau dificultăţi de respiratie
Atunci când spray-urile nazale pe bază de corticosteroizi sunt utilizate în doze mari pentru perioade lungi de timp, este posibilă aparitia reactiilor adverse din cauza absorbtiei medicamentului în organism.
Alte reactii adverse
Majoritatea persoanelor nu au niciun fel de probleme după utilizarea spray-ului nazal. Cu toate acestea, după utilizarea Etacid sau a altor spray-uri nazale pe bază de corticosteroizi, este posibil ca unele persoane să observe că prezintă următoarele: Reactii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):
-dureri de cap
-strănut
-sângerări din nas (au apărut foarte frecvent (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane) la persoanele cu polipi nazali cărora li s-au administrat două pulverizări Etacid în fiecare nară, de două ori pe zi)
-dureri în nas sau gât
-ulceratii la nivelul nasului
-infectii ale tractului respirator
Cu frecventă necunoscută (frecventa nu poate fi estimată din datele disponibile):
-creşterea presiunii din interiorul ochiului (glaucom) şi/sau cataractă, ducând la tulburări de vedere
-leziuni ale peretelui despărtitor al nasului care separă nările
-modificări ale gustului si mirosului
-dificultăţi de respiratie si/sau respiratie tuierătoare .
Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Contraindicatii : - Dacă sunteţi alergic la furoat de mometazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
- dacă aveţi o infecţie netratată la nivelul nasului. Utilizarea preparatului Etacid în timpul unei infecţii netratate la nivelul nasului, cum este herpesul, poate agrava infectia. Trebuie să aşteptaţi până la vindecarea infectiei înainte de a începe să utilizaţi sprayul nazal.
- dacă aţi suferit recent o intervenţie chirurgicală sau trauma la nivelul nasului. Este contraindicată utilizarea sprayului nazal până la vindecarea nasului.
Pastrare : A se păstra la temperaturi sub 25°C.
A nu se lăsa la îndemâna copiilor!A nu se congela.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, (după EXP). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebati farmacistul cum să eliminati medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 87590
  • Producător World Medicine
  • Țara producător Turcia
  • Cod medicament 1308920207
Adăugat