Coșul este gol. Adăugați un produs

Comunicat de presă 21 iunie 2021

Grupul de companii „Felicia” se extinde prin achiziționarea „RihPanGalFarma SRL” și „Gedeon Richter”

Grupul de companii „Felicia” anunță despre semnarea contractului ce confirmă achiziția companiilor: Întreprinderea mixtă moldo-ungară „RihPanGalFarma SRL” și compania „Gedeon Richter - Rețea farmaceutică”, acționar majoritar al ambelor entități fiind producătorul ungar „Chemical Works of Gedeon Richter PLC”. Inițiat acum un an, procesul de achiziționare are drept scop unirea forțelor celor două companii – profesionalismul și potențialul de creștere demonstrate în ultimii ani de grupul de companii „Felicia” și cei peste 20 de ani de stabilitate și deontologie de care a dat dovadă grupul de companii Gedeon Richter în Republica Moldova.

Natalia Sturza, Director General „Farmacia Felicia”: „Avem în față un important proiect de achiziție, care ne va ajuta să unim viziunile strategice și vasta experiență ale «Farmaciei Felicia» cu tradiția industriei farmaceutice «Gedeon Richter». Considerăm această achiziție benefică atât pentru clienții noștri, cât și pentru piața farmaceutică din Republica Moldova, servind drept exemplu de creștere și implementare a standardelor internaționale în țara noastră. Grupul de companii «Felicia» a parcurs toate etapele de verificare necesare pentru asigurarea transparenței în procedura de achiziție și, astfel, declarăm că suntem pregătiți pentru o nouă etapă de dezvoltare a grupului nostru de companii.”

Procedura de achiziție are loc cu respectarea tuturor standardelor și cerințelor UE, este transparentă și se desfășoară sub monitorizarea tuturor părților implicate, inclusiv monitorizare externă a organelor europene abilitate pe teritoriul Ungariei.

Gábor Orbán, CEO „Gedeon Richter”, menționează că: „Acest acord completează schimbarea strategică pe care Grupul a executat-o în ultimul deceniu și protejează marjele ridicate realizate în segmentul specializat de afaceri farmaceutice.”

Asia Odobescu, Director General „RihPanGalFarma”, de asemenea, declară că: „În toți cei 25 de ani de activitate, am implementat standarde europene de import, distribuție si comercializare, am asigurat piața din Republica Moldova cu medicamente calitative și recunoscute. Grație fuziunii cu «Farmacia Felicia», acest proces va continua la o scară mai largă.”

Despre companii

„Farmacia Felicia” este prima rețea farmaceutică din Republica Moldova, fondată în anul 1997 de către Dorian Berdos, fiind unicul deținător al afacerii până în prezent, compania fiind 100% autohtonă. Actualmente, compania deține un depozit farmaceutic care importă medicamente, dispozitive medicale și produse cosmetice. În peste 20 de ani de activitate, grupul de companii „Felicia” și-a extins rețeaua de farmacii la peste 130 de unități în Republica Moldova, cu ajutorul a peste 1000 de angajați. Pentru buna desfășurare a activității, compania acordă un rol important protecției mediului înconjurător, prin investiția în proiecte ecologice, care sunt implementate atât în cadrul organizației, cât și în afara acesteia.

Gedeon Richter Plc. (www.richter.hu), cu sediul în Budapesta / Ungaria. Сompanie farmaceutică în Europa Centrală și de Est, cu o prezență directă în expansiune în Europa de Vest, în China și în America Latină. După ce a ajuns la o capitalizare de piață de 3,8 miliarde EUR (4,5 miliarde USD) până la sfârșitul anului 2020, vânzările consolidate ale Richter au fost de aproximativ 1,6 miliarde EUR (1,8 miliarde USD) în același an. Portofoliul de produse al Richter acoperă multe domenii terapeutice, inclusiv asistența medicală a femeilor, sistemul nervos central și zonele cardiovasculare. Având cea mai mare unitate de cercetare și dezvoltare din Europa Centrală și de Est, activitatea de cercetare inițială a lui Richter se concentrează pe tulburările SNC. Cu expertiza sa larg recunoscută în chimia steroizilor, Richter este un jucător semnificativ în domeniul sănătății femeilor din întreaga lume. Richter este, de asemenea, activ în dezvoltarea produselor biosimilare.

Adăugat