Coșul este gol. Adăugați un produs

Pangivit Plus caps. N30

114 lei
120 lei
Adaugă în coş
PANGIVIT PLUS – produs combinat de origine vegetală, stimulant, tonic și adaptogen, recomandat pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, capacităților mentale și fizice, pentru creșterea rezistenței organismului, în stări de stres sau suprasolicitare.

PROPRIETĂȚI

Rădăcinile de Ginseng conțin ginsenozide (saponine triterpenoide), uleiuri esențiale și grase, steroli, peptide, polizaharide, vitamine și minerale.

Complexul de substanțe active din extractul de Ginseng are acțiune stimulantă asupra sistemului nervos central, contribuie la îmbunătățirea numeroaselor funcții psihice și a activității mentale (inclusiv memorie, atenție, concentrare ș.a.).

Ginsengul este un remediu tonic și energizant pentru susținerea capacităților fizice, înlătură oboseala, restabilește forțele, mărește performanța de lucru și tonusul vital, îmbunătățește starea funcțională generală a organismului și starea de bine (dispoziția, vitalitatea și productivitatea psihofizică).

Componentele biologic active posedă acțiune metabolică și fortifiantă, activizează procesele metabolice din organism, stimulează respirația tisulară, scad nivelul colesterolului și glucozei în sânge, intensifică activitatea sistemului endocrin și a glandelor sexuale, cresc moderat tensiunea arterială.

Extractul din rădăcini de Ginseng mărește funcția de adaptare și protecție a organismului la factorii de stres exogeni și endogeni (acțiuni nefavorabile ale mediului înconjurător, diverse afecțiuni).



În semințele de Guarană se conțin: guaranină (cafeina guaranei – similar cu taninul identificat în ceai, cafeina din cafea și alte componente din ceai, cola și cacao), xantine, saponine, precum și rășini, amidon, substanțe tanante, pectină, procianidine, polizaharide.

Semințele plantei sunt considerate cea mai bogată sursă de cafeină naturală (1,1-5,8%), iar potențialul stimulant al Guaraninei este de 2-5 ori mai mare, decât cel al cafelei. Cafeina din Guarană nu irită mucoasa tractului gastrointestinal, se asimilează treptat (taninul încetinește absorbția cafeinei) și influențează moale asupra organismului, nu provoacă senzație de supraexcitare, insomnie, tahicardii și alte consecințe neplăcute, care apar de obicei după câteva căni de cafea servite. În plus, nu provoacă niciun fel de obișnuință și dependență.

Extractul de Guarană îmbunătățește circulația cerebrală și funcțiile cognitive (memoria, timpul de reacție și concentrarea atenției). Cafeina Guaranei activizează funcțiile psihoactive ale creierului și sinteza adrenalinei, are loc excitarea sistemul nervos central și a mușchiului cardiac, contribuie la menținerea unei stări emoționale echilibrate și pozitive.

Manifestă efect tonifiant, ajută în oboseală, suprasolicitare și extenuare, în eforturi mentale și fizice, mărește capacitatea de muncă și rezistența organismului.

Extractul de Guarană intensifică procesele metabolice din organism și metabolismul energetic, accelerează metabolismul lipidic și contribuie la arderea grăsimilor, reduce nivelul colesterolului din sânge și previne formarea plăcuțelor lipoide pe pereții vaselor sanguine, menține buna funcționare a sistemului cardiovascular.

Activitatea antioxidantă a Guaranei este asociată cu conținutul de procianidină, catechină și tanin, iar substanțele tanante influențează pozitiv asupra funcției gastrointestinale.



Extractul din rădăcini de Ginseng siberian (Eleutherococ) conține glicozide (eleutherozide A, B, C, D, E), cumarine, flavonoide, ceară, rășini, uleiuri esențiale și grase, gumă, antocianine, vitamine și substanțe minerale. Planta este bogată în alcaloidul aralină.

Eleutherococul este un adaptogen și posedă activitate protectoare și antistres. Contribuie la întărirea imunității, intensifică procesele hormonale, metabolismul energetic (datorită utilizării mai intense a glucozei) și plastic în țesuturi. Crește metabolismul și capacitatea de adaptare a organismului la diverși factori nefavorabili ai mediului înconjurător, substanțe nocive sau agenți patogeni (inclusiv în situații de stres) și previne distrugerea organismului de către acești stresori.

Extractul de Ginseng siberian are acțiune stimulatoare asupra sistemului nervos central, iar ca rezultat se intensifică activitatea cerebrală și musculară, cea motorie și reflectorie.

Posedă proprietăți tonice și fortifiante. Crește tonusul general al organismului, forța fizică, capacitatea de muncă și rezistența, înlătură oboseala și iritabilitatea, îmbunătățește starea generală și funcția cognitivă.

Influențează asupra metabolismul glucidic, reduce nivelul glucozei în diabetul zaharat și al colesterolului din sânge. Are acțiune pozitivă asupra producerii hormonilor sexuali la bărbați și femei.

În plus, componentele active ale extractului de Eleutherococ posedă proprietăți antioxidante (intensifică procesele oxidative), antidepresive, neuro-, hepato-, cardioprotectoare, precum și activitate antistatică, antivirală, antiinflamatoare, antiproliferativă.



RECOMANDĂRI PENTRU UTILIZARE

PANGIVIT PLUS (ca remediu stimulant, tonic, adaptogen, fortifiant) este recomandat:

pentru creșterea capacităților fizice și rezistenței organismului;
în stări astenice de diverse etiologii (de natură fizică/psihică), slăbiciune generală, oboseală cronică, suprasolicitare, extenuare;
pentru menținerea și creșterea performanței mentale și a stării psiho-emoționale pozitive;
în distonie vegetovasculară de tip hipotonic, tensiune arterială scăzută;
în perioada de recuperare a organismului după traume, operații și afecțiuni suportate;
pentru creșterea forțelor de apărare și rezistenței organismului la acțiunea diverșilor factori nefavorabili ai mediului ambiant, substanțelor nocive sau excitanți patogeni (inclusiv în situații de stres, neuroze, neurastenii, stări depresive și alte tulburări psihoemoționale);
pentru menținerea și îmbunătățirea funcției sexuale la bărbați și femei (în disfuncții sexuale, libidou scăzut, sindrom climacteric).


MOD DE ADMINISTRARE ȘI DOZE

Se administrează pe cale orală, în timpul sau după luarea mesei, cu o cantitate suficientă de apă (aproximativ 200 ml).

Adulți câte 1 capsulă de 1-2 ori pe zi.

Se administrează dimineața și la amiază (ultima administrare nu trebuie să fie mai târziu de orele 15.00).

Durata administrării este de 1 lună. În caz de necesitate este posibilă efectuarea curelor repetate după o pauză de cel puțin 2-3 săptămâni sau după consultația medicului.

Este mai eficientă utilizarea produsului în cure a câte 30 zile de trei ori pe an (primăvara, toamna, iarna – există o sezonalitate pronunțată a acțiunii).

După întreruperea utilizării produsului nu apare sindromul de abstinență (sindrom de sevraj).
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Vitapharm-com
  • Article 95271
  • Țara producător Moldova
Adăugat